ozzmozis, melbymbo:
zrovna Th. meeki by som do rastlinného akvária moc neodporúčal, nakoľko aspoň u mňa (ale uvádza sa aj v literatúre) s obľubou prekopával dno a robil jamky až jamy

... mimochodom pochádza z Mexika a Guatemaly, čo nie je "južná amerika" ani náhodou

... o tom, že je to úžasná ryba a má zaujímavé správanie, sa prieť nebudem, lebo som rovnakého názoru

Chrániť zasadené rastliny kameňmi pred vyhrabávaním cichlíd je dosť obtiažne... oni často hrabú práve pri kameňoch, viem, o čom hovorím (momentálne chovám Th. ellioti a Cryptoheros sajica, nedávno zrovna jeden začínajúci pár sajíc vyhrabal valisnériu "chránenú" dvoma kameňmi, podhrabali kamene s úmyslom vytvoriť skrýšu na neres)
Do akvária s rastlinami, ak chceme mať minimum problémov s hrabaním, sa podľa mňa najlepšie napasujú také druhy veľkých cichlíd, ktoré na neres využívajú vyššie polohy v akváriu, nie blízko dna. Síce som nechoval spomínaný druh Mesonauta festiva, ale mal by byť práve z takejto sorty cichlíd. Ďalšou "ideálnou" cichlidou v tomto zmysle by asi bol skalár /?/