Taaaak idem s kožou na trh. Materiál: Nikon D3200 + dva objektívy 18-55 a 55-300, statív...a to je všetko. Skúšal som rôzne nastavenia, experimentoval, fotil zo statívu, z ruky, menil clonu, čas, ISO, zameriavacie pole....až sa mi z toho hlava točila. Lampu som musel zakryť (čiernymi sáčkami na odpadky

, viď obrázok)lebo to svetlo bol rozptýlené aj mimo nádrž. Odstránil som krycie sklá (špinavé, poškriabané), dovnútra to potom svietilo o trochu viac. Odkalil, vyčistil čelné sklo zvnútra aj zvonku. Nepríjemné zistenie - mám veľmi, ale naozaj veľmi poškriabané čelné sklo a na fotkách je to ale že poriadne vidieť

Ďalšie zistenie - fotiť mladé terčovce nie je ani náhodou ľahké (ale to asi všetky ryby) - len čo sa zjavím pred nádržou hneď sú na skle a chodia za mnou ako psíky a žobrú o jedlo, večne hladné. A nepostoja dosť dlho aby som ich stihol zaostriť (a keď aj tak presne tam kde je poškriabané sklo!). Ryby sa mi lepšie fotilo z ruky, operatívnejšie som ich vedel naháňať a ostriť a bolo to lepšie zblízka s objektívom 18-55. Celkový pohľad na akva bola katastrofa, skúšal som rôzne nastavenia, oba objektívy ale nakoniec sa mi tiež lepšie fotilo s 18-55 so statívom. Ale i tak je výsledok chabý, musím sa ešte učiť. Nafotil som asi 250 obrázkov, vymazal som 225

A tu je pár shotov. Obrázky som okrem zmenšenia na max 500kb nijako neupravoval - to bude fáza dva v rámci fotografického krúžku

(orezal som len celkový pohľad na nádrž)