od maros12345 » 26 Okt 2017 18:23 pm
S tými rastlinami a zivinami máš pravdu, no už som to skúšal aj 3ml/ týždeň,potom 7 ml/týždeň a tak skúšam extrém. Ale zas ak si dobre pamätám do môjho MINI( 12l), som pridával 1ml/denne a podľa testov som v tom čase zistil,že potrebujem pridať,ešte viac napr Fe,NO3, Tak som prešiel EI a neskôr si upravil podľa spotreby, ale to chcelo veľmi veľa času okolo jedného akvária,ale výsledky boli krásne.. Teda chcel som tým povedať,ak bolo 1ml denne málo v 12 l ( síce kopa prosperujucich rastlín) prečo by nemohlo byť akurát 2 ml/denne v 45l. Aj keď podľa návodu 1ml /50 l vody!
S tým kobercom počkám ešte tých 10dni, či začne niečo nové vyrastať..Ak nie skúsim to vymeniť,no nikdy som to nerobil.Vymeniť, dosadit jednu rastlinu OK,ale celý koberec,to bude fuška.. Ale vidím to ako super riešenie.. Len neviem či práve Monte Carlo, ale možno áno. Z rastlín tam mám, aby som to upresnil, dva druhy bucophalandry,Hygrophila pinnatifilda, microsorum mini,cryptokoryne flamingo, anubias pangolino, Echinodorus quadricostatus, pogostemon stellatus, jednu ludwigiu repens rubin a mala by tam byť aj Hygrophila polysperma resanervig+ čo si napísal, takže dosť.
A čo sa týka filtra ( JBL700), tak mám len tenký plátok molitanu na vrchu a substrát pro,stredný kôš, plátok vaty a matrix a na spodku bol tiež matrix, ale som ho vymenil za keramické valčeky. Lebo som matrix podozrieval, ze mi "kradne " hnojivo.Človek sa snaží kúpiť to najlepšie, ale nakoniec to mením za starú valčekovú klasiku a min 1,5l matrixu je odložený, nevyužitý..
Odoslané z LT30p pomocou Tapatalku