Akvária MajoX



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Akvária MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 10:38 am

Ahojte,

som tu nový a keďže admin mi odporučil nespamovať iné témy a založiť vlastnú, tak idem na to. Neni sa čím chváliť, skôr potrebujem usmerniť, poradiť.
Na začiatok uvediem že sme to spravili ako sa to nemá, unáhlili sa a nechali si "poradiť" v obchode kde chceli na nás očividne iba zarobiť (Super Zoo OC Danubia) - keď som včera pozeral na youtube od nich video ako založiť akvárium, tak už som ich postoj pochopil a ja osobne tam nakúpiť už nepôjdem. Samozrejme nehádžem vinu iba na obchod, ale keď niekde predávam živé zvieratá, malo by mi aspoň trošku záležať aj na nich, nelen na zárobku..
Kúpili sme:
Akvarium set Tetra AquaArt LED 35x25x35 (30l) - pýtal som nejaké menšie akvárium pre deti na pár rybičiek a povedali mi že skladať aqua vyjde veľmi draho, nech kúpim set (je v ňom LED osvetlenie denné/nočné a vnútorný filter Tetra EasyCrystal 250)
K tomu keď som sa pýtal čo ešte potrebujem mi poradili:
Kompresor Tetra APS 50, k tomu kamienok, spätný ventil a hadičku (po porade so skúsenými tu na fóre už je v krabici v skrini)
Dekoráciu podľa výberu: vrak lode 29cm (je do akvária príliš veľký), 2 umelé rastliny (lebo živé rastliny sú náročné na starostlivosť a treba ich hnojiť atď, deťom stačí aj s umelými - čo k tomu dodať) a tapetu dozadu. 2 balenia štrku číslo 4 (jedno mi je ale úplne zbytočné a štrk dúfam nie je moc hrubý kvôli rastlinkám)
Je pravda že ma predavačka upozornila že akva má ísť naprázdno aspoň týždeň, ale že ak chcem rybičky hneď, tak treba dať chémiu (Safe start).
Ďalej teplomer, žrádlo a sieťku nech viem rybky loviť.
Pri pokladni ma chlapi upozornili že mi chýba (Aquasafe) - škoda že ma nesprdli že som somár a mám rybky vrátiť tam kde boli..
Tak sme prišli domov, všetko dali dokopy a rybky pekne plávali. Fotku popravde nemám ale by som sa ju sem hanbil dať keď som videl aké akvárka máte ostatní.

Rybičky: naschvál nepíšem latinské názvy podľa bločku, lebo keď som ich nahadzoval do atlasu na rybičky net, tak mi ukazovalo iné druhy rýb (sfarbením) ako mám ja.
5ks neonka červená
4ks tetra biela
1ks prísavník

V sobotu 4.6.2016 sme aqua spustili. V pondelok som našiel toto fórum, zhrozil sa a začal konať. Navštívil som Zoodom (7.6.) na bajkalskej, kde bola predavačka teda oveľa milšia, ochotnejšia aj vedela poradiť.
Kúpil som 2 balenia starého dna, nejaké krmivo pre prísavníka (rybky povačsinou vločky zožrali skôr ako dopadli na dno), odkalovač a vybrala mi 3 rastliny:
Egeria densa (douška hustolistá) - dozadu,
Sagittaria subulata (šípatka šídlatá) - dostredu a dopredšie zasadiť okolo vraku,
Anubias barteri var. nana (anubis zakrslý) - priviazať o vrak

Jirko mi našťastie poradil ísť rastliny ešte dokúpiť, tak som dokúpil ešte 4ks sagittarie, 3ks egerie (viac ich nemali) a pinzetu na sadenie. Vrak a umelé rastliny som podľa rady vyhodil, žena išla na draždiak nazbierať kamene (pre akva vybrala tie čo prešli octovým testom) a pustili sme sa do akvárka znovu. Vybrali sme všetko von, filter umyli vo vode z akvárka, aj kamene sme v nej premyli, detrit som vylial do zachoda (som ešte nevedel čo to je), dali sme to dno, zakryli štrkom, zasadili rastliny, doliali vodu (zistil som že vody je málo a odstátu žena vyliala na kvety), tak sme večer doliali čerstvú vodu s aquasafom. (7.6.)
aqua 1.jpg
2hý pokus - začína to vyzerať ako akvárko

