Ako vpustat CO2 do akvaria?



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod dedojozef » 10 Feb 2013 02:19 am

Janes napísal:http://img9.indafoto.hu/4/5/23775_2a3eac42d756ec782ecca7dcd94259d7/4063469_1a0583993a8fff3ac382726459d1135e_m.jpg

Pekné Janes:) .
Neopravím TAMY :) . Na priotrávenie rýb je to akurát.
Obrázok používateľa
dedojozef
 
Príspevky: 1565
Obrázky: 22
Založený: 08 Sep 2010 10:02 am
Bydlisko: Zvolen

Reklama

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod pojme311 » 10 Feb 2013 10:36 am

dedojozef napísal:
Janes napísal:http://img9.indafoto.hu/4/5/23775_2a3eac42d756ec782ecca7dcd94259d7/4063469_1a0583993a8fff3ac382726459d1135e_m.jpg

Pekné Janes:) .
Neopravím TAMY :) . Na priotrávenie rýb je to akurát.


Uz som tento test ukoncil zo samotneho pozorovana som zistil ze to nema ziadny vyznam,preto to skoncim skor ako pride niejaka nehoda.Ale ked uz pisem tak sa opytam odrazu.
Na 300l akva s dostatocnym svetlom (150w) co je 0.5w na l, aky system co2 by ste pouzily burciak,tibi alebo co2 set? aby bolo co2 dostatok.
Diky za vase vyjadrenia.
pojme311
 
Príspevky: 33
Založený: 22 Apr 2012 12:52 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod dedojozef » 10 Feb 2013 11:05 am

300 litrov je na burčiak, alebo tibi dosť veľký objem. S takýmito pomôckami by si nezabezpečil stálu a vyrovnanú hladinu CO2 v celom priestore. Ak to má byť zdravé rastlinné akva, určite to bude chcieť fľašový set.
Ja tlačím tibi do asi 90-tich litrov a v rohoch je vidno deravé listy z nedostatku CO-čka. Určite ale záleží aj na filtri, kde všade v akva ho dokáže rozptýliť.
Obrázok používateľa
dedojozef
 
Príspevky: 1565
Obrázky: 22
Založený: 08 Sep 2010 10:02 am
Bydlisko: Zvolen

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod pojme311 » 10 Feb 2013 11:40 am

Myslim ze kyby si ho aj rozptilil po celom akva ak ho raz nebude dostatok tak asi ani ten filter nepomoze.
pojme311
 
Príspevky: 33
Založený: 22 Apr 2012 12:52 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod TAMY » 10 Feb 2013 14:35 pm

Jozef - ja som vedel ze sa nemylim, ale tak, som tu relativne novy, nechcem vyskakovat ako premudrely :D

Pri velkych rastlinnych akva so silnym osvetlenim a dostatocnym hnojenim je dolezita trvala hladina CO2 pocas dna a hlavne ta distribucia po akvariu.
TAMY
 
Príspevky: 104
Obrázky: 4
Založený: 14 Máj 2007 12:08 pm
Bydlisko: Most pri BA

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Janes » 13 Feb 2013 16:05 pm

pojme311 napísal:Caute niejak som nenasiel odpoved situ na mieru tak sa opytam.Dnes som zacal pridavat co2 cez kvasnice v pomere 2dcl pohar cukru a 1/4 kvasnic zaliatych 7dcl vody v 1.5l flasi.Buble to fajn.Ale neviem ako teraz s okyslicovanim kedze mam vnutorny filter z vrchnimi triskami cize do vody ide dost kyslika,aby to cocko malo aj niejaky vyznam.Neviem ci ztlmit filter alebo nechat co2 aj cez noc? Diky za vase nazory. Objem akva je 100l.
Pre sprave pochopenie pridavam foto.

CO2:zatial som to tam len tak hodil v tej zelenej koncovke je filter z cigarety.

Obrázok

Okysličovanie:Filter Atman Sif-700 500l/hod.

Obrázok

http://www.oocities.org/heartland/hills ... IY_CO2.gif
Janes
 
Príspevky: 12
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2011 22:21 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 13 Feb 2013 20:46 pm

:shock: :shock:
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod MifkoKE » 15 Feb 2013 11:15 am

Milan666 napísal: :shock: :shock:


:lol: :lol: :lol:
Obrázok používateľa
MifkoKE
 
Príspevky: 525
Obrázky: 15
Založený: 24 Apr 2012 23:00 pm
Bydlisko: Košice

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 02 Apr 2013 20:50 pm

Nazdar chlapi,
mal som snahu pridavat CO2 do akva a skoro to zle skoncilo. Urobil som koktail do 2L flase : 1,5l vlaznej vody sialku cukru a dve kocky kvasnic. Hadicku s kamienkom som dal do akva. Kvasnicovy granat zacal produkovathned za 10-15minut a za hodinu a pol boli vsetky ryby pri hladine a lapali po vzduchu. Tak som to hned vybral a hadicku prepojil na okyslicovaca a za hodinu boli ryby zase OK.

