Tak v prvom rade substrát. Plánujem JBL aquabasis plus ako výživové dno a na to JBL Manado. Myslíte že bude stačiť 2,5l aquabasis a 10l manada? Akú vrstvu u skla a vzadu by som mal dať? Tento substrát sa mi páči a podľa mňa sa hodí do takéhoto junglového typu akva a k tmavému pozadiu.
Filter by som chcel poriešiť domácej výroby, viem že to nie je najšťastnejší nápad ale mám na to zopár dôvodov. Chcel by som to urobiť z klasickej vodotesnej nádoby do ktorej dám molitan rôznej hrúbky a na vrch vatu, do toho nejaké čerpadlo, napr. EHEIM compact 600 by stačil? Výtokovú trysku, niečo od JBL na bok akva a saciu trubicu by som chcel zabudovať do pozadia.
Ohrievač myslím že by stačil od ATMANA 75W. Osvetlenie by som chcel klasiku, trubice ktoré zabudujem do vyrobeného krytu.
CO2 som plánoval bio-kvas, možno od RATAJA ale namiesto kamienku tam hodím difúzor. Potom ešte dokúpim nejaké pH, co2 testy, hnojivká pre rastlinky, ale tie majú ešte čas. Snáď som na nič podstatné nezabudol, keď začnem so zakladaním tak tu potom hodím fotky. Inak chcem sa ešte opýtať či dávate sklo na akva aj ak máte kryt s osvetlením.
Tak to je asi všetko, prosím o vyjadrenie