Update:

Takže vybrala som starý filter. Hlavne preto, že miesto neho som zasadila odstrižky rotaly a chcem aby sa do burzy začala zakoreňovať. Rotala mi rastie ako besná. Vôbec som ju nezastrihávala odkedy som ju zasadila a tak pokryla celú hladinu a začala vyrastať už aj nad hladinu. Mne by to nevadilo, ale už veľmi tienila ostatným rastlinám. Stále je na husto pod hladinou, ale mne sa to tak celkom páči a Ester tam chodila oddychovať

Ale bude dosť priestoru pre plávanie pre razborky klínoškvrnné v tomto akvárku? Tie sú asi väčší plavci ako betty.
Už mesiac mám v tomto akvárku nový anubias (neviem presne aký, ale myslím že barteri coffeefolia) a už mu narástli aj nové listy

Emerzné rastliny som zrušila. Vyzerali dobre, ale zavadzali mi pri výmene vody a odkalovaní a nepáčilo sa mi že odoberali veľa živín z vody ostatným rastlinám. Tak som nechala z emerzných len calatheu, photosovec a anubias. Časť emerzných hygrophil som zasadila do akvárka a počkám kým z nich budú submerzné rastliny (ak sa to nepodarí a odhnijú, tak ich vyberiem a nové tam dávať už nebudem). Ale ešte mi dosť stoniek hlavne emerznej hygrophili corymbosa ostalo, tak ak by mal niekto záujem, tak môžem priniesť keď pôjdem na najbližšiu burzu v BA.
No a čo sa týka botanicals, tak v mojich akvárkach tie mäkšie tiež začali hniť, ale tie tvrdšie plody sú zatiaľ v poriadku. Tak tie tvrdšie som nechala. Plus som pridala jeden kokos. Mala som kúsok prázdneho miesta a tak som ho využila. I keď neviem či do toho kokosu bude niekto chodiť. Ja keď vidím voľné miesto na dne, tak mi príde že je to nevyužitý priestor.
Čo sa týka hnojenia, tak teraz hnojím keď si spomeniem, možno tak raz za týždeň. Dosť ma otravovalo každonenné hnojenie. Tak aj z toho dôvodu som dala preč väčšinu emerzných rastlín a na nové miesto som dala kokos a nie inú rastlinu. A aj preto som sa rozhodla pre ďalšie rybky. Proste pri každodennom hnojení som zistila, že ma to nebaví a že som na to príliš lenivá