Chcem vediet ako to mam davkovat aby som ryby nedusil tym oxidom. Alebo ci to ma vobec pre moje akva vyznam. Ďakujem.

Moje akvarko ma rozmery 40x25x25 cm. = 25L vody
ryby:
6xneonka
6xgupka
2xmolyneza (black mola)
1x mecun - samica
2x panciernicek skvrnity
1x prisavnik
2x mrenka machova

osvetlenie:
1xusporna ziarovka 9w 6500lm (chladne biele svetlo -denne svetlo)
svietim 10-12hod denne

filter, ohrievac, teplomer

rastliny:
6 rastliniek (2xanubias,2xvalizneria, 2x neviem co to je ale vyzera to ako cecina zo smreku :D 1xgulka machu)

aktualne foto mojho akva je nizsie.
Prílohy
1.jpg
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 02 Apr 2013 21:59 pm

Tu nemá význam pridávať CO2
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 03 Apr 2013 03:37 am

Prečo???
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Jozef I. » 03 Apr 2013 08:45 am

Andrejus máš tam 3,5 rastlinky a aj tie čo tam máš maju minimalne naroky na co2, resp. su to nenaročne rastlinky na pestovanie... Ak by si mal plnu nadrž rastlín a ešte aj naročnejšie na svetlo, co2 a hnojenie, bolo by to o inom...

zaujímalo by ma ako dlho máš to akva, lebo podla mňa je to časovana bomba. Svietiš 10-12 hodin, máš to veľmi prerybnene a ,malo rastlinnej hmoty...
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1520
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 03 Apr 2013 20:55 pm

No akvarko mam len 4 mesiace. Preco casovana bomba?
Ze svietim 10-12 hodin je zle? Je to malo ci vela?
Prerybnene to asi je, lebo aj predavac v predajni mi hovoril ze na taketo rozmery akva by bolo vhodne cca 10 malych rybiek typu gupka, plata, panciernicek...
Najskor som aj mal len 10ryb, ale zdalo sa mi to malo zive tak som ich dokupil raz tolko aby to hralo zivotom.

Podla teba by som mal dokupit este rastliny ked tam je malo rastlinnej hmoty? pripadne ake rastliny?

Predtym som mal sklenenu gulu s jednou rybkou a to ma omrzelo tak som kupil taketo mensie klasicke akvarko aby sa tam dalo nieco aj tvorit a lepsie to vyzera. Takze moc skusenosti nemam. Docital som sa ze rastlinam prospieva v raste pridavanie CO2 tak som to skusil. Asi takto fungujem.

A minuly tyzden som kupil a aplikoval hnojiva SERA florenette A, flore plus, florena.

Potreboval by som trochu usmernit v tomto smere, ci to mam vlastne pridavat to hnojivo, ci dokupit este viac rastlin, preco mat radsej menej ryb, kolko svietit tou mojou 9w ziarovkou a neviem co este aby to akva spravne fungovalo a ryby sa tam dobre citili a mne aby to robilo stale radost.

A na jednu tu travu myslim ze to je valisneria sa mi dala na listy taka cierna riasa a nejde to dole, co s tym???

dikes
Prílohy
2.jpg
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod smajdicek » 03 Apr 2013 21:06 pm

Do hentakých krytov sa nedávajú náhodou žiarivky ? To je dosť rozdiel, žiarovka a žiarivka...
smajdicek
 
Príspevky: 387
Obrázky: 22
Založený: 17 Mar 2013 16:22 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 03 Apr 2013 21:07 pm

Tak poporiadku:
Máš tam nevhodné ryby, mečúň, minimálne 150-200L, neónka húfová rybka 15-20ks najlepšie, tvoje akva je na to veľmi málinké,, oni potrebujú pohyb-priestor. Gupka, ak by ich bolo toľko koľko by sa ich cítilo lepšie, zase malé akvárium. Ak by sa premnožili, tak by potom to až prehnojili.
Rada: vyber všetko umelé, gýčové, rybky podaruj. Začni sa venovať rastlinkám a čítať a študovať témy o CO2, neskôr prídu na rad rybky, určite nie tieto. Pohľadaj si témy ako mini akvária, nano akvária. Skráť dobu svietenia 6-7 hodín stačí.
Na čítanie:
http://maniakva.sweb.cz/akvaria.htm
predavaci-a-predavacky-v-akvaristickych-obchodoch-t14304.html
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 04 Apr 2013 13:18 pm

Fúha tak to aby som zacal od znova. Preco skratit svietenie na 6-7 hod.?
Niektori na fore radia svietit dlho, tych 12-15hod.

No uz sa stracam v tom, najskor nepridavat CO2 lebo mam nenarocne rastliny a teraz mam citat a studovat o CO2.
A rybky potom ake? Ked urcite nie tieto. Ved gupky a neonky su predsa male rybky nie?

Ale rad si necham poradit aby to fungovalo ako ma.

Diky zatial, idem cosi pocitat o tom CO2.
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 04 Apr 2013 13:30 pm

smajdicek napísal:Do hentakých krytov sa nedávajú náhodou žiarivky ? To je dosť rozdiel, žiarovka a žiarivka...