8.6. - Ráno som našiel mŕtvu prvú neónku, unášal ju silný prúd z kompresora. Tak som tam dolial ešte trošku safestart (podľa návodu na tých 5 litrov čo som nalial večer do akva). Jirko bol ochotný mi dať trošku rozumov, dal mi svoju dobrú vodu a trošku detritu, pár rastliniek (fakt sa mi nepodarilo zapamätať si ich latinské názvy), pár slimáčikov a suché listy a šišky. Presunuli sme akva z detskej izby spod okna do chodby na tmavšie miesto, odložili kompresor do krabice, dosadil rastlinky od Jirka, nalial vodu a detrit, dal par listov, šišky močím aby mi moc nezakalili vodu.
9.6. - Filter to celkom rýchlo spracoval čiže tá voda ani nie je taká kalná ako ma Jirko upozorňoval.
aqua 2.jpg
dosadené rastlinky, doliata voda a detrit, slimáčiky
Keďže ráno pri kŕmení sa neukázali 2 rybky (neónka a tetra), začal som ich hľadať, po asi 10 minútach sme dali dopreč to pozadie a rybky našli vzadu "zapichnuté" do dna.

Je mi jasné že to zrejme tie rybky neprežijú ale trápi ma to teda dosť.
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Reklama

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 10:54 am

choroba.jpg


chcem sa popýtať o radu. Je to taký lesk na listoch, ako keby pleseň alebo čo. Listy vyzerajú hnedšie ale neviem či to nerobí odraz vo vode. Minulý rok som pestoval bylinky v črepníku (bazalka, tymián, pažíka atď).. mama mi doniesla zo záhrady mätu, na niektorých lístkoch bolo tiež takéto lesklé (do strieborna).. postupom času to chytili všetky bylinky v kochlíku a odišli.. neviem ako to funguje vo vodnom svete.. mám tam už aj slimáčikov, či počkať či to prejde alebo to vyhodiť (objavilo sa to cez noc, keď som ich kupoval deň predtým na nich nič nebolo), resp. ak odídu nejaké rastlinky či ich nechať v akvárku ako hnojivo alebo vyhodiť. S tým že prídem o rybky sa zmierujem, ale dosť by ma trápilo keby som musel vyhodiť aj rastliny. (mŕtve rybky vyhadzujem)

Myslíte že rastlinám pomôže častejšia výmena vody alebo je lepšie to nechať teraz zabehnúť a vodu meniť len občas? Ako tak čítam v tomto sa názory dosť líšia. Ja osobne by som chcel ísť čo najprírodnejšou cestou, mať krásne čisté akvárium a liať do neho každý deň inú chémiu nie je moja predstava.
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Jirka Scobak » 09 Jún 2016 12:42 pm

Testovací rostlinky:
Monosolenium tenerum: http://rybicky.net/atlasrostlin/monosol ... rum_pellia
Ludwigia repens: http://rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
Najas guadelupensis: http://rybicky.net/atlasrostlin/recanka_guadalupensis
Shinnersia rivularis: http://rybicky.net/atlasrostlin/shinnersia_rivularis
Pogostemon stellatus 'Octopus': http://rybicky.net/atlasrostlin/pogoste ... us_octopus

Když jsem říkal, že se bude kal usazovat dva, tři dny, myslel jsem v akváriu bez filtrace - asi bych časem hmotu z filtru vyždímal do akvária.
Obrázok používateľa
Jirka Scobak
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 194
Založený: 25 Jan 2007 22:14 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 13:45 pm

Jirko, presne na to som myslel a zene som hovoril ze sa obavam ze vela z toho dobreho detritu zrejme skoncilo vo filtri kedze si vravel ze by to sadalo 2-3 dni a ze to skusime dat do akvarka najblizsie ked to budeme chciet ist cistit.

