Peter napísal:Predovsetkym panciernicky maju radi tmu schovavaju sa medzi rastlinami, pod korenmi, ale musia to byt take provizorne ukryty, s ktorych sa da rychlo prchnut....
StanleyPWL napísal:A ako s tvrdostou, daju sa chovat panciernicky aj v tvrdej vode? Predsalen vacsina z nich je niekde z povodia amazonky, tam sa mi vidi ze tvrda voda nebyva ...
STH napísal:..............este k tomu akvariu..ja mam cadicovu drt (nevhodnu pre pancierniky)ale pritom nepozorujem ze by sa im poskodili fuzy.........
laci napísal:StanleyPWL napísal:A ako s tvrdostou, daju sa chovat panciernicky aj v tvrdej vode? Predsalen vacsina z nich je niekde z povodia amazonky, tam sa mi vidi ze tvrda voda nebyva ...
A mohol by si definovať aj konkrétne ktoré pancierničky máš na mysli.
laci napísal:Corydoras adolfoi Voda Mäkká, mierne kyslá voda pH 6,5.
A tu je stranka :Panciernici - Callichtyidae
xDodox napísal:Mám Corydoras paleates a Corydoras panda spolu s Poecilia reticulata. V sobotu sa mi Corydoras paleatus vytreli - cca. 50 vajíčok.
STH napísal:definuj co je u teba tvrda vodasu pritoky juhoamerickych riek ktore maju parametre ze by si sa cudoval,jeden a ten isty druh panciernika najdes v rieke ktora vyhovuje tetram ale najdes ich aj v rieke s vysokym obsahom rozpustenych mineralov..atd.
este k tomu akvariu..
ja mam cadicovu drt (nevhodnu pre pancierniky)ale pritom nepozorujem ze by sa im poskodili fuzy...naopak pri riecnom strku ich maju takmer obrusene,ale to ma ani tak netankuje![]()
dolezite je aby akvarium malo co najvacsi povrch dna...takisto je dobre urobit v akvariu rozne terasy zrazy atd,je dobre pouzit aj viacero substratov resp. rozne frakcie zrn...
no a najdolezitejsie je pravidelna vymena vody..
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.