ATC-300 Termo Controller a časový spínač



Ak mate doma výrobok o ktorom chcete napísať recenziu

Bola táto recenzia pre Vás užitočná?

ÁNO
3
75%
NIE
1
25%
 
Celkový počet hlasov : 4

ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 01 Mar 2011 01:04 am

ATC-300 Termo Controller a časový spínač

ATC-300.png
ATC-300.png (109.64 KiB) Zobrazená 19123 krát


Caute, chcel by som sa podeliť o dojmy a skúsenosti s externým termostatom ATC-300. Kúpil som ho cez e-shop tu:
Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/termo-controller-casovy-spinac-p-2633.html

a stal 50,5€.
Kúpil som si ho pre svoje miniakvárium, kde som chcel skryť toľko techniky, koľko sa len dá. Ako vyhrievacie teleso som použil thermokábel 25W s efektívnou dĺžkou 3,3m. Thermokábel je prilepený silikónovým lepidlom o dno akvária a zasypaný štrkom.

V dobe lepenia thermokábla som mal myšlienku jeho riadenia svojpomocne vyrobeným zapojením, no akvaristická netrpezlivosť ma premohla ku kúpe tohto zariadenia. Vtedy som ako najväčšiu investíciu videl samotný thermokábel. Kúpou tohto zariadenia sa ale náklady na ohrev značne zdvihli a nadšením som nejasal.


Technické parametre:
- sú odpísané z návodu a priznám sa, že všetkým som porozumel ako to výrobca mienil až po ohmataní a vyskúšaní zariadenia. Ehmm... nemlo by to byť so samotnou špecifikáciou naopak?

NAPÁJACIE NAPÄTIE: 230VAC
SPOTREBA ≤ 3W
TRVALÉ ZAŤAŽENIE ≤ 1200W/230V
TEPLOTNÝ ROZSAH: 0 až 50°C
PRACOVNÝ ROZSAH TEPLOTY: 0 až 50°C
PRESNOSŤ: ±1°C
HYSTERÉZIA TEPLOTY: 1°C
ALARM PRI PREKROČENÍ TEPLOTNÉHO LIMITU: 1 až 5°C (nastaviteľné)
ROZLÍŠENIE TEPLOTY: 0.1°C
ČASOVÝ CYKLUS: 24hod
SPOTREBA < 3W


Balenie
  • Slovenský návod (pozri prílohy). Tento návod je veľmi zle a nezrozumiteľne preložený. V balení bol návod vytlačený presne ten z prílohy (vrátane vodotlače loga predajcu).
    Vzhľadom na to, že zariadenie má iba 4 tlačidlá a avizovaných funkcií je pomerne veľa, otvorí ho nejeden novopečený majiteľ :-) . Po chvíli trápenia a skúšania sa mu porozumieť dá. Našťastie bol v balení aj anglický návod a ten mi dával už väčší zmysel.
  • Samotný termostat: celé zariadenie je v kuse a žiaden káblik nie je na konektore. Ani napájanie samotnej „krabičky“ s displejom, ani káblik s teplotným spínačom. Mne to osobne nevadí, lebo po inštalácii termostat ostane na svojom mieste až po zrušenie akvária.
    Teplotný snímač má káblik dlhý asi 2m. „Asi“ – lebo som ho rozmotal v skrinke s inštaláciou a meral po kúskoch, čo som odkiaľ dočiahol, nakoľko v dobe písania recenzie sa termostat už 2 týždne používa.
  • 2 samolepiace štvorčeky suchého zipsu cca 2x2cm. Suchý zips slúži na pohodlné prichytenie riadiacej elektroniky s displejom na Vami vybraté miesto. Jeden kus zipsu sa prilepí na skrinku, druhý na termostat. Šikovne vyriešené.
    Ja som pomocou nich uchytil termostat takto:
    gallery/chnuro-a1876/mini-oaza-pokoja-strojovna-p38494.html


Funkcionalita

Riadenie a kontrola teploty

Aktuálna teplota je stále zobrazená na LED displeji s presnosťou na jedno desatinné miesto. Mám ho schovaný v skrinke, aby nepôsobil rušivo. Ale aj večer stačí pootvoriť skrinku a teplotu vidieť jasne bez škúlenia a rozsvecovania v miestnosti ako pri nalepovacích teplomeroch.

