Ahojte,
taky maly update. So zenou sme sa dohodli (ono je to vlastne jej akvarko, ale citam ja, kedze ona pri starani sa o deti nestiha) ze egeriu trosku zostrihame, dosadime a dame aj do testovacieho akva (akva 2) nech pomoze so zabehom kedze jedno akva uz zachranila (to druhe snad nebude treba)
Hodnoty v akva 1 su uz ustalene, NO2 nie je a 6 rybiciek prezilo (3 skapali a prisavnik vyskocil

- na druhej strane myslim ze to bol uspech na to ako to zacalo). Egeria bujnie a krasne sa rozrasta (ako velmi som zistil az dnes ked som hladal co mozem smyknut - samozrejme som toho este vela nechal, mozno neskor zas trosku preriedim ale iba za ucelom dosadenia a zhustenia zadnej casti). Vsetky Jirkove rastlinky som vybral aby ich egeria a slimaciky neznicili uplne. Sagitarie vlavo vyhanaju a bujneju, tym pri filtri sa moc nedari, rozmyslam ze ich trosku cez den osvietim zboku pridavnym svetlom 11W)
Rias sa zatial neobjavilo vela, a tych par sme vybrali von. Sagitarie maju niektore listky nahnite, niektore obhryzene ale zatial sa drzia tak uvidime. Anubias je pekny ale este uplne nedrzi na kameni.
Nechcem kvoli testovaciemu akva na ucenie sa (ktore v podstate ma zo zaciatku sluzit ako rozmnozovna a testovna rastlin, pripadne pokus s krevetkami alebo karantena novych rybiek) zakladat novu temu, tak to sem obcas pridam, dufam ze nevadi.. estetika tam nie je ziadna, je to fakt na ucenie sa

je to total no-tech, stare dno (osvedcilo sa mi zatial v 30ke), nove dno (v zoodome bolo bohuzial iba taketo svetle a tmave strky boli brutal drahe, mam este sacok strku aky je aj v 30ke ale ste pisali ze je moc hruby), od otca som zohnal dve lampy 11W s velmi silnou zakladnou, cize sa nebojim ze by mi to padlo do akva. Mam v plane tam svietit tym 11W (cital som ze treba 0,5W na liter vody), normalne to svieti ovela lepsie ako foto bez blesku potme tabletom a dolievat vodu z 30ky pri vymenach do 20ky postupne ako budu rastlinky rast (co dufam ze budu). Voda je odsata z 30ky aj s troskou detritu, ale fakt len troskou lebo mi to chcelo nasavat rastlinky a to som nechcel. Testy vody vyzeraju ako v 30ke, zena vravela ze PH je trosku nizsie, ale to je tym ze sme zobrali 6litrov vody ktore bolo treba doliat odstatou vodou ktora ho ma vyssie (kedze v akva 30 mam listy a sisky).

Dal som do akva vsetky Jirkove rastlinky, v podstate sa v 30ke "darilo" iba jednej ktora sa trosku zvacsila - Ludwigia repens. Uvidime ako sa bude rastlinkam darit, som zvedavy ako sa budu vyvijat testy vody v tomto notech akva a snad sa vela veci zas naucim. Rybky sem zatial vobec neplanujem, mozno par krevetiek alebo racika CPO ak na to bude kvalita vody vhodna ked sa ustali.. ked porovnam 30ku (spolu s blbostami co netreba stala 280 eur) a 20ku (akva od kolegyne, lampa od otca, dno do 10 eur) som zvedavy ako sa to bude do buducna vyvijat.. Uvidim co spravia tie rastlinky ktore su tam, ktorym sa darit nebude pojdu do flase a mozno casom prikupim daco.. Drzte palce