Bol som v zoodome a ked som tam predavacovi ukazoval fotku, vravel ze to je vodny kamen.. a ze mi aj tak vela z tych listov este odide a ze ked sa rastliny chytia ze zacnu vyhanat nove listy.
Ked som mu vravel o tych mojich rybach, mal som pocit ze ma ma chut nakopat do riti (dobry predavac, palec hore - dobre ma sprdol ze tam mam pitnu vodu a nie akvariovu a ze keby som mal hocijake velke akvarko aj tak mi ryby zdochnu.. ze mozno jedine karas by prezil ale ten narastie a to neni ryba pre mna) a tiez mi povedal to co aj vy ze uz teraz ziadne ryby az kym nebude zabehnute akvarium a ze podla udajov vody potom vyberat ryby. Tak som si zo zvedavosti kupil JBL easy Test, verim ze je len priblizny ale popravde nie som chemik a nemam moc chut kupovat 8 roznych testov a kazdu chvilu to merat a podobne.
Ale som zvedavy co mi ukazu tie testy ked ich namocim do vody a chcem sledovat priebeh toho zabehu aj takto (nech sa este dacomu priucim).

Ked pridem domov napisem ako dopadlo testovanie

Dufam ze aspon tie slimaciky preziju a potom po zabehu uvidime co dalej.. malicke rybicky a mozno nejake krevetky, uz som pouceny..
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Hora » 09 Jún 2016 14:03 pm

Uz som ti to pisal v tamtej teme,aby si z toho nerobil nic,ta egerka sa zadaptuje a pojde,len pre sagitarie je strk hruby ale uvidis casom,mozno sa udrzia.
Nechaj ich privyknut na inu vodu,egeria je burina,za par dni pusti dalsie nove listy,za 3-4 tyzdne uz strihnes zdrave prirastky a tieto skarede vyhodis a este mas vhodnu vodu pre egerie,lebo je tvrda.
No a ked si precital tie pasikave testy merania v recenzii vyrobkov,tak vies,ze na najdolezitejsiu hodnotu no2 v zabehu sa na pasik nespoliehaj,pretoze ti neukaze (toxicku od 0,1mg/l)hodnotu napr.0,2 ale 0. a preto vydrz 5! tyzdnov bez dokladania rybiek.Inac JBL je to najlepsie z tohto druhu testov jednoznacne.Ak nebudes mat špecidruhy rybiek,tak bohato postaci.Tak nech sa Ti dari.
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2482
Obrázky: 21
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 14:49 pm

Vďaka.. ja sa s rybkami uz neponahlam, uvidim ci nejaka prezije, stale v to dufam (ten predavac mi povedal ze ak prezili doteraz nejake tak tam sanca je). Nieco som sa o tom pasiku uz tu na fore docital ze nie je presny na to NO2, ale popravde ja to chcem informacne. Pozerat ze ked raz za cas to ponorim do vody, co mi to ukaze. A ked mi to po par tyzdnoch zacne ukazovat rovnako, tak potom sa poradim co dalej.. v kazdom pripade najprv chcem aby sa tie rastliny chytili.. zacal som tym ze som tentokrat dal do filtra na webe 30l.. ale celkom dost rybiciek ukazalo v zozname, tak mam co studovat.. osobne mi ani nejde tak o vyzor ako to skombinovat tak, aby som ich nemusel kazdu chvilu hladat medzi rastlinami, vytahovat pinzetou a splachovat do zachodu :( a urcite chcem zacat s co najmenej narocnymi rybkami a cim jednoduchsimi.. nema zmysel si zobrat do hlavy blbost a potom nadavat ked to x krat po sebe nevyjde..
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Hora » 09 Jún 2016 14:58 pm

No ked zmeras hodnoty pasikom,ukaze ti pribliznu tvrdost a ph vody.Si v zaciatkoch,tak predpokladam,, ze nejake pokusy o zmenu chemizmu vody neplanujes.Preto sa zameraj na to rozpätie ph,gh a podla hodnot si vyber rybky vhodnej velkosti do 30l.Take male akvaria su naozaj pre tych,co uz dokazu udrzat stabilitu a podmienky,po boji je kazdy general,ked mas uz toto,ale myslim,ze s tvojim pristupom to zmaknes.Facku na prebratie si dostal :mrgreen:
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2482
Obrázky: 21
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Jirka Scobak » 09 Jún 2016 15:22 pm

Jen dodávám, že šneci, co máš ode mě, ti MUSÍ přežít :).

