vďaka za odpovede

balu napísal:ahojte, som tu nový, akvárium si chcem obnoviť po 10 rokoch, tak sa chcem spýtať, aký filter by ste mi poradili do 45L akvarka, najlepšie nejaký do 25-30 eur, taký, ktorý nevyžaduje častú pozornosť a dá sa do neho ľahko zohnať náplň, alebo čo sa tam dávatrošku som to tu čítal, najprv sa mi páčil AQUAEL, ale vidím, že ten nestojí za veľa, teraz si čítam o EHEIM aquaball 2208, ale ten zas neviem, či je vhodný a ako je to tam s náplňami
vďaka za odpovede
na akom princípe funguje ten eden? Teda čo sa tam dáva a aká je o to starostlivosť?Giftzahn napísal:balu napísal:ahojte, som tu nový, akvárium si chcem obnoviť po 10 rokoch, tak sa chcem spýtať, aký filter by ste mi poradili do 45L akvarka, najlepšie nejaký do 25-30 eur, taký, ktorý nevyžaduje častú pozornosť a dá sa do neho ľahko zohnať náplň, alebo čo sa tam dávatrošku som to tu čítal, najprv sa mi páčil AQUAEL, ale vidím, že ten nestojí za veľa, teraz si čítam o EHEIM aquaball 2208, ale ten zas neviem, či je vhodný a ako je to tam s náplňami
vďaka za odpovede
njn, externy EDEN 501 za nejakych 36,- EUR a nemas co riesita na vseliake AquaEl y ... aquaball y mozes spokojne zabudnut
http://www.akvashop.sk/eden-externy-nan ... cPath=6_83
balu napísal:na akom princípe funguje ten eden? Teda čo sa tam dáva a aká je o to starostlivosť?Giftzahn napísal:balu napísal:ahojte, som tu nový, akvárium si chcem obnoviť po 10 rokoch, tak sa chcem spýtať, aký filter by ste mi poradili do 45L akvarka, najlepšie nejaký do 25-30 eur, taký, ktorý nevyžaduje častú pozornosť a dá sa do neho ľahko zohnať náplň, alebo čo sa tam dávatrošku som to tu čítal, najprv sa mi páčil AQUAEL, ale vidím, že ten nestojí za veľa, teraz si čítam o EHEIM aquaball 2208, ale ten zas neviem, či je vhodný a ako je to tam s náplňami
vďaka za odpovede
njn, externy EDEN 501 za nejakych 36,- EUR a nemas co riesita na vseliake AquaEl y ... aquaball y mozes spokojne zabudnut
http://www.akvashop.sk/eden-externy-nan ... cPath=6_83
balu napísal:aha, tak som to asi celkom nepochopil z toho linku, čo sem dal Giftzahnv podstate ste ma presvedčili na ten Eden, ale ty zas hovoríš, že tam idú náplne, ja sa do tohto fakt nevyznám, možno je to smiešne, nejaké dávne skúsenosti s akvaristikou mám, ale s týmto nie, tak vlastne ma najviac trápi je to, či zoženiem nejakú náhradu potom, lebo tie náplne sa asi časom znehodnotia, však?
gogo1968 napísal:Balu aktívne uhlie zháňať určite nemusíš (načo sa používa sa určite dočítaš v iných témach -len trochu pohľadaj) a biomolitan sa dá kúpiť v pohode, ale tebe budú stačiť aj tie náplne čo sú s filtrom.
Sebi ak niekto chce mať v akvarku filter tak nech ho má a mať akvarko bez filtra a dokázať ho prevádzkovať bez ujmy je tiež umenie a nedá sa to hneď na prvý krát. Inak každý sa učí na svojich vlastných chybách a pár,, bláznov" sa tu niekedy snaží radiť aby tí druhí nemuseli opakovať tie isté chyby. Howgh.
Giftzahn napísal:njn,ziadnu paniku, s EDEN 501 su dodavane vsetky filtracne media, ktore potrebujes...a tie ti preziju filter .... co znamena ze ti skor odide filter na "starobu" opotrebovanie ako tie dodane filtracne media .... cize ak si vezmes Eden 501 .... filtracne media nepotrebujes riesit ...dojdu spolu s filtrom ....
a mas poriesene
Naspäť na Začínam s akvaristikou
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.