Akva: 80x35x40.....112l, ale so vsetkym, takze asi 100l
Svetlo: kryt Diversa: 2x18W trubice 865, 6500K - malo, ale zatial staci
Filter: Eheim classic 150 - 300l/hod
Napln: Eheim classic 250 media set(kruzky, gulicky, modra pena a biela pena)
Ohrievač: Eheim 100W
Substrat: JBL AquaBasis plus 5l, Strk prirodny riecny 2-4mm vrstva od 2 do 7cm
Rastliny: Anubias barteri nana (7ks), Vallisneria rubra serpanta (1ks), Lysimachia aquatica (3kosiky), Vallisneria spiralis (1ks)
Echinodorus subalatus (1ks), Sagittaria platiphylla (3ks), Echinodorus osiris (1ks), Hygrophila difformis (1ks),
Rorippa aquatica (2ks)
Osadenstvo: Tetra neonova (17ks), Mečún (3ks), Gurama (2ks), prísavník (2ks), nejake slimaky
Po tyzdni od zalozenia som vysadil rastliny, okrem anubiasov, lebo neviem preco mi korene plavali a pritom neplavali v kybli

Vodu som prve dva tyzdne vymienal kazdy treti den asi 1/4.
Po druhom tyzdni, teda 3 a 4. tyzden, kazdy druhy den 1/5 objemu.
Prvy tyzden, bola voda velmi kalna, nechal som to tak, iba som menil vodu ako som poisal vyssie.
Nakonniec sa uplne vycistila, chvalabohu. Zasadilo som rastliny a kedze som to robil prvy krat, voda sa opat zakalila, ale tentokrat od rozneho neporiadku z dna, aj ked bol strk premyvany niekolkokrat takmer do cista. Tentokrat sa voda vycistila do druheho dna. Od zasadenia rastlin som svietil 6 hodin denne a kazdy treti den som pridal pol hodinu naviac.
Na 28 den som urobil test vody, aj ked iba papirovym testom SERA5in1 (teraz uz viem, ze je to slaby test a v podstate nema ziadnu vypovednu hodnotu, planujem kupit nieco lepsie).hodnoty boli pH-7,2 , KH-6, GH- od6 do 10, NO2-0 a NO3-menej ako 10mg/l. Rozhodol som sa kupit nejake startovacie rybky- mecune a prisavniky.
Rybky vyzerali spokojne.Vodu som sa rozhodol menit 1/5 tyzdenne a odklaovat raz za mesiac.
Na 31.den som dokupil 7 ks tetier. Najprv sa schovavali, ale po 2 dnoch uz plavali uplne v pohode a nemali problem s krmenim., tak som dokupil dalsich 10 ks tetir. Svietil som od 6:00 do 10:00 a od 16:00 do 22:00.
Na 42. den osm spozoroval na Sagutariach taky zeleny povlak, drobne, zelene chlpky asi 1-3 mm dlhe, pokryvali cele listy. Rastlinky rastli , kazdy den som v podstate objavil nejaky novy listok, par listov samozrejme zhedlo a odpadlo - hned som ich odstranil. Po precitani na nete som sa rozhodol znizit osvetlenie na 7,5 hodiny- Neviem ci to je spravne, alebo nie.
Aktualne foto dnes 56.den