Jednou z funkcií je alarm pri prekročení nastavenej teploty (nahor, alebo nadol). Uvediem príklad: Nastavím si na termostate teplotu 24°C a alarm pri prekročení želanej hodnoty o 2°C. Termostat začne pípať (a tichý veru nie je), ak teplota klesne pod 22°C (napr. výpadok el. prúdu, poškodené ohrievacie teleso), alebo stúpne nad 26°C (napr. v lete).

Možno je fajn byť upozornený pri abnormálnych teplotách v akváriu, ale pri výpadku prúdu v domácnosti si ani neskontrolujete aktuálnu teplotu (displej nesvieti), ani Vám pri dlhodobom výpadku domácnosti nič nezačne pípať, lebo prístroj nie je vybavený žiadnou batériou. Potom je spoľahlivosť tejto funkcie otázna. Jednou z prvých vecí po rozbalení, čo ma zajímala bolo, čo sa stane s termostatom, keď dôjde k výpadku elektrického prúdu. Potešujúcou informáciou je, že nastavená teplota ostáva zapamätaná.

Alarm sa spustí tiež spustí, ak je zistená chyba teplotného snímača (teda aspoň podľa návodu, neskúšal som roztĺcť ho kladivom :-) ), alebo ak teplotný snímač nie je ponorený. V oboch prípadoch je automaticky vypnuté vyhrievacie teleso. Prakticky to má význam pri výmene vody. Ak umiestnite snímač vyššie ako vyhrievacie teleso, pri výmene vody sa vždy najskôr vynorí teplotný snímač, až potom vyhrievacie teleso a nikdy sa tak nestane, že Vám bude ohrievacie teleso „kúriť na sucho“. Toto som skúšal aj v praxi a po vytiahnutí snímača z vody trvalo iba niekoľko sekúnd do vypnutia ohrievača.

Pípanie alarmu je sprevádzané blikaním aktuálnej teploty na displeji. Pípanie je možné umlčať jednorázovo stlačením akéhokoľvek tlačidla, alebo môžete úplne vypnúť funkciu akustickej signalizácie – jednoducho stlačíte obe šípky spoločne.

Časový spínač

V návode budete zbytočne hľadať, kde sa nastavuje čas. Rovnako budete aj zbytočne premýšľať, ako sa na trojmiestny displej zmestí aktuálny čas. Toto zariadenie totiž nepozná reálny čas, ani akýkoľvek time-keeping. Dostupné nastavenia sú nastavenie doby času zopnutia a doby vypnutia časovanej zásuvky.

Do teraz som neprišiel na to, kedy sa začína počítať čas, alebo ako zresetovať počítanie. V návode som zmienku o tom nenašiel a sám som to neskúšal, pretože možnosti a spoľahlivosť časového spínania sú veľmi obmedzené. Ak ju časom na niečo použijem, určite odsledujem, ako to funguje a doplním recenziu príspevkom.

Ja osobne dávkujem CO2 z tlakovej fľaše hodinu pred rozsvietením svetla a určite by som rybičkám nerobil dobre v akváriu, kde „zabudnem“ svietiť a celý deň sa tam bude hromadiť CO2. Bez svetla nie je predsa fotosyntéza a CO2 sa hromadí.

Skutočné využitie tejto ovládanej zásuvky vidím maximálne v ovládaní nočného svetla, pretože je úplne jedno, či sa niečo po... a v noci sa nezapne, prípadne bude svietiť spolu s denným svetlom.

Zásuvku ovládanú časovačom je možné ovládať aj ručne stlačením tlačidla TIME.


