Aplikace CO2



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Aplikace CO2

Odoslaťod Stanley.Rapper » 23 Mar 2006 13:20 pm

Myslite,ze je satny napad dostavat CO2 do vody tak ze ho mam normalne pres flasku s kvasnicema a hadicku mam vyvedenou ne prodlouzeny konec vypusti mojeho vnitrniho filtru!Vypada to ze to bublinky rozprasuje uplne na malicke!A jak velke by ty bubliny meli vubec byt!Mam je takove mikro ktere velmi pomalu poletujou po akvariu!diky za odpovedi!
Stanley.Rapper
 
Príspevky: 28
Obrázky: 6
Založený: 23 Mar 2006 13:13 pm

Reklama

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod virus31 » 23 Mar 2006 13:23 pm

bubliny by mely byt co nejmensi, protoze se tak nejlepe rozpousti a mely by pod hladinou zustat co nejdele aby nedochazelo ke ztratam.

takze asi tak
Obrázok používateľa
virus31
 
Príspevky: 392
Obrázky: 19
Založený: 13 Aug 2005 17:30 pm
Bydlisko: CR

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod caloghero » 23 Mar 2006 15:24 pm

aj ja to mám spravené štýlom kvasníc v 2l PET flaši, CO2 prechádza "očistou" vo vode v 1l flaši a odtiaľ do akvárka cez ovzdušňovací kamienok, kde sa pod prúdom vody rozpadá na strašne malé bublinky, ktoré prospievajú rastlinkám :roll:
Obrázok používateľa
caloghero
Moderátor
 
Príspevky: 1058
Obrázky: 17
Založený: 13 Jan 2006 20:39 pm
Bydlisko: Velky Kyr

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod KeXo » 27 Mar 2006 06:49 am

Sposob aky popisujes, je tu spominany vo viacerych diskusiach ohladom CO2.... je to uplne bezne a pouzivane, takze urcite sa nejedna o spatny napad, skor jedno z klasickych moznosti.
Obrázok používateľa
KeXo
 
Príspevky: 47
Založený: 20 Jan 2006 10:41 am
Bydlisko: Trnava

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod caloghero » 27 Mar 2006 10:50 am

podla mna je to cenovo vyhodne i ked to nie je najlepsi sposob aplikacie CO2, ved staci polka kocky kvasnic a zopar lyziciek cukru, takto to neprestajne buble asi take dva tyzdne
Obrázok používateľa
caloghero
Moderátor
 
Príspevky: 1058
Obrázky: 17
Založený: 13 Jan 2006 20:39 pm
Bydlisko: Velky Kyr

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod svato » 28 Mar 2006 13:57 pm

Na http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=1254 som nasiel odkaz na toto http://sochting.zde.cz/ - co poviete na takyto system davkovania CO2 ?
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod salik » 28 Mar 2006 18:59 pm

svato napísal:Na http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=1254 som nasiel odkaz na toto http://sochting.zde.cz/ - co poviete na takyto system davkovania CO2 ?

www.akva.sk/viewtopic.php?t=1304
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2843
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod Michal Gnip » 14 Apr 2006 21:26 pm

No ja som to tiez skusal ale mne to buble iba asi tak 2-3dni,je pravda ze to mam iba v 1L flasi ale myslim si ze aj tak by to malo bublat dlhsie.
Obrázok používateľa
Michal Gnip
 
Príspevky: 197
Obrázky: 5
Založený: 27 Feb 2006 23:25 pm
Bydlisko: Osloboditelov 13, Humenne 06601

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod ObiWanKenobi » 17 Apr 2006 16:49 pm

Caute

Mam pár otázočiek, v mojom 400l akva som asi pred 3 mesiacmi začal používať Co2 zo zvona, ktorý som zlepil silikonom s presne odrezaných skiel. V akva mam Ph 7.5 - 8.5, aleskorej ta vyššia hodnota!! Preto sa darí iba niektorým rastlinám(anubias bartery nana, cryptocoryne idu pekne), (Echinodorus angustifolius je staticky) (Valisneria spiralis a gigantea sa uplne zakrpateli!!). Davam rovnaku vodu ako do mojho 30l akva ktore je vzduchovane od včera z burčiaku a už mam ph 6.0 az 6.5. Neviem ako vo velkom dat dole PH, poradte niekto. Este mala otazčka, musite burčiak pretrepavať, alebo ide nonstop 14 dni??
ObiWanKenobi
 
Príspevky: 14
Obrázky: 2
Založený: 23 Jan 2006 22:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod Silvester Valentin » 17 Apr 2006 17:31 pm

