Zdravim!
Po dvoch tyzdnoch, by som chcel opat prekonzultovat s Vami nieco.
Zacal som z hnojenim KNO3 2 ml denne. 2 ml denne by mi malo dodat 1,02 mg/l NO3 a 0,65mg/l draslika.
Urobil som testy a Dusicnany mi vysli 15mg/l(predtym 0). z coho mi vyplyva ze sa takmer nic nespotrebovalo. Spravne?
Skusim zhodnotit, ci to pomohlo rastlinam:
Anubias- ano, kazda jedna rastlina vyhnala 1-2 listy, krasne zelene bez deformacii, 2 rastliny kvitnu
Sagittaria platiphyla- ano, nove listy pribudli, bez deformacii, bez skvrn, odstrihol som 1 list stary ktory cely zozltol.
Echinodorus osiris- ano, bez deformacii, podrastla, jemne chytila farbu do hnedo cervena(co je v poriadku myslim)
Echinodorus subulatus- niesom si isty, pribudli listy, ale su trosku priesvitne a na par listoch je zhnednuty okraj- este jej nieco chyba?
Lysimachia aquatica- ano asi najvyraznejsie(omnoho viac ako predtym za 2 mesiace)podrastla, dokonca pribudli nove stonky a kraj nadrze sa zacina zahustovat, neopadavaju listy, nehniju

Vallisneria rubra serpanta- ano, pribudli nove rastliny zacina sa dost roztahovat, listy su zelene a starsie na hladine az hnedo cervene(tu neviem, ci to je ok, alebo jej nieco chyba, ale myslim ze ok), par starych listov listov je dieerkovanych a mierne rozpadnutych, tie dstranim
Vallisneria spiralis- nie, rozpad listov pokracuje, nove rastlinky pribudli, musel som nejake vytrhat, lebo rastu tam kde nechcem, ale rozpad je coraz horsi, dorastu max 10 cm a konce odhnivaju a rozpadaju sa. Ak to pojde takto dalej, tak o chvilu z nej nic nebude
Hygrophila difformis- nie, tak tej neviem co sa stalo ale ta sa opusta uplne, nove listy idu, su zelene ale po par dnoch sa skrutia a zacnu hnednut, stare listy su vsetky pokrutene a odpadavaju.(foto)
Ryby su v pohode, vyzeraju ze im nic nechyba.
Myslite ze problemy mozu byt aj v dosledku makkej vody(volal som na vodarne a tvrdost je 1,1-1,3 mmol/l)?
Znizit davkovanie KNO3?
Zacat hnojit niecim inym? Myslel som, ze by som zacal jemne pridavat MgSO4*7H2O, Alebo naliat Plantamin?
Vdaka za rady.