Záver


Výhody, klady:
    +v prvom rade sa zbavíme ohrievača s termostatom, snímač je maličký, nenápadný a možnosti pripojenia ohrievacích telies sa značne rozširujú.
    + zariadenie nahradí teplomer v akváriu, čo je nepochybne úspora peňazí a aj ďalšieho technického „ohyzdu“ v akváriu.
    +toto zariadenie nahradí aj teplotný alarm. Spolu s nastavením žiadanej teploty v akváriu
    +náhrada spínacej zásuvky (má to „ale“ a je spomenuté v texte)
    +pohodlný uchytávancí mechanizmus so samolepiacimi štvorčekmi suchého zipsu
    +červený LED displej viditeľný jasne pod akýmkoľvek uhlom
    +uložená teplota sa po výpadku napájania zachová, nevynuluje


Nevýhody, zápory:
    -cena
    -hysterézia regulácie 1°C
    -v dobe výpadku napájania nepoznám teplotu v akváriu (ak sa spolieham iba na vstavaný teplomer)
    -absencia reálneho času
    -strata nastavenia časovo riadenej zásuvky po výpadku napájania
    -po výpadku napájania sa časová zásuvka nastaví na 8h aktivity (napr. svietenia), potom na 16h neaktivity a po reštarte sa začína dobou neaktivity. Skrátka zabudnite na možnosti nastavení a spoľahlivosť bežných spínacích zásuviek, ktoré používame v akvaristike asi všetci


Ja používam termostat iba na ovládanie thermokábla v mini akváriu. Viem si predstaviť využitie termostatu v kombinácii thermokábla a vyhrievacieho telesa vo vodnom stĺpi - lacnejší ohrievač bez termostatu (v porovnaní s verziou bez termostatu). Oba ovládané rovnakým termostatom. Prípadne väčšie akvária ovládané jedným termostatom a viacerými vyhrievacími telesami na rôznych miestach pre lepšiu distribúciu tepla v celej nádrži.

Samotný snímač je maličký, tak ho nemusíte ani priveľmi skrývať. Umiestnite ho na miesto s dobrou cirkuláciou vody a bude aj tak „neviditeľný“. Ohrievacie telesá ostanú pri tom skryté.

Určite si toto zariadenie nekupujete preto, že zlučuje funkcie termostatu a „spínačiek“, ktoré v akvaristike bežne používame, pretože bežnú spínanú zásuvku týmto určite nenahradíte. Toto je dôvod, prečo som na viacerých miestach zariadenie nazval (iba) termostatom.

Sklamaním pre mňa bola aj hysterézia 1°C (viď technické parametre). Pre tých čo nevedia, čo to znamená, vysvetlím na príklade (takto to naozaj u mňa funguje). Nastavím si teplotu 24°C. Ohrievač je zapnutý, pokiaľ teplota nedosiahne 24°C (v prípade vyhrievaného dna dochádza k miernemu preregulovaniu, pretože masa štrku akumuluje teplo a teplota tak stúpne až na 24,2°C). Ohrievač ostáva vypnutý, až pokiaľ skutočná teplota neklesne pod nastavených 24°C – 1°C (hysterézia) = 23°C (u vyhrievaného dna zasa nastane efekt zotrvačnosti. Kým sa teplo cez substrát dostane vyššie, teplota vody v akváriu môže ešte klesnúť. Povedzme 22.8°C).

Vo všeobecnosti je regulácia tým kvalitnejšia, čím menšiu hysteréziu regulátor má. Nechám už na naozaj skúsených akvaristov, či výkyvy 1°C až 1,4°C sú pre našich zverencov oživením, trápením, alebo ani bežné ponorné ohrievače s termostatom nie sú na tom lepšie (ale mal som ich už niekoľko a nezdá sami, že by teplota vody akváriu tak kolísala).

Alternatívou k tomuto výrobku by bolo na rovnakom e-shope toto:
Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/termo-controller-casovy-spinac-thermostab-ts500-p-1407.html

Ale ani tu by som sa nespoliehal na „dokonalú“ časovanú zásuvku. V špecifikácii sa uvádza lepšia presnosť merania (±0,25°C), ale to ešte nezaručuje aj menšiu spínaciu hysteréziu regulátora (termostatu). Ak by to niekto mal, celkom by ma zaujímalo, či by sa oplatilo priplatiť si.


Hodnotenie

Ak by som mal hodnotiť tento výrobok, tak by som sa najradšej vyjadril zvlášť k termostatu a zvlášť k spínanej zásuvke.
U termostatu mi trošku vadí veľká hysterézia, ale veľkú vážnosť by som tomu neprikladal a ohodnotil by som ho na 9/10. Do desiatky mu chýba aktívny alarm a meranie teploty pri výpadku napájania zo siete.

