Brandy napísal:Mam pocit, ze predajcovia na burze nechapu, ze ludia tam chodia aj kvoli vyhodnejsim cenam oproti obchodom. Ramirezky za 1,5€, ci krevetky Kaponiky za 1,8€ su predrazene. V akvaristike v Kauflande je cena 1,3€ / 1,8€. Dufam, ze na akvajari si predavajuci viac ustriehnu ceny, vsimol som si ze predrazenejsi byvaju zahranicny predajcovia. Predajcovia z Rakuska maju ceny uplne z inej dimenzie
vysluzil2 napísal: jA SI MYSLIM ZE TO JE AJ O KVALITE.
astro napísal:taaaaaakže veľká akcia, veľa tera ale aj celkom dosť akva čo ma potešilo. ja som viac pokecal ako nakúpil ale to čo som chcel a objednal si to som dostal. pozeral som aj po black tiger-och ale až taký fajnšmeker nie som aby som za "S" grade dal toľké peniaze aj keď za to zrejme stáli.
keďže z burzy som smeroval do hornbachu nakúpiť kvetináče na ruženedalo mi samozrejme aby som sa nezastavil aj pri rybách. a tam som si len potvrdil to čo ma na burze zarazilo - vysoká cena niektorých rýb, napr. konkrétne otíkov. na burze chcel predajca za otíka 2,- EUR, pričom v hornbachu za neho pýtajú menej - 1,79,- tuším a pritom tie ryby boli ešte o trochu väčšie ako tie na burze. nevyznám sa v cenovej politike, cenotvorbe a podobných veciach ale doteraz som si myslel, že burzy sú o.i. aj na to aby sme si od chovateľov nakúpili tovar o smietku lacnejšie než v kamenných obchodoch. je mi jasné, že hornbach je gigant, ktorý nakupuje možno aj za nižšie ceny ako sú náklady chovateľa ale žeby aj po pridaní marže musel byť predajca na burze drahší? ja som chcel rastliny a tie som kúpil o trochu lacnejšie ako sa predávajú v eshope, nehľadiac na to, že to bolo bez nákladov za poštovné a balné (len za cenu vstupného
) (Richard vďaka). na tomto mieste mi nedá nepochváliť perfektnú kvalitu rastliniek od fi. Tropica, po rozbalení fakt super tovar (nerobím reklamu)
ale aby som sa vrátil k cenám; kto chce kúpi, kto nechce nekúpi, tak to je a tak to má byť. ja som si všimol a vedel porovnať len jedno položku z ponúkaného tovaru. určite bola burza zaujímavá a príjemná, už od vchodu som stretával priateľov a kolegov akvaristov a s každým som sa mal o čom porozprávať, takže super a ďakujem. a pozrel som si aj háveď vo veľkej sále, brrrr. ale napríklad ježko albín bol neskutočne krásny
![]()
ps: kua, ja sa vždy tak rozpíšem
Giftzahn napísal:@astro: jj, napodobne ...akcia sa pacila ... ceny niektorych rybiek a aj krevetiek bol dost vysoke ... ale nastastie nie u vsetkych predajcov takze aj po cenovej stranke bolo rozhodne z coho vyberat ... a ano ako vzdy rastlinky od Risa z ponuky fy.Tropica ako vzdy vo vybornej kvalite ...
kathynka napísal:no rakusko je uplne iny svet, to si treba zvyknut na ich ceny...my chodime obcas do viedne, lebo je tam super velka akvaristika s rybami, ktore sa u nas daju tazko alebo nedaju vobec zohnat...ale aj ceny teda stoja za to...takze ja som sa vcera vobec necudovala, ked madari z amazonas.hu mali microctenopomy za 5e a ja ich mam z viedne za 12e (samozrejme som si kupila od nich dalsi par, to sa za tu cenu inak ani nedalo)...rakusko mame sice za rohom, ale oni sa nikdy nasim cenam neprisposobia...
amy01 napísal:Vydarená akcia, len tak ďalej![]()
Ja som si doniesla filtrík (za ktorý, ešte raz ďakujem) a neodolala som Hydrocotylke od firmičky Tropica, ešte pár rastliniek a bola som vybavenáNeviem sa dočkať akvajari.
A ježúrkovia boli svetoví
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.