Luker13 napísal:keby pride k tebe milan666 asi by sa prijemne necitil
astro napísal:to čochvíľa zistíš.....
astro napísal:áno, toto je lepšie a veľmi zaujímavé riešenie akvárka keď je priehľadové z oboch strán. až sa mi nechce veriť, žeby v tvojej hlave skrsla myšlienka na akvastolík, vrrrr
triscene napísal:chces byt megastylovy a 650ecok ti je drahe? ak je cislo pri tvojom nicku vek tak radsej si najprv zisti co je imidzovka v akvaristickom svete a potom zistis ze stolcek to asi nebude
http://www.ebay.com/itm/NEW-WALL-MOUNTE ... 27c8517fd9
toto ti zena takisto dovoli
imidzovka to nie je je ale mozno niekde v tvojej lokacii to bude uplne super a hostia budu nadseni. pre mna je to gyc
edit: ten tvoj druhy obrazok uz vyzera lepsie
len mysli na to ze je tazsie zariadit akvarium tak aby z oboch stran bolo pekne
sappa napísal:myslim ze keby sisa opytal v nejakej nabytkarskej stolarskej firme tak by si dostal odpoved hnedale ma to par zasadnych konstrukcnych otazok a to ako cistit akvarium niekey potrebujes cely kryt dat prec a zase ked to je stoolik tak to nemoze btt labilne dalsia vec je osvetlenie a napajanie takeho osvetlenia pri stavbe obyvacky musis ratat s tym ze niekde tam budes musiet mat elektrinu a niekde musis schovat filter
takze
1 v podlahe zasuvka na elektrinu ( asi nechces aby sa hostia potkynali o predlzovacku)
2 v spodnej casti stolika musi byt schovany filter a v rohoch musi byt dostatok placu nato aby tade mohli ist hadice na vou vzduch pripadne co2 a na napajanie osvetlenia a ku vsetkemu musi byt pristupa ky sa to dalo cistit pripaden menit( takze mozno niektore rohy akva budu musiet byt skosene )
3 drevenna kontrukcia musi byt pevna a masivna aby udrzala akvarium a zaroven aj stolik nadtym tak aby si nakoniec nebol prekvapeny ze sa ti to nepaci pripadne by to spravili s kovu a oblozili drevom no neviem ako by to vyzeralo
4 vrchne skolo stolika musi byt lahko odnimatelne no musi byt pritom zabezpecene aby ti nahodou hostia aj nechtiac nezhodili sklo a vsetko co budes mat nanom sa ti zosunie do akva bocne steny akva budu musiet byt zo silnejsieho skla ako by bolo normalne akvarium pretoze co ked niekto bude prekladat nohy a nechtiac tam zakopne praskne nepraskne ? prpadne ich potiahnut zvonka bezpecnostnou foliou.
5 osvetlenie nesmie oslepovat ludi pri akvariu a musi svietit zhora do akvaria ( kedze vrchne sklo bude odnimatelne tak toto bude dalsia konstrukcia medzi akvaiom a sklom jedine zeby to boli nalepene led pasy a tie by sa pri kazdom prisupe do akva odpajaly na nejakom konnektore )
takze si premysly ake velke ma byt to akvaium aky vysoky a robustny ma byt ten stolik
kamarat je stolar a spravil si terrarium v stoliku a riesil vsetky tieto veci ale pri terariu je vyhoda ze tam nieje ziadna voda a staci tam iba osvetlenie a kedze je to stolik na ktory sa kladie minimu veci tak aj zvierata vovnuty maju pokoj pretoze kazde polozenie salky klucov alebo cohokolvek vytvara hluk a osadenstvu to moze robit problem
tot moj nazor
robo79 napísal:Jedine mi este vychadza akva medzi kuchynu a obyvacku namiesto baroveho pultu aj to je jedna z moznosti, ktoru by som chcel do noveho domu ak by samozrejme stolik nevysiel.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.