tu prechodku pojdem pozhanat, ale asi az o tyzden pretoze ma cakaju statnice
momentalny stav v akvariu je taky, ze sa vsetkemu dari...... CO2 flasa robi zazraky, kazdy vecer je nad HC "soda" z bubliniek.... neonky mi zacali plavat s bodkami po tele, moj prvy odhad bol ze sa mi nejakym sposobom vyskytla krupica (poznam tuto chorobu a vyzeraju teraz totozne), neskor som prisiel na to, ze su to bublinky zo "sody"
parametre vody:
ph 7,2
KH 9
GH 20
NO2 <0,3ppm
NO3 12,5ppm
Fe 0,5ppm
PO4 0,5ppm (este postupne zvysujem)
chcel by som sa este spytat, v poslednych dnoch som si vsimol ze anubiasu zacali zltnut dva listy....
z tejto stranky som sa dozvedel ze pricinou su "mobilne" prvky.... je mozne, ze povodcom tohto zltnutia je PO4? jeho hladina v nadrzi pocas dna dost vyrazne kolise.... hnojivo do vody pridavam rano v okoli rozstrekovacej rampy a parametre vody meriam min. 2h po hnojeni, PO4 namerane vecer po vypnuti osvetlenia vsak ma niekedy aj polovicne hodnoty (0,25ppm)....
postupne budem musiet do vody zacat pridavat aj KNO3 kedze v priebehu tyzdna kleslo z 20-25ppm na 12,5ppm...
momentalne rozmyslam ako zosilnit osvetlenie a patram po bazaroch, len by som chcel zachovat aspon aku taku estetiku kedze nadrz je v obyvacke....