hooopy vševedúci nik z neba nespadol

Ja sa zase vôbec nevyznám v hnojení a hodnotách vody. To je pre mňa samostatná veda, na ktorú nemám bunky ani nervy. Asi by som aj ja mal niečo merať ale okrem teploty nepoznám žiadne hodnoty. Teda, možno ph a či je vo vode krv....drahá mi doniesla nejaké cikacie papieriky z roboty

. Inak, keby som sa rozhodol predsa len niečo merať tak by ma zajímalo hlavne NO2 a NO3. Čo to som už popozeral ale to všetky spoľahlivé testy sú fakt len na báze kvapiek a farby vody? Teda, tie cenovo dostupné. Videl som aj nejaké papierikové multitesty od eSHa a JBL, to nestačí?
larix hentá červenohnedá potvora mi nijako nevadí, je pravda, že je na všetkých koreňoch ale nerobí nijakú zlobu. Občas sa stane, že na spodku jedného koreňa vyrastie z nej (alebo možno je to už nejaká iná riasa) dlhší konzistentný chumáč ale ten odtrhnem a odsajem a všetko je zase v poriadku. Ikry ešte sú, včera ich celý deň strážil(a) ale dnes už pri nich nik nebol. Nedávam veľkú (takmer žiadnu) šancu aby niečo prežilo i keď otíci to u mňa dokázali. Ale to bola nádrž "trochu" viac zarastená