Rozmery akvária: 60x40x35 (vyrobene na mieru) optiwhite 6mm
Skrinka: juwel SBX Lido
Filtracia: Tetra EX 600 Plus (mal som ho v 54 litrovom a stoji doma v skrini, ak by bol problem, budem uvazovat o zmene, ale na chystany scape by to mohlo stacit
Osvetlenie: neprezradim, pretoze za nim cakam uz 2 mesiace a stale nedostupne (napisem, az ked budem mat doma)
Ina technika, vybavenie: kovove lily pipes (stali doma z aliexpressu kupene velmi davno), drziaky na lily pipes plastove na hranu skla, chihiros doctor (ten mam roky doma, akurat som dokupil membrany nahradne z ali), dropchcecker
CO2: bude, ale len starostlivo namiesany burciak, cez dve flase a original uzavery na flase na to urcene, difuzor (aliexpress)
Priebeh:Takze toto akva bude nova kapitola nasej obyvacky (aspon dufam ze vydarena a dlhotrvajuca)
Po zrusenom Weirwood niekedy v januari som sa kochal akvarkom akurat tak u mamy, ktora ma 84 litrove a uziva si ho kazdy den. Akurat, ze som dostal potrebu mat akva aj doma, kedze k mame nechodim velmi casto, akurat som chcel trosku vacsie ako 54 litrov a aby to obyvacka a manzelka este zniesli

Napriek tomu, ze prvotne konzultacie s matusom.galanom (tu z fora) ma viedli k tomu, aby som isiel cestou: vyzivne veci dole a pod strkom, tak to dopadlo uplne inak a akva je plne platinum (invital) soilu. Skontaktoval som sa s JozefomSC (tu na fore momentalne asi najkrajsie akva scapy). Slovo dalo slovo a ani neviem ako pisali sme o tom, ake rastliny, ako robit scape, aby mal hlbku, atd atd.
Tymto mu vlastne vyjadrujem velke podakovanie, ze mi pomohol a cez whatsapp videl asi 1000 fotiek mojho akva ked som sa krok po kroku riadil jeho radami online

Hodim sem aj niekolko fotiek, aby bola lepsia predstava.....fotky nereprezentuju konecny vysledok - ten bude myslim ovela krajsi, aj ked jedna z fotiek je "aktualna" a ukazuje ako to momentalne stoji v obyvacke, kedze vcera som este jeden kamen lepil k ostatnym (ten najvyssi), bude aj piesocna cesticka, budu este male kamienky, strk na dekorovanie atd atd....jedno co nebude bude drevo - rozhodol som sa, ze v tomto akva nechcem ziadny kus dreva (asi mam paranoju z tohio, ze drevo sposobuje v akva problemy)
Plan na faunu a floru napisem neskor, ked sa veci pohnu.....takze takto si ja pomaly od maja/juna skladam a zhanam veci (za akva som cakal 2 mesiace, nemal sklenar cas) a za svetlom cakam uz 3. mesiac - tak uvidime, ale ine nechcem

no a ide sa na foto