Khanh napísal:Peter-trnava:Mas pravdu.Asi udelam biotop.Blyxu jsem jentak streli,protoze fakt nevim,co tam dat pred to drevo.Ale urcite tam neco chci.A skutecne drevo nebudu davat.Toho se bojim.
Caloghero:No ty mi ctes myslenkyJa to tak ale chtel udelat.Ty tri nebudou v rovine,ale 2 krajni budou vzadu a ten uprostred vepredu.Jinak akva ma sirku 65cm,takze si myslim,ze to prostorove bude dost
![]()
Konkretneji 140d*50v*65s.
Strbino,to je moc dobry napad!Diky.
Asi vazne dam prednost te pene.
Mozna to pujde lepe.
peter-trnava napísal:Pre vseobecnu inspiraciu prikladam link na zaujimavu stranku. je v japoncine ale nam skalnym to nemoze vadit![]()
http://www.cau-aqua.net/index.php?optio ... &Itemid=38
V zozname americkych rodov (urcite nie je uplny) sa da nieco najst ale vacsina nie je bezudrzbova - Altherantera, Cabomba, Azolla, Bacopa, Didiplis, Echinodorus, Gymnocoronis, Hemiathus, Heteranthera, Hydrocotyle, Lilaeopsis, Limnobium, Lobelia, Ludwigia, Myriophyllum, Sagittaria, Samolus, Shinnersia ...Raviolka napísal:....Jiná rostlina střední velikosti, která neroste moc rychle ani do výšky, ani do šířky, mě teď nenapadá.
Khanh napísal:Zkousel jsem tu penu a myslim,ze na kulaty tlusty valec to neni nejlepsi.Na poazdi urcite je to super,ale nejak na ten strom mi to nesedlo.
Zitra koupim 10cm tlusty polystyren a nalepim na sebe a pak nozem vytvaruju.Jen mi poradte,cim to mam natrit,aby to vypadalo fakt jak kmen stromu a ne kus neceho posypane piskem![]()
Diky!
Peťo, dobrý pokus - otázka ale pořád zůstává, která rostlina je "střední velikosti a neroste moc rychle do řířky ani do výšky"... a zároveň aby rostla v J. Americe, z toho seznamu je jich dost jen v Severnípeter-trnava napísal:V zozname americkych rodov (urcite nie je uplny) sa da nieco najst ale vacsina nie je bezudrzbova - Altherantera, Cabomba, Azolla, Bacopa, Didiplis, Echinodorus, Gymnocoronis, Hemiathus, Heteranthera, Hydrocotyle, Lilaeopsis, Limnobium, Lobelia, Ludwigia, Myriophyllum, Sagittaria, Samolus, Shinnersia ...Raviolka napísal:....Jiná rostlina střední velikosti, která neroste moc rychle ani do výšky, ani do šířky, mě teď nenapadá.
Neměl bys nějakou fotku? A zkoušel jsi to jen v teráriu, nebo i v akva?strbino napísal:opalena pur pena vyzerala super
Porobny efekt ale bezpecnejsie urobi aj teplovzdusna pistol. Treba ale pouzit vhodnu dyzu.arowana napísal:Kôli vynikajúcej horľavosti polystyrénu, neviem, či je to dobrý návod.
Lepšie je stričkou, alebo štetcom nepravidelne pofŕkať polystyrén acetónom. Zároveň uzavrie póry a vytvrdí ho.
Mas pravdu, ale obavam sa ze je to takmer nemozne (aspon v rozsahu moijich limitovanych vedomosti). Akva, ale mame pre potesenie a aj my lenivejsi sa v nom radi pohrabeme a co to skratime, vyselektujeme a podRaviolka napísal:Peťo, dobrý pokus - otázka ale pořád zůstává, která rostlina je "střední velikosti a neroste moc rychle do řířky ani do výšky"... a zároveň aby rostla v J. Americe, z toho seznamu je jich dost jen v Severní
Ojojóóój - tak potom proč nemáme všichni naše vysněná akvária a obdivujeme fotky cizích ???peter-trnava napísal:Akva, ale mame pre potesenie a aj my lenivejsi sa v nom radi pohrabeme a co to skratime, vyselektujeme a podPOdla mna si treba vybrat podla vzhladu a naroky na starostlivost by som posunul na druhe miesto
Zrejme nechapem co si tym myslela. Ja som mal na mysli to ze ked sa mi paci napr.H.difformis tak ju budem pravidelne skracovat a tvarovat aj napriek tomu ze viem ze to budem robit a 14 dni. Rovnake je to s utopenim Riccie, paci sa mi jej svieza zelena farba no viem ze ked ju nebudem pravidelne skracovat a preriedovat tak vyplave cela a moja prace je v ....Raviolka napísal:Ojojóóój - tak potom proč nemáme všichni naše vysněná akvária a obdivujeme fotky cizích ???![]()
Asi je čas se zamyslet nad vlastní leností![]()
(Peťo to nemyslím vůbec na tebe. Třeba nás tohle téma, kromě jiných, bude motivovat ve snaze dosáhnout těch snů a přestat jen teoretizovat - nebo si naopak ujasníme, že je nám vlastně dobře s našimi akvárii a jiná nechceme)
Dnes ma "osvietilo" a pri zakladani minicka 3/4 som pouzil na oddelenie HC od Marlsilea Lexan. Prerezal som ho po hrubke na dva diely. Vzhladom na to, ze je urceny do vonkajsieho prostredia a ma odolavat akymkolvek poveternostnym podmienkam nepredpokladam, ze by mohol nieco v akva vylucovat. Ak je tu nejaky chemik nech ma opravi. V akva esten niesu ziadne zivocichy takze mam sancu to napravit.peter-trnava napísal:Dalsia otazka na pouzite materialy - co pouzivate na oddelenie dvoch roznych substratov, musi to byt nieco co je vo vode stabilne a nevylujuce to nic skodlive do vody... Ja tym, hodlam oddelit porasty roznych nizkych rastlin tak, aby vzajomne do seba neprerastali.
To je dobry napad. Este pockam na nejakeho chemika alebo "encyklopediu" zn. Rav a uvidim.Khanh napísal:Jeste jsem to nezkousel,ale do miniakvaria bych zkusil nastrihat prouzky z lahve od mineralni vody a zkusit to horkou vodou narovnat.
Z toho se nemuze uvolnovat nic na 100%,protoze to bychom to jinak nemohli pit![]()
Ale jak rikam..jen do malych akvarii..preci jenom ty flasky nejsou nic moc velke.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.