milop napísal:skala napísal:dovolim si povedat, ze aj nas klub, aj toto forum mladych laka. dokonca laka aj starych

skala nevšimol som si , že by to lakalo nejakých starych, všetko sami mladici, alebo decka
Ahoj ,,milop,,
Urcite si este nestihol zabudnut na svoje prve stretavky s akvaristikou.
Ja viem,ze ako mali chlapec som sa denne brodil po koryte rieky, ba dokonca som chodieval aj na vzdialenejsie potoky.Poznal som kazdu zatoku,kazdy prud a vedel som o kazdej vacsej mrene alebo stuke.Rybky som vsak neopekal,nezabijal a vzdy mi bolo luto,ak som nasiel nejaku uhynutu na starobu,alebo nasledkom poranenia.Potom sa vsak rieky zacali regulovat a tym stracat na svojom care a tajomstvach.
Vzdy som tuzil mat doma vlastnu minirieku a pozorovat v nej zivot.
Dnes,ked chodim k rieke/neviem ci v niektorich miestach sa este da povedat o Vahu ci je rieka/ stretavam sa s bezohladnostou nielen k rybam,ale k celej prirode.Ryby povesane po haluzach stromov,deti kopajuce do ostriezov a opekajuc zaby,vedla nich ich rodicia s hrdostou sa prizerajuc na hrdinske kusky ich ratolesti.
Vdobe ked sa viazu psi ku zeleznicnej trati a ubijaju palicou k smrti,ked sa mladez bavi na tom,ako hori zaziva macka,je len velmi tazko povedat,ci akvaristika je zaujimavou a pritazlivou pre mladez.Urcite,ja si to myslim a stale v to dufam. Ale pokial budeme tolerantny k vsetkemu zlu s ktorim sa vo svojom okoli stretavame a budeme sa vykrucat s poznamkou,,su to malolety,takze ich nemozeme trestat,, iba tazko sa nieco zmeni.
Davnejsie mi nejakim sposobom usiel jeden pes z firmy.Nanestastie,alebo nastastie iba zvalil na zem nejakeho ,,spoluobcana,, ktory udajne siel do prace .
Musel som mu zaplatit ujmu a aj osatenie.
Vporiadku,stalo sa.
Ale podstata je v tom,ze za svojho psa nesiem plnu zodpovednost ako majitel.Ale za vlastne dieta nie...
A v tom je kamen urazu
Priroda je vlastnictvo nas vsetkych a pokial sa voci nej previnim,mal by som urobit napravu.
,,milop,, zamerne som oslovil teba,nakolko viem ,ze si vosvojom fachu naslovo vzaty odbornik.
A prave preto som ti venoval tento prispevok,lebo verim,ze budes vediet povedat nato svoj nazor,popripade ma poopravit.
Ahoj a pekny podvecer.