91x30x27

Větší velikost tady: gallery/jirka-scobak-a610/akvarium-u-stropu-i47718.jpg?view=no_count
Tři žárovky.
Tři hrstě zeminy pro pokojové rostliny, na ně štěrk ze starého akvária (celková výška substrátu necelé 2 cm). Voda z jiného akvária, konev detritové vody z dalšího jiného akvária.
Úvodní stav rostlin: 14x Cryptocoryne striolata (-1, ubytována v kouli), 1x Cryptocoryne aura (rozpadla se), 1x Cryptocoryne 'Silver Queen' (neroste), malý trs a 3x jednotlivé rostlinky Cryptocoryne wendtii 'Kompakt'.
Použil jsem ceratophyllum a zase ho většinu vyndal (putoval po ploše a obtěžoval striolaty), využívám Pogostemon stellatus a jednu malou bucephalandru.
Od úvodu hromada šneků - levatky, kružlíci, piskořky (bez okružáků).
Druhý den jsem potřeboval očistit listy najemno zasazených rostlin a obětoval jednu malou krevetku. Po dvou dnech stále žila. Dal jsem další tři a za další dny zase přidal. Finálně jich je dvacet, rostou, pěkně vybarvené a jedna nosí vajíčka.

Větší: gallery/jirka-scobak-a610/akvarium-u-stropu-i47725.jpg?view=no_count
Prioritou jsou striolaty. Od úvodu se jim rozpadají listy. I mladé, které vyrostou. Stačí se dotknout, zasunout do substrátu a rozpadne se i nový list. Pozitivum je, že mají funkční kořeny a stále rostou další listy. Jiná striolata, ubytovaná současně v zaběhnuté váze, už drží dva listy současně.
V úvodu jsem zkoušel měnit konev vody každý den, ale posledních pár dní na to kašlu.
Co překvapilo, že se objevily malé semenáčky (tři rostliny měly plod). Netuším, jak vydrží (malé červené lístky nad substrátem):

Větší: gallery/jirka-scobak-a610/akvarium-u-stropu-i47723.jpg?view=no_count
Umístnil jsem tři hlízy, zřejmě Ondinea purpurea, ale jsou zaplísněné a nerostou.
Pozitivum možná je, že poslední dny, jako by se rozpad listů striolaty zpomalil. Na druhou stranu Silver Queen se ani nehnula a uvolňuje se. Jiné rostliny, současně dané do akvária s denním světlem, už vyhnaly kousek nového listu.

Větší: gallery/jirka-scobak-a610/akvarium-u-stropu-i47720.jpg?view=no_count
Nemám příliš slepou hladinu. Levatky jsou v tomto spolehlivé.

Větší: gallery/jirka-scobak-a610/akvarium-u-stropu-i47728.jpg?view=no_count
Pokud vás někoho napadá, co bych mohl udělat víc, pište.
Další obrázky a informace o akváriu jsou tady: https://rybicky.net/nadrze/26176