Takže ešte raz - za 130E je akva 60x35x40, kryt s 2x15w, vnútorný filter eheim, ohrievač jager, sklenený teplomer. Túto cenu akceptujem - jednotlivo by to nevyšlo lacnejšie.
Ale zase si asi nečítal pozorne - dovolím si odcitovať samého seba: " chcem kompletný výrobok, určite nemienim doma nič rezať, vŕtať, natierať ....... (nanajvíš drobné úpravy - napr vyrezanie otvoru na káble a pod.)".
4x24W? To chceš tých cca 80l odpariť za dva dni?Teraz som srandoval, ale určite si vystačím s tými 30W (nehovoriac o tom že nemám súkromnú elektráreň). A hliníkové svetlo - to máš zrejme na mysli rampu nad akvárium?
Sice už vidím ako píšeš urob si vlastnú kapotáž, ale tá malá úspora mi naozaj nestojí za to sa s niečim niekolko dní srať s neistým výsledkom (a to mám poriadne hlboko do vrecka).
Milan666 napísal:Ten ohrievač napr. je predimenzovaný
j napísal:Milan666: o tom sme sa tu už predsa viac krát dohadovali. Zopakujem - ja opodstatnenie ohrievača v akváriu vidím (a keďže sa stále vyrábajú a predávajú tak asi nie som sám). Kdo ho nepotrebuje nech nekupuje. Nehovoriac že keď už bol súčasťou setu, tak ho predsa nevyhodím.
V zime v tej izbe máme ledva niečo okolo 20°, ak je mimoriadna zima tak to niekedy klesne aj pod 19°. Proste na viac ju ten radiátor nedokáže vykúriť. Pokial by som tam mal konštatne 22-23°, tak kludne poviem že sa bez ohrievača zaobídem.
Vlado21 napísal:j napísal:Ty pises, ze v izbe je ledva 20' (rodinny dom?), zalezi co planujes chovat a pestovat, ale je dost pravdepodobne, ze ten teplomer vyuzijes, min. aspon v zime...
Milan666 napísal:ty si spomeň po čase na mňa akú som mal pravdu na začiatku roka 2013 keď som ti dobre radil.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.