ObiWanKenobi napísal:Caute

Mam pár otázočiek, v mojom 400l akva som asi pred 3 mesiacmi začal používať Co2 zo zvona, ktorý som zlepil silikonom s presne odrezaných skiel. V akva mam Ph 7.5 - 8.5, aleskorej ta vyššia hodnota!! Preto sa darí iba niektorým rastlinám(anubias bartery nana, cryptocoryne idu pekne), (Echinodorus angustifolius je staticky) (Valisneria spiralis a gigantea sa uplne zakrpateli!!). Davam rovnaku vodu ako do mojho 30l akva ktore je vzduchovane od včera z burčiaku a už mam ph 6.0 az 6.5. Neviem ako vo velkom dat dole PH, poradte niekto. Este mala otazčka, musite burčiak pretrepavať, alebo ide nonstop 14 dni??


Nooo aky velky je ten zvon? Do mojho (130l vody) davam 2x za den a pouzivam PET flasu 2l. Musis dat pozor aj na vzduch ktory sa ti tam urcite dostane pri plneni. Hned ako spozorujem pomalsie stupanie hladiny ako obvykle pripadne uplne zastavenie sa tak vylejem flasu adoplnim znovu.400 l je uz dost a vela zalezi aj od velkosti plochy cez ktoru sa co rozpusta . Samozrejme mierne prudenie tomu tiez napomaha. A este aj KH, cim vacsie tym dlhsie trva znizenie pH...
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod ObiWanKenobi » 17 Apr 2006 22:24 pm

zvon ma rozmer asi 6x6x25cm. Neviem ci som pochopil, ale ty davas do sifonky aj vodu?? Alebo mas prazdnu sifonku ktoru naplnic co2 cez bombičku?? Zvon mam hned vedla interneho filtra Fluval a spodna hrana zvona je vurovni nasavacieho otvoru do filtra, cize prúd vody tam je!!
ObiWanKenobi
 
Príspevky: 14
Obrázky: 2
Založený: 23 Jan 2006 22:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod kenny » 17 Apr 2006 22:34 pm

existuje aj iny sposob na co2 bombicky ako cez original sifonovu flasu? ze by sa tam bombicka preipevnila a rovno by sa trebars zvon plnil?
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod Silvester Valentin » 18 Apr 2006 22:40 pm

ObiWanKenobi napísal:zvon ma rozmer asi 6x6x25cm. Neviem ci som pochopil, ale ty davas do sifonky aj vodu?? Alebo mas prazdnu sifonku ktoru naplnic co2 cez bombičku?? Zvon mam hned vedla interneho filtra Fluval a spodna hrana zvona je vurovni nasavacieho otvoru do filtra, cize prúd vody tam je!!


Nedavam vodu len cisto CO. Do litrovej sifonky pustim 2 bombicky. Mam dojem ze ta 2 litrova flasa aj ked je zrezana tak obsahovo je na tom lepsie ako tvoj zvon. Ako casto ho plnis? ak len raz denne skus aspon 2x len pozor na rybky :) . Hm a vyvod z filtra je nad hladinou? Ak sa ti dost ceri hladina tak aj CO z vody unika rychlejsie.
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod ObiWanKenobi » 19 Apr 2006 07:58 am

Vyvod z filtra neni nad hladinou. je tesne pod hladinou ale je nastaveny na anjvyšší výkon a to asi neni moc dobre. nemožu bubliny vzduchu vyhanat z vody co2?? Inac plnim tak 1až2krat denne
ObiWanKenobi
 
Príspevky: 14
Obrázky: 2
Založený: 23 Jan 2006 22:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Aplikace CO2

Odoslaťod Silvester Valentin » 19 Apr 2006 18:12 pm

ObiWanKenobi napísal:Vyvod z filtra neni nad hladinou. je tesne pod hladinou ale je nastaveny na anjvyšší výkon a to asi neni moc dobre. nemožu bubliny vzduchu vyhanat z vody co2?? Inac plnim tak 1až2krat denne


Moc velky vietor v aqa Co cku nesvedci. Neviem, ani testy nemas presnejsie? Pritom zvon je tusim najucinnejsi na dodavanie Co. Teraz bastlim
vonkajsi reaktor a myslym ze bude este ucinnejsi ako vnutorny. Ved uvidim. Podla mna tam toho Cocka ide malo a preto to pH neklesne viac. Skus zvacsit zvon pripadne pokusne vyrob z PET flase aspon 2l. Samozrejme si pozri tabulky a zisti si aj gH a kH. Mozno mas tvrdsiu vodu a to tvoje pH by ti aj stacilo.
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA


Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.