aji napísal:Mon, pozerala som si moje "zaznamy" a v 17-ty den od zalozenia som mala v akva NO2-0,04 test Sera...
doors010 napísal:a co ak testy ukazuju spravne a ty tam nemas NO2
Mariok napísal:... rastliny stihnú spotrebovať dusík ešte vo forme amónia NH4 a tým pádom sú nemerateľné stopy NO2 - nemáš tam ryby, nekŕmiš, rastliny nehnijú, takže nie je dôvod, aby NO2 vo väčšej miere vznikalo (jeden druh nitrifikačných baktérií, ktorý spracuje NH4 na NO2, a následný ďalší druh baktérii, ktorý spracuje NO2 na NO3 nemá "vďaka" rastlinám svoju potravinovú základňu, teda sa nebude masívne množiť)... Nápor NO2 príde až potom, keď pridáš ryby a začneš kŕmiť... až prekonaní tejto fázy bude vlastný zábeh ukončený. Osobne takto zábeh akva nikdy nerobím, ale doporučoval by som už teraz denne pridávať štipku krmiva, aby sa nitrifikačné baktérie už teraz mali čoho "napapkať" a rozmnožiť sa na potrebnú mieru.
Mon napísal:Ahaaaaaaa, no dobre, dobre, to sa mi paci.... Ja som uz proste taka, ze neratam s tym, ze vysledok by mohol byt tak dobry, a hned radsej obvinim testy, ze su blbe.... Ale milan, dal si mi chrobaka do hlavy s tym jbl.........
Myslite teda, ze este musim menit vodu kazde 3-4 dni? Nestacilo by uz len raz tyzdenne?
Aji, ja v tom teste od sery tiez nemam hodnotu 0, 04, ale take, ako pisal mifko....
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.