P.S. Egerie. Navrhuji jednu rostlinku vytáhnout z akvária, do misky s čistou vodou a co na to kartáček na zuby. Zkus :). Samotného mě zajímá :).
Obrázok používateľa
Jirka Scobak
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 194
Založený: 25 Jan 2007 22:14 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 15:36 pm

Hora - nejak tak to presne mam v plane, pozeral som teraz ten atlas a vychadza mi to na živorodky
http://rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
http://rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova
http://rybicky.net/atlasryb/zivorodenka_svitiva
Samozrejme uvidíme ešte podľa údajov čo ukáže papierik a podľa dostupnosti rybičiek, prípadne možnej kombinovateľnosti s krevetkami

Jirka - mam to v plane vyskusat. To MUSÍ znamená že sú takí odolní alebo mám niečo špeci robiť aby mi nepodochli?
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Jirka Scobak » 09 Jún 2016 15:40 pm

MajoX napísal:To MUSÍ znamená že sú takí odolní alebo mám niečo špeci robiť aby mi nepodochli?


To znamená, že u mě přežili všachna čerstvě napuštěná akvária, všechny problémy a nedovedu si představit, jak by mohli pochcípat :).
Obrázok používateľa
Jirka Scobak
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 194
Založený: 25 Jan 2007 22:14 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Jirka Scobak » 09 Jún 2016 15:44 pm

P.S. Pro případ, že bys v budoucnu chtěl mít s tím krevetky: S endlerkami (živorodka wingeova) většinou krevetky neprosperují. A jeden člověk psal, že mu živoroděnky svítivé zlikvidovali prosperující populaci krevetek: poeciliopsis-prolifica-t10319.html?hilit=prolifica
Obrázok používateľa
Jirka Scobak
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 194
Založený: 25 Jan 2007 22:14 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 15:58 pm

Jirka, to sa s Tebou este poradim s akymi rybkami Ty mas tie krevetky doma. Ja som tieto tri dal fakt len na zaklade citania v atlase co najjednochsie rybky. Uvidime ked sa zabehne a co v akvarku prezije. Ale uz sa na to tesim :)
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 18:58 pm

Tak som sa zahral na mladeho chemika.. identifikacia je tazsia nez som myslel, to neni len tak ocuras papierik lekar kukne a povie ok..
Pre istotu som robil 2x, ten prvy som nevedel niektore veci urcit ani za svet.
test 9.6..jpg

Chlor vyzera OK
pH som sa nevedel rozhodnut ci 7,6 alebo 8
KH 6d OK
GH som sa nevedel rozhodnut ci 7d alebo 14d OK
NO2 vyzera na 0,5 , tam su uz vykricniky
NO3 10 OK

Pisu tam ze pri zisteni NO2 vymenit vodu, mam odstatej 12l , rozmyslam ci vymenit, lebo v stredu sme len doliali chybajucich 5 litrov. (este stale som sa uplne nezmieril s tym ze mi maju zomret vsetky rybicky a cital som ze NO2 je pre ne toxicke.. tak uvazujem ze by som skusil teda)

Neonka ma pisane pH 5 - 7, môžu kvôli tomu umierať? Predpokladam ze nema zmysel nejak pH vody menit, skôr prisposobim vyber ryb v buducnosti, planovane zivorodky podla atlasu by mali byt s touto vodou ok
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Hora » 09 Jún 2016 19:49 pm

MajoX napísal:Predpokladam ze nema zmysel nejak pH vody menit, skôr prisposobim vyber ryb v buducnosti, planovane zivorodky podla atlasu by mali byt s touto vodou ok