Spínaná zásuvka je na tom slabšie. Tú by som bodoval na 3/10, lebo nie je úplne nepoužiteľná. Napr. pre spomenuté nočné svetlo je celkom postačujúca a lepšie ako kupovať ďalšiu spínanú zásuvku.

Priemer by mi vyšiel celkovo 6/10, no treba uvážiť celkom elegantné spracovanie a miniatúrne rozmery. Za toto by som bod pridal.
Celkovo by som ATC-300 ohodnotil na 7/10, no čakal som viac. Oveľa viac. Povedal by som, že s výtkami, ale bežný užívateľ by mohol byť spokojný. Nájdu sa určite aj takí, ktorí by hodnotili prísnejšie, ktorí majú iné priority.

Akékoľvek vaše názory, pripomienky a ďalšie otázky uvítam a rád zodpoviem v diskusii.

Zdraví
chnuro
Prílohy
ATC-300_SK.pdf
(154.92 KiB) Stiahnutá 525 krát
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Reklama

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 02 Mar 2011 09:19 am

Este by ma zauimalo, ci mate niekto takuto hracku doma a Vas nazor. Dakujem.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 04 Máj 2011 19:24 pm

ahoj chnuro, dobre si to napisal...... mam podobne skusenosti ....... tiez som cakal viac..... inak takychto clankov by tu mohlo byt viac......
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 04 Máj 2011 19:30 pm

pha, máš ten istý termostat?
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 04 Máj 2011 19:37 pm

:D hej vyse rok a pol- cca.... najviac mi lezie na nervy - to upozornovanie pri klesnuti teploty... aj teraz tu kviilii, som menil vodu, musi to byt pocut az k tebee..hehe.
ten tvoj home made uz uzrel svetlo sveta? do dalsich akva by som chcel nieco ine ako tento ATC300...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 04 Máj 2011 19:47 pm

Home made je pozastaveny, ale mam nakresleny plosak a suciastky v sufliku :-). Nejako sa mi odnechcelo, ked to uz mam, ale mam zasa nieco v plane, tak to popozeniem.

Rovnako aj ja by som chcel vyskusat nieco ine.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 04 Máj 2011 20:32 pm

chapem... mna najviac stve ze nemam stale poriesene chladenie akva.... leto tu je co chviiiila....
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 06 Júl 2011 08:18 am

ahoj chnuro, tak som to rozobral a odpajkoval ten reprak ci co to je, viem padne asi zaruka, ale za ten klud to stoji...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 06 Júl 2011 09:57 am

Si blazon :-D (myslené v dobrom). V navode je popis, ako to pipanie vypnut :-D - softverovo. Tuším stlačením oboch šípok súčasne, alebo niečo také. Ja to mám vypnuté od kedy som to kúpil.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 06 Júl 2011 10:27 am

:D tak ja som napovedu pozeral - aj som sa docital, ze vypnut to ide, len som neprisiel na to ako :x :mrgreen: neva tak aspon pre dalsich to tu je...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod peto.77 » 08 Aug 2011 11:21 am

Zdravím , chcel by som sa opýtat ci by som tento termo controller vedel použit na vypnutie a zapnutie mrazničky. snimač dam do vnutra a pri určitej teplote ked dosiahne tak zapne prud a mraznička pojde a druhom nastavenom stupni vypne prud a mraznička nepojde. čiže bude regulovaná teplotou vo vnutri. dakujem za odpoved. Peter
peto.77
 
Príspevky: 2
Založený: 08 Aug 2011 11:07 am

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 08 Aug 2011 11:58 am

peto.77 napísal:Zdravím , chcel by som sa opýtat ci by som tento termo controller vedel použit na vypnutie a zapnutie mrazničky. snimač dam do vnutra a pri určitej teplote ked dosiahne tak zapne prud a mraznička pojde a druhom nastavenom stupni vypne prud a mraznička nepojde. čiže bude regulovaná teplotou vo vnutri. dakujem za odpoved. Peter



keby si lepsie cital:

chnuro napísal:...
Technické parametre:

- sú odpísané z návodu a priznám sa, že všetkým som porozumel ako to výrobca mienil až po ohmataní a vyskúšaní zariadenia. Ehmm... nemlo by to byť so samotnou špecifikáciou naopak?

