Kolko chces do toho investovat a na co ho vyuzivat a kde ho aj nosit.
Prezri si tuto stranku nieco ti hadam pomoze pri vybere...
http://recenzie.hladacik.sk/index.php?x ... s=0,1#Loc1
mirec napísal::))))) STH ja viem ja viem mas z toho hokej a riadny... ale paci sa mi tu ta vec ze nik tu nepise konkretne znacky ze ten a ten fotak je uplne super.... aj tak to cele zostane na tebe .. nenapisal si vlastne zakladne veci a to:
Kolko chces do toho investovat a na co ho vyuzivat a kde ho aj nosit.
Prezri si tuto stranku nieco ti hadam pomoze pri vybere...
http://recenzie.hladacik.sk/index.php?x ... s=0,1#Loc1
STH napísal:
ak viete o nejakom lepsom tak kludne napiste,mozno ze sa necham ukecat,samozrejme hlavne pouzitie na fotenie akva,ale aj priroda a tak nehladam fotak pre debila,kde sa len stlaci spust a ostatne urobi za vas fotak,hladam nieco co by zo mna urobilo pana fotografa,teda nieco kde budem musiet skusat a skusat a ucit sa:o samozrejme za urcitu cenu t.j. do 15000sk![]()
??? vsetko je to Leicasalik napísal:Kubo napísal:Jednoznacne druhy tamtie fotaky podla objektivou su onicom
STH napísal:hladam nieco co by zo mna urobilo pana fotografa
STH napísal:salik:mam digitalny fotak uz 4-5 rok???,ale tam je vsetko automatika,jedine co tam mozem nastavovat je rozlisenie,kvalita,a manualne zaostrovanie ma len dve polohy na blizko a dalekotot je to 2megapixel a stal okolo 10 patikov
na tu dobu high tech
takze mam sledovat minimalnu ohniskovu vzdialenost t.j. vzidalenost od ktorej mozem fotit,ze?
Mohutnost nema nic spolocne s kvalitouKubo napísal:Ja na fotak bez poriadneho mohutneho objektivu ani nepozeram.Proste ma to odradza.
No ja rozumiem, len sa nad tym dobre zamysli, ja tiez nevystavujem a tiez som zacinal s C750UZ, lebo som si myslel, ze to musis stacit. Ale nakoniec som skoncil pri D70STH napísal:majko,igypop:zase nehladam nejaky super fotak
No netvrdil som ze fotaky z mohutnym objektivom su lepsie ale mam taky pocit aspon z mojich skusenosti , ze asi to tak bude.Proste mam rad fotaky ktore maju poriadne objektivy a nie sunky.majko napísal:Mohutnost nema nic spolocne s kvalitouKubo napísal:Ja na fotak bez poriadneho mohutneho objektivu ani nepozeram.Proste ma to odradza.. Cim je mensi cip, tym moze byt rovnako kvalitny objektiv mensi....
STH napísal:majko,igypop:zase nehladam nejaky super fotak,chcem len fotak pre vlastne potesenie,nechcem sutazit ani publikovat fotky kdesi v casopise,chcem proste urobit fotku aby som ju mohol s cistym svedomim dat do verejneho fotoalbumu,chcem len odfotit dajmetomu krevetku a tu fotku dat sem na akva...a ked budu pri fotke prispevky wau,ty kokso,dobreeee tak viem ze som si vybral spravne
SuhlasimSoRex napísal:Tak to já bych klidně tvrdil, že velký objektiv je lepší, než malý. Je jasné, že malá (povětšinou navíc plastová) čočka nekreslí tak dokonale, jako velká. Na malé čočce se každá chybička nebo smítko mnohonásobně zvětší.
Dovolil by som si trochu nesuhlasit.SoRex napísal:Tak to já bych klidně tvrdil, že velký objektiv je lepší, než malý. Je jasné, že malá (povětšinou navíc plastová) čočka nekreslí tak dokonale, jako velká. Na malé čočce se každá chybička nebo smítko mnohonásobně zvětší.
Co presne to znamena ? Boli menej ostre mali vacsiu aberaciu ...SoRex napísal:Ja som mal uz v ruke dost fotakov a s poriadnym objektivom som vzdy odfotil kvalitnejsie ako s fotakmi s malym objektivom
Dovolím si nesúhlasiť, maarowana napísal:Majko - dovolím si nesúhlasiť, nakoľko veľkosť čipu nemá s veľkosťou objektívu žiaden vzťah.
Ale vsak s tym som zacal na zaciatku, ze ziaden fotak s neho pana fotografa neurobi. A prave som sa snazil vysvetlit, ze kvalita nemusi zavisiet od "velkost" objektivu....arowana napísal:Myslím, že sa tu zbytočne naťahujete na megapixloch , objektívoch a značkách. Všetko závisí najma od fotografa.
V tom jsme asi zajedno. Ale právě vzhledem k horší kvalitě vypracování malých čoček preferuji čočky velké, jejichž výsledky jsou objektivně lepší. Jsou samozřejmě výjimky, ale cenově jsou mimo horizont běžné dostupnosti.majko napísal:To, ze su "male" objektivy horsie nie je chyba "velkosti" ale prevedenia a materialu.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.