xDodox napísal:Pozri témy: Rozlepovanie akvária, Ako sa lepia akvária aby..., Prasknutie akvária prakticky, Vystuženie akvária, Lepenie výstuh, .... stačí použiť vyhľadávač a dostaneš veľa "relevantných" odkazov.
Ak ti to nevytvrdne dostatocne tak situacia s rozlepenim sa moze opakovat a po rybach budes mat tak ci tak... Skus oslovit niekoho z okolia a umiestnit ryby docasne k nemu, pripadne v niektorej akvaristike ak by boli ochotni. Niekto tu na akve to myslim tak urobil, ze docasne umiestnil ryby v akvaristike...kacenka.pa napísal:..na silikone je 72 hodin nechat vytvrdnut ale to si nemozem dovolit max 24 inak mam po rybach.....
kacenka.pa napísal:fuu to ma ale 10 rokov 130 litrov lepene...no dnes sme ho prelepili na novo ale neviem ako to bude z rybami su v kybli dnes dalsi trnovec a tetra cervenohlava mrtve teplotu a kyslik maju ale ide to dole vodou ..na silikone je 72 hodin nechat vytvrdnut ale to si nemozem dovolit max 24 inak mam po rybach.....
Neviem ci tento sposob opravy je pri 130l akva starom 10 rokov zrovna to najstastnejsie riesenie. Ja osobne by som ho prelepil kompletne cele nanovo a nie iba tych 15cm kde to tieklo (aj tak si neviem predstavit prelepit nanovo iba 15cm...). Je mi jasne ze to chces urobit v co najkratsom case a co najjednoduchsie, ale stale plati zname "praca chvatna..."kacenka.pa napísal: ...akvarium je nanovo zalepene teda tam kde to vydulo a tiekla voda nanovo cca 15 cm a ostatne po dlzke pretrete silikonom /spoje/,,.....ma to tvrdnut najlepsie 72 hodin ale od rana to je uz zaschnute takze pockam este do zajtra a zacnem sa trapit z akvariom na novo a dam aj vodu kedze nebolo nanovo lepene a neny tam taka vrstva na schnutie...uvidime co vymyslime proste sa to stalo akurat najnevhodnejsiu chvilu.......
Neprelepili, iba zaliali hrany ak tomu dobre rozumiem. To vsak nemusi stacit. Ked uz ste kupili ten silikon (predpokladam ze celu 300-330ml tubu) tak ste mohli prelepit prinajmensom uz celu jednu tabulu - pomocou ziletky odlepit, poriadne ocistit od stareho silikonu, odmastit alkoholom alebo niecim podobnym a nanovo nalepit. S tou tubou by ste mohli zvladnut aj cele akva prelepit. Cize naklady by boli rovnake ako teraz, iba by to bolo lepsie a istejsie.kacenka.pa napísal: sme prelepili cele nanovo po obvode nielen 15cm....no ja vam verim ale investovali sme s priatelom uz na vsetko mozne a ryby aj 7000sk a nove akvarko to urcite nie.....to uz by bolo moc...chceli sme mat nieco pre radost ale vytahovat zdochliny izba vyzera ako po vybuchu krupicka 2 tyzdne a teraz toto...mame toho naozaj dost a dalsie investicie uz nie...nevydrzi tak vsetko porozdavame.....
Odkial si zobral ze silikon je prerasteny riasou? A preco by si ho nelepil znovu? Pokial dobre odstranis stary silikon a odmastis pred novym zlepenim tak je to v pohode. Iba je to pracnejsie. Jedine kedy by som uz neuvazoval nad novym prelepenim by bolo ak by bolo znacne doskriabane, najmä ak by skrabance boli hlboke.viki3111 napísal:Použite? silikon prerastený riasou? a po 10-tich rokoch? by som určite znovu "nelepil"!!!
Kúp nove!!! Určite sa to čoskoro zopakuje!
- - - - - Ak to vôbec bude držať ovšem...
martin_s napísal:silikonom ste zalievali hrany z vonku? Nie z vnutornej strany? To by som teda pokojne nespaval... Snad mate dobrych a chapavych susedov pod vami... Prelepovat komplet ste to mali uz na zaciatku a nestracat cas zalievanim hran...
inak mimochodom mohlo to vydut to sklo a roztrhnut spoj aj tych 21 kilov piesku a vytvorit neaky tlak...ma to svoju vaku predtym tam boli vzdy tie kamienky vid foto v albume......![]()
![]()
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.