NAPÁJACIE NAPÄTIE: 230VAC
SPOTREBA ≤ 3W
TRVALÉ ZAŤAŽENIE ≤ 1200W/230V
TEPLOTNÝ ROZSAH: 0 až 50°C
PRACOVNÝ ROZSAH TEPLOTY: 0 až 50°C
PRESNOSŤ: ±1°C
HYSTERÉZIA TEPLOTY: 1°C
ALARM PRI PREKROČENÍ TEPLOTNÉHO LIMITU: 1 až 5°C (nastaviteľné)
ROZLÍŠENIE TEPLOTY: 0.1°C
ČASOVÝ CYKLUS: 24hod
SPOTREBA < 3W
...


Navyse, na ovladanie chladenia by bolo potrebne invertovat ovladanie. To vidim dost nerealne.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod peto.77 » 08 Aug 2011 15:36 pm

však OK ja by som potreboval aby mi to vyplo pri 0 stupnov a zaplo pri 5 stupnov. z tochto hladiska by to islo...
peto.77
 
Príspevky: 2
Založený: 08 Aug 2011 11:07 am

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 04 Jan 2012 15:42 pm

ahojte, tak skoncila zaruka a zacalo to blbnut, robi si co chce, zopne a vypne kedy chce, ani teplotu neukazuje presne, suntovina...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod Giftzahn » 04 Jan 2012 15:56 pm

pha napísal:ahojte, tak skoncila zaruka a zacalo to blbnut, robi si co chce, zopne a vypne kedy chce, ani teplotu neukazuje presne, suntovina...


cize 50,- EUR smeruje do kosa :oops:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 04 Jan 2012 17:11 pm

ooomg....
@pha - videl som to aj na e-bay cca 30€ aj s dopravou. Ale ani ja nie som si isty, ci by som znoval volil rovnaky produkt.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod Giftzahn » 04 Jan 2012 17:17 pm

chnuro napísal:ooomg....
@pha - videl som to aj na e-bay cca 30€ aj s dopravou. Ale ani ja nie som si isty, ci by som znoval volil rovnaky produkt.


njn, na prvy pohlad ta "vecicka" vyzera zaujimavo ale po precitani tvojej vybornej recenzie na produkt by som toto zariadenie teda nekupil :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 04 Jan 2012 17:30 pm

To som bol az taky zly? Popis vyzera inak, ako realita. Sklamalo ma to a za 50€ som cakal viac uz vtedy. Teraz ma pha dostal. Tak uvidime. Mne to fici necely rok.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod Giftzahn » 04 Jan 2012 17:35 pm

chnuro napísal:To som bol az taky zly? Popis vyzera inak, ako realita. Sklamalo ma to a za 50€ som cakal viac uz vtedy. Teraz ma pha dostal. Tak uvidime. Mne to fici necely rok.


eee... vobec nie ... sak vravim perfektne napisana recenzia ... resp. poznatky z prevazdky ... cize si mi usetril nejaky ten vyhodeny gros a dilemu ci do tohoho zariadenia investovat alebo nie ... :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod pha » 04 Jan 2012 22:56 pm

kaslat na to, urobim to nejak inak. chnuro dufam, ze tebe to bude fachcit dlhsie, mozno som mal ,,smolu na kus,, mozno sa s tym pohral syn, blikacky ho fascinuju..hehe
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: ATC-300 Termo Controller a časový spínač

Odoslaťod chnuro » 04 Jan 2012 23:17 pm

Osobne, ak by sa mi to pokazilo, tak som asi potreboval druhý termostat. Mas podla mna par moznosti na vyber. Uz davnejsie som sondoval, lebo som si myslel, ze by som mozno pouzil aj druhy. Zatial som to nehal plavat
http://www..akvaobchod.sk/hydor-hydroset ... ath=138_35 - pokial by si preferoval volbu z nasho kraja
http://www.ebay.com/itm/220V-Digital-LC ... 2eba69e645 - toto ma pokusalo objednat len tak ci to bude vobec fungovat
http://www.ebay.com/itm/2-Socket-Temper ... 3f0b04d982 - a prvy krat vidim toto na SR aj s free shipping
Ine rozumne moznosti som zatial nenasiel.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA


Naspäť na Recenzie výrobkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.