martin_s napísal:RO ti ich neodstrani, pretoze ti ich nema ako odstranit, kedze neexistuju... Netreba si mylit pojmy...pha napísal:janko: jaj a este som ti vlaste neodpovedal na tie dusicitany, RO ti ich odstrani na taku mieru, ze sa nemusis bat! a uz konecne to kup a mas pokoj... a zacni riesit dalej...
uz je to vyriesene, nevedel som ze janko chce pouzivat vodu zo studne, uzitkova voda by sa nemala pit - ten rozdiel je v norme a technologii upravy vodylukáš napísal:A) na to si ako prisielmatus napísal:jankovi: ci odstranuje alebo neodstranuje dusicnany je pre teba uplne bezpedmetna otazka, pretoze RO budes napajat doma z kohutika a pri nasich prisnych normach sa v uzitkovej vode pre domacnosti nesmu nachadzat ziadne dusicnany
B) je rozdiel medzi pitnou a uzitkovou vodou (tato poznamka nesuvisi s predchadzajucim bodom)
Je to sice OT, ale neda mi... ceske a slovenske nazvoslovie je rovnake aspon co sa tyka pripon. Cize - dusicnanyxoxo napísal:martin_s napísal:RO ti ich neodstrani, pretoze ti ich nema ako odstranit, kedze neexistuju... Netreba si mylit pojmy...pha napísal:janko: jaj a este som ti vlaste neodpovedal na tie dusicitany, RO ti ich odstrani na taku mieru, ze sa nemusis bat! a uz konecne to kup a mas pokoj... a zacni riesit dalej...
Tu si nikto pojmy nezmýlil ,dusičitany je český výraz pre dusičnany,takže existujú.
matus napísal:uz je to vyriesene, nevedel som ze janko chce pouzivat vodu zo studne, uzitkova voda by sa nemala pit - ten rozdiel je v norme a technologii upravy vodylukáš napísal:A) na to si ako prisielmatus napísal:jankovi: ci odstranuje alebo neodstranuje dusicnany je pre teba uplne bezpedmetna otazka, pretoze RO budes napajat doma z kohutika a pri nasich prisnych normach sa v uzitkovej vode pre domacnosti nesmu nachadzat ziadne dusicnany
B) je rozdiel medzi pitnou a uzitkovou vodou (tato poznamka nesuvisi s predchadzajucim bodom)
jankoo napísal:negatýva???
REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA
úpravou vody na princípe reverznej osmózy sa s najvyššou pravdepodobnosťou získava voda kvality približujúcej sa kvalitou destilovanej vode, čiže pri úprave nejde len o odstránenie solí a dusičnanov, ale aj o odstránenie tzv. biopozitívnych prvkov, hlavne vápnika a horčíka, ale aj iných, ktorých prísun do organizmu pitnou vodou je nenahraditeľný. Ani opätovné obohatenie upravenej vody minerálnymi látkami nevytvorí z takejto vody vodu vhodnú na trvalú spotrebu, preto sa takáto voda NEODPORÚČA využívať na trvalé zásobovanie obyvateľstva pitnou vodou.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.