od Astrid » 21 Okt 2003 11:42 am
Mam zabudovane akvarko do policky. Ked som to robila, chcela som co najvacsie akvarko, preto som zvolila rozmery take, aby akvarko do policky tesne sedelo - na bokoch a vzadu je volny priestok asi 8 mm, hore 10 cm. Keby som to robila dnes znova, uz by som to nerobila tak natesno, iked to takto vyzera pekne- ked je vsetko zaplnene, ziaden volny priestor.
Dovod, preco by som tam dala viac miesta je prave ta manipulovatelnost- vymena vody, sadenie rastlin, vylovovanie ryb- vsetko to bolo dost obtiazne, ale akosi som to brala ako samozrejmost, kedze som nic ine nepoznala. Raz som vsak chcela akvarko trosku skraslit - hlavne ocistit uschnute kvapky vody zo skla zvonka - na prednom skle to nebol problem, ale na bocnych a hlavne zadnom veru bol.
A hlavne ked som kupila nove svietidlo Atman- som ho tam ledva vopchala a manipulacia s nim je tiez obtiazna... taktiez hadicky a kable idu len tym uskym pristorom 8 mm. No proste je to nepohodlne.
Teraz by som vyriesila spominane problemy kupou mensieho, nizsieho akvarka (aby sa tam dala voda dolievat aj pomaly z mensieho vedra, nie len malou naberackou ako doteraz), oblepenim akvaria zozadu, ale aj zbokov tapetou, ktoru predavaju v akvaristikach (take tmave kamene, rozhodne nie tie s rastlinami) a prilepila ju lepiacou paskou aj zvrchu- potom sa za nu nedostane voda.
Co sa tyka vlhnutia dreva ako dosledok vyparovania vody- cela policka je z drevotriesky, v tomto smere som nemala zatial problem, ale pouzivam krycie sklo.
Akurat raz, kedy ma rano cakalo neprijemne prekvapenie- 10 cm vody z akvarka bolo na koberci (moja chyba, ze som predlzila hadicku na nasavanie filtra a nedala som ju vyssie ako akvarko) - vtedy roh spodnej skrinky navlhol a trochu sa odlepila ta vrchna vrstva na drevene- neviem, ako to mam nazvat... Ale je to v rohu, takze to nie je vobec vidiet.