Giftzahn napísal:njn, riasy sa zbavis pohodlne aj bez chemie .... samotne rastlinky pokial maju dobre podmienky pre rast ti budu potlacat vyskyt rias ... ako nato?
pakozdy napísal:Giftzahn napísal:njn, riasy sa zbavis pohodlne aj bez chemie .... samotne rastlinky pokial maju dobre podmienky pre rast ti budu potlacat vyskyt rias ... ako nato?
ja som bol prekvapeny - zmenil som osvetlenie z T8 15W(960lm) na 2xT514W(1450lm) a vyskocila mi seda riasa - taky ten pekny kozuch![]()
rastlinkam to pomohlo, ale aj riase
JANíčOK napísal:Ďakujem veľmi pekne všetkým za informácie. Po dvoch dňoch od aplikácie môžem povedať, že v akváriách sa tá zeleno-žltá pomaly stráca.
Spomínal som problém so štetinkovou riasou - dnes som sa tak lepšie na to pozrel a prestávam si byť istý, že je to štetinka.
Tu je foto:
Na to sfarbenie vody by asi pomohlo aktívne uhlie v nejakej starej pančuche pod filtrom. Čo poviete???
Asi skúsim vymeniť 1/3 vody v tom malom akváriu a uvidím. Dúfam, že s tým nič nepokazím.
Rybičky sú zatiaľ na pohľad úplne v poriadku. Ešte sa mi aj zdá, že rastliny začali nejako lepšie rásť
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.