Dobry usudok.
Neonka cervena je este viac nachylnejsia na ph ako tetra neonova,ta znesie dost vykyvy vody.Uhynu tak ci tak tie neonky,pretoze no2 budes pasikom merat az 2mg/l na stupnici,co je neprezitelne.Ked to chces zjemnit tou odstatou vodou,ale len max.do 8l-10l,zachranit ich nemozes,uz maju arusenu imunitu,len teplota nech je rovnaka,aby este viac nestresovali.
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2482
Obrázky: 21
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 20:18 pm

No, pokus mame za sebou, vymenili sme 15l vody, cize polku nadrze, NO2 je na papieriku biele (ak ryby neumru od stresu tak snad v noci ziadna neumre) - ryby zrejme stratim tak ci tak, ked uz papierik ukazal ze tam je NO2, pricom som cital ze on tie slabe stopy nezachyti, tak myslim ze toto bola lepsia volba. Teplota klesla z 25 stupnov na 22,5 (trosku viac ako som chcel) konecne mam pocit ze su rybky spokojnejsie. voda sa vycistila od kalu z listov.
testy.jpg

Co sa tyka toho strieborneho povlaku, zrejme to fakt bude vodny kamen, lebo mi to slo prstom dolu z listu (samozrejme nemam cas a chut cistit vsetky listy, tak som to nechal tak)
vymena polovice vody.jpg

Jirko, dakujem za tie nazvy, jeden som premiestnil dozadsie a druhy priviazal o kamen (ostatne tri som si zapamatal co s nimi cize s nimi som uz nic nerobil).

Co som si tak porovnaval hodnoty, tak neonky budu mat zrejme smolu, ale rastliny a ostatne ryby by tie hodnoty mohli zvladnut, uvidime, budem priebezne informovat.

Konecne som sa dopracoval k casovacim hodinam, svietenie nastavim 6-12 14-20, riasy zatial nevidno. V piatok musime odist mimo BA tak budu mat rybky v sobotu post.. dost sa obavam co najdem v nedelu v akvarku :(
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Hora » 09 Jún 2016 20:32 pm

Velkymi vymenami brzdis rozbeh nitrifikacie,sa s tym vyrovnaj,ze rybky nepreziju,hoci aj teraz plavaju,uz to nie su tie neonky,co boli predvcerom v predajni,na take zmeny teploty pozor,je to neviditelny zabijak,stres.Rastlinam je jedno,tie to zvladnu.To svetlo je vela,staci 8hod.denne.
Ja cez dovolenku nekupujem ziadne holiday tablety a 12-13dni preziju v zdravi,len ich predtym dopujem mrazenymi cervikmi.Z dvoch dni si nerob starost,aj v buducnu je dobry post 1,2 dni v tyzdni.
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2482
Obrázky: 21
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 09 Jún 2016 21:05 pm

Viem, najprv som to nechcel menit, ale v sobotu sa to akvarko rozbiehalo a pridem az v nedelu.. a bol som zvedavy ci to NO2 klesne. Keby som to nemenil tak do nedele su ta-tam uplne vsetky urcite. Tablety kupene mam, ale ked som pozeral davkovanie, tak na takto par rybiek by som tam musel dat strasne malo z tej tablety takze to nejdem riesit. Uz som sa zmieril ze z tych rybiek moc neostane, tak nejake veci chcem skusit este teraz. Mrazenu stravu som dnes pozeral v Zoodome, ale to bolo celkom velke balenie a obavam sa ze rybky nebudu zit dost dlho aby to zjedli.
Hm, ak vravis ze staci 8 hodin, tak naco je tam denny a aj nocny rezim.. aj tak mam pocit ze na ten maly set je to svetlo prisilne (kedze ohrieva vodu) a aj ten filter sa mi zda ze vodu toci az moc, a to som ho cely zalial vodou..
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Hora » 09 Jún 2016 21:23 pm

