Pred pár mesiacmi som sa rozhodol pre návrat k tejto záľube a vzhľadom na to že svoje posledne akvárko som mal pred 15r. nejakú dobu som prechádzal podobné fóra a čerpal informácie.
Momentálne mám s toho hlavu ako balón ale myslím že to sa časom poddá....

Rád by som sa v začiatku vyhol zbytočným chybám a pokiaľ je to možné tak z vašimi radami založil tento kúsok prírody bez zbytočných komplikácii.
Tento comeback, mám v hlave už nejakú dobu a momentálne mám vybraté produkty potrebné na založenie a aj pomocou tejto témy by som rád doladil niektoré detaily poprípade si potvrdil alebo vyvrátil správnosť výberu a mal možnosť to ešte v poslednej chvíli zmeniť.
Dlho som pripravoval samotný budúci vzhľad toho čo chcem dosiahnuť a tejto predstavy sa budem držať aj keď myslím že najväčší problém bude výber vhodných šutrov v tomto nechcem robiť kompromisy. ( viď. príloha )
Technika
Akvárium: ADA Cube Garden 60-P - 60x30x36cm - 65l
Filter: Fluval 106 ( neviem či to bude na daný objem nádrže stačit ), hadice priesvitné + Sada Lily pipes
Co2: CO2 set s 2l fľašou a el.ventil ( 500m od baráku je plnička takže fľašu zoberiem zrejme od nich )
- DENNERLE CRYSTAL-LINE CO2 počítadlo bublín
- DENNERLE CRYSTAL-LINE CO2 spätný ventil
- DENNERLE CRYSTAL-LINE CO2- Dlhodobý test Mini ( Drop Checker )
- BLAU Co2 difuzorr 17mm s kolienkom
k tomu nejaké transparentné hadice.....
Substrát:
ADA Penac P (4x lžička)
ADA Clear super (4x lžička)
ADA Penac W (4x lžička)
Tourmaline BC (4x lžička)
ADA Bacter 100 (4x lžička)
Tieto zábehovky môžem vynechať ale myslím že ak nepomôžu tak neuškodia.
ADA Power sand SPECIAL S 2l
Aqua Soil Amazonia 9l Powder ( plánujem UTRICULARIA GRAMINIFOLIA a pokiaľ stačí ten Aqua soil tak Powder nahradím ??? )
Aqua Soil Amazonia 3l
13-15kg pekných šutrov ( predstavu mám, ale vybrať to bude oriešok )
Osvetlenie: ADA AQUASKY 601
Rastliny:
-Utricularia graminifolia
-Eleocharis vivipara ( poprípade niečo podobné )
Hnojenie: v začiatku neplánujem a na fóre je toho kopec takže sa rozhodnem a dám na vaše prípadné rady a návrhy.
K tomu nejaké drobnosti ale to myslím pri tejto záľube nekončí nikdy a je to beh na dlhú trať