Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Target » 19 Mar 2007 14:47 pm

Cavte...


NO2 mam 0 az 0,1mg
NO3 mam 30 az 40 mg
Fosfor 0 az 0,5 mg

Je toho fosforu malo?

Rastliny sa mi rozpadavaju.... :cry: :cry: :cry:
Obrázok používateľa
Target
 
Príspevky: 6
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2007 21:07 pm

Reklama

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod caloghero » 20 Mar 2007 19:27 pm

hodnoty vody nie su vsetko... co tak zazracne slovicka: Fe a svetlo? :roll:
Obrázok používateľa
caloghero
Moderátor
 
Príspevky: 1058
Obrázky: 17
Založený: 13 Jan 2006 20:39 pm
Bydlisko: Velky Kyr

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Kubo » 20 Mar 2007 19:41 pm

Toze sa ti rozpadavaju rastliny nieje pricinou tychto prvkov.Nastuduj poriadne a najlepsie co by som ti narychlo odporucil skus stranku Raviolky. :wink:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Helga » 20 Mar 2007 19:56 pm

A ako dlho je to akva zriadené? Ako dlho sú v ňom tie rastlinky? Ak sú tam len čerstvo zasadené, možno sa ešte len adaptujú a treba len vyčkať...
Obrázok používateľa
Helga
 
Príspevky: 20
Obrázky: 31
Založený: 04 Dec 2006 11:52 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Rastii » 20 Mar 2007 22:05 pm

Zdravím kúpil som PMMD a rád by som sa dozvedel aké hodnoty NO3 by mali byť v akva aby som to vedel dávkovať. Mám dosť veľa rybiek takže nejaké NO3 mám 50mg/l a nerád by som to prepískol KNO3kou. Test ktorým meriam to nemá uvedené optimálne hodnoty ako napr. výrobky od Rataja. Ostatné hodnoty Fe,svetlo,atď sú mi známe. Vďaka :?: :idea: 8)
Rastii
 
Príspevky: 56
Obrázky: 1
Založený: 27 Jan 2007 10:59 am

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Kubo » 20 Mar 2007 22:16 pm

Rastii napísal:Zdravím kúpil som PMMD a rád by som sa dozvedel aké hodnoty NO3 by mali byť v akva aby som to vedel dávkovať. Mám dosť veľa rybiek takže nejaké NO3 mám 50mg/l a nerád by som to prepískol KNO3kou. Test ktorým meriam to nemá uvedené optimálne hodnoty ako napr. výrobky od Rataja. Ostatné hodnoty Fe,svetlo,atď sú mi známe. Vďaka :?: :idea: 8)
Jednoducho Kno3 nedas vobec :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Rastii » 20 Mar 2007 22:21 pm

A inak Target rastliny si musia zvyknúť na nové prostredie to sa týka aj výmeny listov. NO2 nemá z výživou rastlín nič spoločné. Fosfor sa pridáva iba keď je husto zarastené akva inak mám taký pocit že stačí detrit.Hodnoty NO3 sa snažím zistiť aj ja. Dôležité je železo CO2 a osvetlenie. :) Opravte ma ak sa mýlim :roll:
Rastii
 
Príspevky: 56
Obrázky: 1
Založený: 27 Jan 2007 10:59 am

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Rastii » 20 Mar 2007 22:24 pm

Kubo NO3 nie je pre rast rastlín dôležitá? Tak načo ho dávajú ako zložku do PMMD? viem si ho zmerať tak to nebude problém ho tam dávkovať ak to rastlinkám urobí dobre :) :D :o :lol: 8)
Rastii
 
Príspevky: 56
Obrázky: 1
Založený: 27 Jan 2007 10:59 am

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod redw » 20 Mar 2007 22:34 pm

Rastii napísal:Kubo NO3 nie je pre rast rastlín dôležitá? Tak načo ho dávajú ako zložku do PMMD? viem si ho zmerať tak to nebude problém ho tam dávkovať ak to rastlinkám urobí dobre :) :D :o :lol: 8)


No pozor s tým KNO lebo ja som si už raz urobil doma katastrofu. Ak maš 50mg tak ho tam uričte nedavaj. V pmdd je dodavane ale používa sa ak maš hodnoty nízke, 10 a menej.
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Kubo » 20 Mar 2007 22:38 pm

Rastii napísal:Kubo NO3 nie je pre rast rastlín dôležitá? Tak načo ho dávajú ako zložku do PMMD? viem si ho zmerať tak to nebude problém ho tam dávkovať ak to rastlinkám urobí dobre :) :D :o :lol: 8)
No dusik je velmi potrebny pre rastliny ale samotna vodovodna voda obsahuje dusik a aj pocet ryb ovplyvnuje dusik - cim viac ryb viac dusiku.Tych 50mg/l co mas je podla mna az strasne vela optimum je tak 15-20 a do 30 sa este da , vyssie ja soobne by som nesiel a ani nechcem ist.Ja napr. Kno3 musim doplnat lebo ho mam vzdy max 10 a zvysujem ho do tych 20mg/l.Cize ked si nameral vela dusiku Kno3 mozes vynechat. :wink: :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Rastii » 20 Mar 2007 22:51 pm

Vdaka tú hodnotu som potreboval 8) dikes
Rastii
 
Príspevky: 56
Obrázky: 1
Založený: 27 Jan 2007 10:59 am

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Rastii » 20 Mar 2007 22:55 pm

Na tom teste je od 0 do 500 NO3 mg/l nitrat! potom tých 500 je aký extrém :shock: (Vitakraft TESTKIT Combi 5 (ph,kh,Gh,NO2,NO3)) preto sa mi tých 50mg/l zdalo málo 8)
Rastii
 
Príspevky: 56
Obrázky: 1
Založený: 27 Jan 2007 10:59 am

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Kubo » 20 Mar 2007 22:59 pm

Rastii napísal:Na tom teste je od 0 do 500 NO3 mg/l nitrat! potom tých 500 je aký extrém :shock: (Vitakraft TESTKIT Combi 5 (ph,kh,Gh,NO2,NO3)) preto sa mi tých 50mg/l zdalo málo 8)
Aj malo je niekedy vela :D
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Ake hodnoty musia mat NO2 NO3 a fosfor?

Odoslaťod Target » 22 Apr 2007 22:47 pm

Az teraz som zistil, ze ste sa mi ozvali.... To zelezo a co2 pridavam to je jasne... Lenze mam tam doslovnu dzunglu.... Bolo tam malo fosforu. Nebol som si isty ci ho mam pridavat.Ale zacal som ho davkovat a rastliny sa schopili. Poslem foto. Uz je to nastastie v poriadku. Diky
Obrázok používateľa
Target
 
Príspevky: 6
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2007 21:07 pm


Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.