A toto je dovod preco treba vidiet to akvarium cele.
1. velmi, veeeeeelmi malo substratu, rastlinky nemaju kde rast (opytaj sa ma ako bonsajistu preco tie stromy viac nenarastu => lebo nemaju kam rast, maly crepnik, malo substratu, maly rast.). Aspon 4-5 cm by si mal dat. take tie vyssie rastlinky si vyziadaju aj viac.
2. Svetlo sa mi zda byt dooost zlte, ale to moze skreslovat fotka - cize mala teplota 2700K alebo tak nejak. Rastlinky potrebuju viac bielej - cize aspon 4000K lepsie 6500K a su tu aj borci co maju kombinacie 10000K a 6500K
3. fakt mas hlboke akvarium na to osvetlenie, musis pridat. Ale mas vyhodu, ze nemas taky ten plastovy- fabricky kryt. Kedze to mas v skriny tak sup sup - Hornbach, kupit 4x patice na T8/ alebo T5 - podla toho tlmivka+starter (T8)/ predradnik (T5) aspon dve trubice, ja by som aj tri dal (ked uz daco tak poriadne

4. Za tie skalare tak tu niekto zlyncuje, (a niekto aj za tu piratsku lod, ja nie, syn ma v akva lebku a uprimne, som magor, mne sa to paci,). Ta osadka je dost ulet, aj ked ho uplne chapem. Tiez som kupil tetry do 20L lebo syn ma ukecal a obchodnik videl debila co da peniaze pre synove oci. potom kupa 54L a potom som neonkam nasiel novy domov, tak isto Ancistrusom,... Proste sa toho zbav, daj to niekomu. Fakt ich trapis.
Ja som viac na take rastlinne akvaria, a moj sen je aquascaping, ale ako hovorim, som v tom dva mesiace. Teraz prechadzam fazou - vsetko a hned. musim sa ukludnit a potom to dam.