Aqua Medic reactor 1000



Ak mate doma výrobok o ktorom chcete napísať recenziu

Aqua Medic reactor 1000

Odoslaťod Marshall » 23 Jún 2019 08:58 am

Po mojich pokusoch a omyloch ako co najviac zefektivnit distribuciu CO2 v akvariu, tykajucich sa hlavne mojej neochoty investovat peniaze do nejakeho drahsieho inline difuzora nakoniec volba padla na tento zazrak. Ucet aj ocakavania boli vysoke, tak sa podme pozriet, ako to dopadlo.

Telo difuzora je dost velke a bude treba dost ohybat hadice. Moj Fluval 406 s ciernymi ohybnymi hadicami sa ale nemal problem prisposobit. Obycajne hadice sa budu lamat. Inflow/outflow z difuzora je taky mackopes. Hadice 12/16 je celkom zazitok na difuzor natlacit a na 16/22 treba pouzit stahovaciu pasku, nakolko sa logicky rozsiruje smerom k telu difuzora. Nemal som volu zatial odrezat mensi rozmer, a to je jeden z dovodov znizenia prietoku.

Telo difuzora je naplnene gumenymi gulickami, ktore rozbijaju CO2 uplne dokonale, pretoze je stavany na ovela vacsie objemy akvarii ako mam ja (225L). Voda prudi difuzorom zhora dole a CO2 je don vpustane v dolnej casti. Bublinky sa snazia dostat hore, pricom su rozbijane o gulicky a tlacene spat dole prudom vody. Velmi ucinny princip. Na YouTube je dost vela DIY postupov, ako vyrobit nieco podobne za zlomok penazi.

Vo vrchnej casti sa nachadza aj vypustny ventil v pripade zavzdusnenia.

Skusil som tlacit cca 5 bubliniek za sekundu a nevidel som ziadnu mikrobublinku. Difuzia je dokonala. Na palec hore a jednotku s hviezdickou.

Takze zaverom: difuzor slape ako ma a mozno aj lepsie, ale je treba mat dost vykonny filter, popripade pridavne cerpadlo.



Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
Obrázok používateľa
Marshall
 
Príspevky: 162
Založený: 20 Jan 2018 21:28 pm

Reklama

Naspäť na Recenzie výrobkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.