Mas tam aj nocne osvetlenie,preto ten rezim.
Teraz uz nerob nic,ziadne rypanie,rastliny,dekoracie,zmeny v rozlozeni,lebo sa zabeh bude predlzovat.Najhorsie je pred tebou este len.
Tie mrazene blistre su 1/2 kilove,1kg a potom davkovane blistre 30ks v jednom a tie su vhodne.Rozpustis jednu davku v poldecaku a skrmujes pinzetou.Nikdy nevylievaj cele,nech ta voda,v ktorej si rozpustil cerviky nekazi tvoju v akva.Hlavne pri nitenkach a cervenych komarych larvach je smradlava..Polske hnusoty neber,vyrobca Sera alebo Aquawold je oskusany.Koretra,patentka,nitenka su najlepsie.Cierne larvy su nedobre.Striedanie mrazeneho s vlockami zvysuje imunitu a kondiciu,je fajn,ze sa zaujimas o to.
Do filtra natlac nejaky kusok molitanu a prietok ciastocne znizis,kocku kupis bezne,ale nekupuj jemnozrny ale viac porovity.
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2482
Obrázky: 21
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Pavuk » 09 Jún 2016 22:12 pm

Ahoj, neviem či ti niekto poradil čo robiť s tým bielym povlakom na Egerii. Máš málo CO2 v akva. Tato rastlinka si ho vie získať iným spôsobom z akva. No a takto sa to prejaví. Nemusíš s tým nič robiť. Tu je o tom viac popísané. http://www.akvarijni.cz/rostliny.htm, prečítaj si časť oxid uhličitý.
Obrázok používateľa
Pavuk
 
Príspevky: 65
Obrázky: 22
Založený: 31 Júl 2005 11:28 am
Bydlisko: Kosice

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod I.P. Pavlov » 09 Jún 2016 22:49 pm

MajoX ja som ti v inej téme písal, že to bude "biogénne odvápnenie" Netreba hneď panikáriť a ani pridávať CO2 (časom uvidíš), pominie to, prejde to. Bude potom treba viac čeriť hladinu (na istú dobu).
Nad živorodkami do tohto akvária neuvažuj, žiaľ. Hľadaj rybky rodu boraras
Obrázok používateľa
I.P. Pavlov
 
Príspevky: 2661
Obrázky: 9
Založený: 19 Jan 2016 23:39 pm

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Hora » 09 Jún 2016 23:41 pm

MajoX napísal:Dekoráciu podľa výberu: vrak lode 29cm (je do akvária príliš veľký), 2 umelé rastliny (lebo živé rastliny sú náročné na starostlivosť a treba ich hnojiť atď, deťom stačí aj s umelými - čo k tomu dodať) .

:mrgreen: Majo,toto sa mi velmi paci ako ta spracovali v tom obchode :mrgreen: :o :D :lol:
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 2482
Obrázky: 21
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod Jirka Scobak » 10 Jún 2016 00:13 am

I.P. Pavlov napísal:MajoX ja som ti v inej téme písal, že to bude "biogénne odvápnenie" Netreba hneď panikáriť a ani pridávať CO2 (časom uvidíš), pominie to, prejde to. Bude potom treba viac čeriť hladinu (na istú dobu).


Neznal jsem, v životě neviděl, zajímavé, děkuju za informaci (i Pavukovi).
Obrázok používateľa
Jirka Scobak
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 194
Založený: 25 Jan 2007 22:14 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 10 Jún 2016 07:45 am

Hora - pôvodne som chcel to akvarko v obchode vybrat, na krabici vyzeralo ze sa do toho zmesti co baba vravela, ale nezdalo sa mi to.. ze vsetko k nemu primeram.. ale bolo tam zrazu dalsich 5 ludi co na tu babu cakali, na nas tam zazerali a takto to dopadlo .. no neva, sprosty co sa uci na vlastnych chybach, ale poucil som sa.. po vcerajsej vymene dnes rano ziadna mrtva ryba.. viem ze mozno pokrutite hlavami, ale mna to velmi potesilo ze pred odchodom do prace nemusim 15minut hladat a lovit kde je rybka.. takze nadej ze sa daco zachrani stale zije.. je mi jasne ze ked zacnu rast budem musiet vymysliet kam s nimi kedze akva je pre ne male :(
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Re: 30 L začiatočník MajoX

Odoslaťod MajoX » 10 Jún 2016 07:46 am

Chlapi dakujem vsetkym za rady, velmi si to vazim
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Ďalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.