fero napísal:Je to presne ako pise pernik,
ja mam atman 3338 a tu tiez mam hnedy povlak v hadiciach. Ten hnedy povlak je vsade, v kazdom filtri, vo vytokovej rampe,... Vobec ho nemusis cistit, ale pri znizeni prietoku vycisti vrulku a osku.
lebedo napísal:Ahojte,
mam podobny problem pri externom filtri Eheim 2222, hneda riasa sa v privodnej hadici do filtra mnozi tak rychlo, ze ju musim cistit kazdy tyzden, lebo sa prietok znizi aj o 50%. Bojim sa ist na dvojtyzdnovu dovolenku:)
V akvariu riasu nemam.
dik
Palo napísal: Skoro mi to odpalilo rotor, ale včas som to zistil a zasiahol.
pha napísal:lebedo napísal:hneda riasa sa v privodnej hadici do filtra mnozi tak rychlo, ze ju musim cistit kazdy tyzden, lebo sa prietok znizi aj o 50%. Bojim sa ist na dvojtyzdnovu dovolenku:)
hadice treba jednoducho po case vymenit...
zbojnik napísal:pha napísal:hadice treba jednoducho po case vymenit...
pomohlo by keby su hadice nepriehladne??
nemyslim tym ze len to nebude opticky vidiet, ale ci sa tam bez svetla bude tvorit???
dakujem
dedojozef napísal:Treba použiť trošku silnejší koncentrát
arowana napísal:zbojnik napísal:pha napísal:hadice treba jednoducho po case vymenit...
pomohlo by keby su hadice nepriehladne??
nemyslim tym ze len to nebude opticky vidiet, ale ci sa tam bez svetla bude tvorit???
dakujem
Zanášanie hadíc nie je problém priehľadnosti a nie je to riasa. Povlak tvoria sinice a nitrifikačné baktérie, ktorým je jedno , či svetlo majú, alebo nie.
Stačí raz za čas hadice demontovať a ponoriť ich do vedra s roztokom SAVO, alebo jednoducho ich týmto roztokom naplniť, upchať konce a ponechať pôsobiť dovtedy, kým sa vrstva nánosu nezačne farbiť do svetlej farby. Potom jednoducho postačí dobre prepláchnuť a sú ako nové. Treba použiť trošku silnejší koncentrát a je to otázkou niekoľkých minút.
Tento proces sa dá opakovať do nekonečna.
kenny napísal:...
no to je sice pekne ale chcelo by sa ti to riesit kazde dva tyzdne? ja to mam napriklad aj dnu vo filtry... mam naliat savo aj do filtra (sarkazmus) ??? myslim ze treba riesit pricinu a nie naslekdy.... skusim ten nitrivec a dam vediet....
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.