Ano mam tam ZIARIVKU 9W 6500lm - denne svetlo
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Jozef I. » 04 Apr 2013 14:11 pm

Tak najskôr k teme:
chcel by som sa opýtať ako mám zabezpečiť rovnomernú distribuciu co2 po akva, ak mám po celej dlžke akvaria rampu. ide mi o to, že ak dám na bočnu stranu akvaria reaktor alebo difuzor tak smer distribucie co2 bude kolmý na smer prudenia vody z rampy a teda distribucia co2 bude komplikovana a nerovnomerná, alebo sa mylím?
momentálne mi co2 ide cez ex. filter no to mi moc nesedí, lebo raz za určity čas sa uvolni nahromadene co2 z filtra von a filter hučí.

A teraz OT Andrejus:

Sme uplne mimo tejto temy, tak že by bolo dobre ak by si si tu založil vlastnú temu, alebo s tým ešte počkaj a popozeraj si tu na fore temy začinajucich akvaristov, ktorý začali rovnako nevhhodne ako ty, nie je ich málo a bolo im poradene ako chyby napraviť a ako akvarko prerobiť, upraviť, opravič :). taktiež ti doporučujem stranku http://www.akvarko.cz, kde najdeš mnoho nadrži aj tvojej veľkosti s púopismi a teda sa môžeš strochu inšpirovať.

K tomu co2, môžeš ho mať v akva prečo nie, ale vzhladom na to, že máš slabe vedomosti by som ho neodporučal, je to naročnejšia technika a mal by si s ňou na začiatok dosť problemy, k co-čkovaniu môžeš prejsť časom, teraz by si si tam mal nasadiť nenaročne rastlinky a malo by ich tam byť určite viacej, aj to akva by vizeralo lepšie a namiesto tej haraburdy, ktorú som mal aj ja v akva :D si tam radšej dať fešný korienok :)
katalog rastlín: http://rybicky.net/atlasrostlin/latinsky/

Tá časovana bomba o ktorej som hovoril už je na druhej foto :D Tá riasa, čierna štetinka ti tam nevadí? pretože ak neupravíš podmienky v akva bude sa to len zhoršovať a zhoršovať.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1520
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Hora » 04 Apr 2013 15:35 pm

Jozef I."
presne takýto problém som riešil tiež v 200L.Dokúpil som filter Aquael fan mini+(2,2W),vybral filtračnú vložku a nasadil rovno na difúzor.Rampu mám ako ty cez celé aqua,mám to na najmenší výkon a co2 rozbité bublinky mi pekne rozstrekuje do celého priestoru,čomu napomáha vír z rampy.Indikátor co2 mám na opačnej strane a konečne ho ukazuje dostatok.Naviedol ma na to Milan666 za čo mu ďakujem.
Difúzor ti bude bublinky púšťať ako píšeš kolmo k hladine ale čo-to sa chytí do obehu,ale ten reaktor by ti to mal rozohnať po akváriu.
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2410
Obrázky: 19
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Jozef I. » 04 Apr 2013 16:18 pm

Diky Hora... chcel by som sa vyhnuť dávania ďalšej techniky do akva, ale ak to inak nepôjde tak dám a najdem niečo čo je rozmerovo čo najmenšie. :)
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1520
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 04 Apr 2013 20:56 pm

Pri externom filtri by som to riešil CO2 reaktorom a pri vnútornom radšej CO2 mixér. Popozerajte si videjká pre išpiráciu
http://www.veengle.com/s/Co2+Diffuser/5.html
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 04 Apr 2013 20:59 pm

Andrejus napísal:Fúha tak to aby som zacal od znova. Preco skratit svietenie na 6-7 hod.?
Niektori na fore radia svietit dlho, tych 12-15hod.

No uz sa stracam v tom, najskor nepridavat CO2 lebo mam nenarocne rastliny a teraz mam citat a studovat o CO2.
A rybky potom ake? Ked urcite nie tieto. Ved gupky a neonky su predsa male rybky nie?

Ale rad si necham poradit aby to fungovalo ako ma.

Diky zatial, idem cosi pocitat o tom CO2.

Svietiť dlho si môžeš dovoliť pri dobrej rovnováhe CO2+živiny+zdravé rastlinstvo. Bez živín a rastlín a silnom svetle si vyrobíš nerovnováhu a akvárium ti zozelenie a nebodaj aj voda. Tam by si hádam nechcel zájsť, že?
Takže ak sa rozhodneš pre CO2 už musíš mať dostatočné svetlo s primeraným množstvom živín, jedno bez druhého by nemôže
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Vendo » 05 Apr 2013 10:30 am

Krásna ukážka a výsledok nerovnováhy je v mojej prezentácii http://www.akva.sk/moje-prve-112l-t13059-48.html
Vendo
 
Príspevky: 131
Obrázky: 6
Založený: 15 Aug 2011 13:08 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 05 Apr 2013 17:26 pm

Vendo napísal:Krásna ukážka a výsledok nerovnováhy je v mojej prezentácii http://www.akva.sk/moje-prve-112l-t13059-48.html

:(
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.