lajoolaj napísal:chcel by som si zariadit biotopne akvarium JV azie nevie mi niekto poradit nenarocne ryby, rastliny. aka ma byt teplota, ph atd...
arowana napísal:V JV Ázii je voda rôznych chemických zložení, aj keď prevláda makšia a kyslejšia voda. V akvárku by som tomu nejaký valný dôraz neprikladal, pokial nejdeš niečo rozmnožovať. Teplota v pohode postačuje 24 - 26°C.
arowana napísal:Jan - myslím, že teraz si ho doplietol už naozaj kompletne. Aj keď pojem biotop je blbosť a je nenapodobitelný.
lajoolaj napísal:tak to teda suhlasim som uplne doplateni
ja nechcem mat v akva ziadne narocne druhi ani nic podobne skor mi ide prave o to aby ste mi poradili nejake nenarocne ryby a rastliny
lukáš napísal:Biotopove AQ nie je v ziadnom pripade uplna blbost (aj ked v tom najuzsom a najprisnejsom ponimani vlastne ano). Je to imitacia lubovolneho (tj. nemusi to byt zmienovanych 20 000 l, ale povedzme len 200 l) vyseku vodneho ekosystemu z nejakej konkretnej oblasti s pouzitim prirodzene sa vyskytujucich druhov a v optimalnom pripade aj spravneho abiotickeho materialu. Konkretny aquascaping a napodobenie inych faktorov (chemizmus, prudenie, ...) uz zavisi od doslednosti a schopnosti kazdeho jednotlivca, ktory sa o nieco take pokusi.
Co splna podmienku "biotopovosti" je tazko definovat, zavisi to od cielov a poziadaviek s akymi sa AQ zaklada. Niekomu stacia ryby z rovnakej biogeografickej oblasti, iny to doplnaju vhodnym vyberom rastlin a ti najzarytejsi zastancovia autentickeho napodobnovania prirody vyberaju aj prislusny substrat, dekoraciu, techniku a chemiu a v idealnom pripade vybranu lokalitu pred tym navstivia.
lajoolaj napísal:no konecne mi niekdo aj poradil
diky
arowana napísal:Jan - tým kanálom si ma dojal, rád by som vedel keď je to možné nejaké podrobnosti. Môže to byť aj SS, alebo mailom. Viem ti prípadne byť nápomocný aj živým osadenstvom.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.