Ako vpustat CO2 do akvaria?



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 05 Apr 2013 20:24 pm

No tak to ste ma potesili.
Ale na druhej strane viem ze to neni tak ako to ma byt a musim nieco pre to urobit. tie mini akvarka na tu na tej stranke http://www.akvarko.cz/akvaria5.php su ozaj perfektne, len neviem ako to dosiahnut.
Mam v tomzrazu taky gulas ze az.

Ak som spravne pochopil, tak mam vseko vybrat, kupit na no nejaky substrat na pestovanie rastlin, zasypat nejakym pieskom a potom strkom. Kupit nenarocne rastliny, ale viacej ako mam. Svietit menej ako svietim.

Len neviem ci mam pridavat hnojivo nejake alebo nie.
Dat ryby alebo nie? A ake sa teda hodia do tak maleho akva. 25L

Vyzera to ze to musim prerobit od zakladu. A tacierna stettinkova riasa je preto ze mc svietim? Stacilo by napadnute listy vystrihat ci vyhodit celu rastlinu???

A musim to zacat riesit v inej teme, lebo tu sa to moc nehodi.

Dakujem zatial.
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Reklama

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 05 Apr 2013 20:40 pm

No hnojivo zatiaľ nie, treba akvárium zabehať cca 4 týždne a meniť týždenne 1/3 vody a samozrejme ak je filter, tak aj filter.
Riasa pri dobrej hygiene pominie. Svietiť začneš 6-timi hodinami a s rastom rastlín pridávať svietenie trebars hodinu za týždeň a ak sa dostaneš k desiatím, tak začneš prihnojovať.
Rybky do 25L?, no ja hovorím, že nie, skôr krevetky, možno ti ináč poradí niekto iný.
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Andrejus » 05 Apr 2013 21:13 pm

dakujem zatial, dalsie dotazy budem davat do nejakej vhodnejsej temy.
Andrejus
 
Príspevky: 34
Obrázky: 5
Založený: 02 Apr 2013 16:16 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 05 Apr 2013 21:51 pm

Andrejus napísal:dakujem zatial, dalsie dotazy budem davat do nejakej vhodnejsej temy.

Správny krok :pivo:
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod crevo » 23 Sep 2013 17:23 pm

Ahojte, prosimvas pretlaci sa ta CO2 z 2L PET flase cez skleneny difuzor ? , lebo zatial som tam mal bud len vzduchovaci kamienok alebo lipove drevo a to v pohode pretlacilo, no teraz by som chcel aby to v akvarku aj trosku vyzeralo k svetu tak by osm si hcel kupit ten difuzor a bojim sa ze to cezen nepretlaci .
Dakujem za odpovede
crevo
 
Príspevky: 166
Obrázky: 8
Založený: 25 Aug 2012 09:08 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod marlo » 23 Sep 2013 17:33 pm

Na 99% nepretlaci
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1416
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod crevo » 23 Sep 2013 17:37 pm

Tak to je skoda, budem musiet nieco lepsie vymysliet , dakujem za odpoved uz som mal mysku na tlacidle OBJEDNAT , usetril si mi peniaze dakujem
crevo
 
Príspevky: 166
Obrázky: 8
Založený: 25 Aug 2012 09:08 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod doors010 » 23 Sep 2013 18:05 pm

mne pretlacilo ale myslel som ze skor roztrhne flasu :D
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod crevo » 23 Sep 2013 18:29 pm

a TIBI to pretlacia ci to je to iste ?
crevo
 
Príspevky: 166
Obrázky: 8
Založený: 25 Aug 2012 09:08 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod doors010 » 23 Sep 2013 19:20 pm

je to asi to iste vsetko zalezi od receptury :D vsak skus uvidis jeden difuzor oželies ak tak ti ostane ak niekedy budes mat flasu
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod crevo » 23 Sep 2013 19:40 pm

mas pravdu doors010 :) ja to skusim a sam uvidim
crevo
 
Príspevky: 166
Obrázky: 8
Založený: 25 Aug 2012 09:08 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 23 Sep 2013 19:45 pm

Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod crevo » 23 Sep 2013 19:57 pm

Presne taky som si urobil aj ja , fungoval ,,, len mne teraz ide o estetiku :)
crevo
 
Príspevky: 166
Obrázky: 8
Založený: 25 Aug 2012 09:08 am

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Milan666 » 23 Sep 2013 21:14 pm

V tej téme mám aj video ako som pomocou tibi pretlačil skleneno-keramický difúzor
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod pojme311 » 12 Feb 2014 16:57 pm

Skusal uz niekto umiestnit skleneny alebo keramicky difuzer pod saci kos ex. filtra?
A aka bola rozpustnost?
pojme311
 
Príspevky: 33
Založený: 22 Apr 2012 12:52 pm

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod M.i.s.o » 12 Feb 2014 17:06 pm

pravdepodobne ten filter zavzdusnis
Obrázok používateľa
M.i.s.o
 
Príspevky: 1707
Obrázky: 14
Založený: 20 Feb 2011 22:06 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod kvietik » 12 Feb 2014 17:28 pm

rozpustnost bude asi dobra, ale mozes tym poskodit filter a samozrejme zvysit jeho hlucnost
kvietik
 
Príspevky: 361
Obrázky: 63
Založený: 13 Sep 2011 21:26 pm
Bydlisko: Bardejov

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Caiman » 12 Feb 2014 18:51 pm

pojme311 napísal:Skusal uz niekto umiestnit skleneny alebo keramicky difuzer pod saci kos ex. filtra?
A aka bola rozpustnost?


Taketo riesenie som pouzival asi dva roky a uplne bez problemov. Rozpustnost je viac nez vynikajuca,nebudem tvrdit ze 100% lebo nejake tie straty su vzdy a vsade, ale bublinky na vystupe som si nevsimol nikdy.
Samozrejme mnozstvo plynu musi byt primerane velkosti a vykonu filtra,inak ako pisal M.i.s.o moze sa stat,ze sa zavzdusni
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod Giftzahn » 13 Feb 2014 09:30 am

njn, pokial ide clovek smer k efektivite rozpustania CO2 ... tak by som odporucil isto CO2 Atomizer ... cize "pretlacat" Co2 cez "specialnu" membranu ... pripadne "zabastlenie" si vlastneho Co2 reaktoru ( navodov je plno to nete ) .... co sa tyka supnutia keramickeho difuzora pod nasavaci kos .... hmm, preco nie aspon je skryty ... osobne si myslym ze pri pouziti keramickeho difuzora je to "prast jak uhod " ... co je vsak absolutne esencialne ... je pohyb vody v akva ... prave nim zabezpecujem distribuciu zivin a Co2 po akva .... tak aby mi nevznikali "mrtve " a "hluche" miesta ... cize supni ho tam kam ti to vyhovuje idealne uplne ku dnu ... ale zabezpec si dobry pohyb vody po akva ... a je vybavene ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako vpustat CO2 do akvaria?

Odoslaťod scratcher » 14 Feb 2014 20:57 pm

tak na atomizer je zapotreby ale vecsi tlak ako na klasicky difuzor alebo reaktor.a tomizer robi v akva hmlu co nemusi byt pekne.najlepsie je pouzivat jednu formu distribucie co2.prechodom cez viacere zmeny pouzivania co2 moze viest k vzniku riasy.
ako pise giftzahn je dolezite nemat hluche miesta a co2 difuzor umiestnit tak aby voda vichadzajuca z filtra co2 roznasala v akva-rozpustala ho.no najefektivnejsie su reaktori.s obchodu su to fest drahe zalezitosti a najucinnejsi je najlepsie spravit si sam doma.
Obrázok používateľa
scratcher
 
Príspevky: 175
Obrázky: 4
Založený: 20 Okt 2008 12:52 pm
Bydlisko: Nováky

Predchádzajúca

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.