Betta rybička POTREBUJEM VAŠU RADU



Všetko okolo akvarijných rýb

Betta rybička POTREBUJEM VAŠU RADU

Odoslaťod Viki008 » 01 Apr 2021 11:36 am

Dobrý deň. Potrebovala by som radu skúsenejších akvaristov.

Mám rybičku bojovnicu, ktorú mám od marca. Mala som najprv s ňou aj iné rybky, ktoré nám odporučili k bojovnici, no rybky pokapali. Myslela som si,že to je kvôli bojovnici, no dnes mi zomiera aj tá.
Rybky mi pokapali ešte na začiatku, čiže bojovnica je vyše mesiaca sama. Plávala úplne spokojne ešte 3 dni dozadu. Včera, sa začala schovávať, no vyzerala dobre. Dnes, už len leží buď na kamienkoch, alebo na listoch rastlín nad hladinou a pláva len pri hladine chvíľkami ako splašená.

Rybka má 16l akváriu s filtrom, so živým rastlinkami, čiže o kyslík nemá núdzu i s úkrytom, má i svetlo. Vodu má upravenú ,teplota je tiež primeraná, keďže tam mám aj teplomer viem si to skontrolovať. Čistila som vodu naposledy minulý týždeň, no po pár dňoch sa mi veľmi zašpinila znova tak isto aj kamienky. Môže to byť vo filtri? Že zle filtruje, prepúšťa špinu nas5 a preto rybka zomiera? Ďakujem za každú radu, i konštruktívnu kritiku. Ak budete mať rôzne otázky v záujme pomôcť mi dopátrať sa príčiny, budem veľmi rada. Rybka to už asi bohužiaľ neprežije, ale musím sa poučiť aspoň do budúcna. O kritiku typu ,,nevieš sa o to starať tak to nemaj" nemám záujem, pretože každý raz začínal a názor sa dá vyjadriť aj slušne. Ďakujem, pekný deň.


rybka zatiaľ bohužial zomrela, no dúfam, že sa dopátram prečo a ako tomu predísť v budúcnosti. budem naozaj vďačná za každú jednu radu
Viki008
 
Príspevky: 5
Založený: 01 Apr 2021 10:30 am

Reklama

Naspäť na Akvarijné ryby

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.