brandzi napísal:zatial svietim na plno 6h denne postupne každý týždeň bude o hodinu viac až do 10-12h. Svetlo je napojené na časovač.
Co2 nakoniec 8l co2 flaša s el mag. ventilom napojená na časovač- zapnutie 2h pred osvetlením vypnutie 2 hod pred osvetlením. Bublá to cez difúzor s keramickou platničkou. Permanentý test ukazuje počas dňa 20 mg/l
cočkovanie 2hod. pred osvetlením v poriadku ale 2 hod. pred vypnutím svetla končí?
Toto by som zmenil nech ide CO2 do konca svietenia alebo vypne dajme tomu 1/2 hodiny pred koncom svetla,keď už máš potrebu šetriť,no veľa takým spôsobom neušetríš a pre rastliny,keď naberajú viac a viac rastlinnej hmoty to nebude ideálne.
Svetlo by som už teraz pridal viac hodín kvôli dlhšej fotosyntéze.
Pri takom systéme dodávania CO2 je lepšie urobiť obednú prestávku vo svietení,nech sa opäť naakumuluje CO2 vo vode a v druhej polovici svietenia využije rastlinami, svetlo/prestávka 4+2+4
Prestávka sa niektorými akvaristami považuje za zhoršenie podmienok pre riasy ale to je diskutabilné a hoci podobne mám nastavené 5+2+5 ale nevidím žiadny účinok na riasy.
Nechcem tipovať výdrž fľaše ale minimálne 6-7mesiacov(myslím aj dlhšie) budeš mať kľud s naplnením.
Prihnojovať budeš ešte niečim?
Zábeh prebehne bez používania hociakého výrobku,je to také hriatie na srdci,že si niečo užitočné preto urobil a nalial tam baktérie.Ćo ale môžeš urobiť pre tie baktérie

zober raz týždenne medzi prsty štipku vločiek a rozdrob na hladinu.To bude počiatočná potrava pre ne.
Hej

a ten CO2 test je nalepený zle nad difúzorom,keby si ho dal na druhú bočnú stenu pod teplomer,zistíš,že 20mg/l ho tam nebude.Chápem,že to máš takto kvôli výtoku z filtra,no rastliny opačného konca nemajú dostatok okysličenej vody a ak vezmem ako prebieha cirkulácia v tvojom prípade ani sa neobmieňa objem vody ale nastáva hluché a dosť veľké miesto.Toto by som určite poriešil,lebo to nie je dlhodobé dobré nastavenie.Možností je viac.