Veci sa zmenili, preto by som v najbližšej dobe rád aktualizoval túto tému. Tanganyiky som sa časom zbavil, posunul ďalej a v akváriu boli dlhodobo len synodontisy, ktorých som chcel nechať ku ďalšej osádke. Pred 2 mesiacmi som sa rozhodol, že po rastlinných miničkách , krevetkách , paludáriu a tanganyike by som chcel zase vyskúšať niečo nové. Oko mi padlo na malawi vzhľadom nato, že v akváriu je 3Dčko a teda je akvárium bez prerábky vhodné "len" pre cichlidy . Napriek tomu, že cichlidy sa vyznačujú ničením rastlín a hrabaním v dne, zohnal som niekoľko druhov rastlín - Anubiasy berteri a coffefolia ; Vallisnerie spiralis a gigantea, Cryptocoryne aponogetifolia , wendtii a usteriana ; Microsorium pteropus a windelow a taktiež pokusne Nymphoides taiwan, ktorému moc veľkú šancu pri cichlidach nedávam ale možno tiež prekvapí. Predpokladám, že nie všetky druhy sa udržia ...tak som sám zvedavý.
Po vysadení rastlín som myslel,že odhnívaju až kým mi nedošlo že to majú na starosti ryby. Všimol som si na cryptocorynach jasne ohryzené listy tak som spomínané synodontisy dal tiež preč. Každý nový lístok bol vždy do rána preč a za 3dni postupne dali dole všetky listy z jedného anubiasu. Nejaké podobné prípady som po hľadani našiel aj na zahraničných fórach.
Predvčerom sa mi podarilo dostať ku mladším Labidochromis hongi sweden za dobrú cenu, 1 bohužial neprežila prevoz už kým sa mi dostali do rúk, takže momentálne ich tam pláva 19. Na nedeľnú žilinskú burzu mám objednaných ešte 12 Labidochromis caeruleus yellow a 12 Pseudotropheus socolofi.
Fotky urobím a pridám v najbližších dňoch keď bude čas.