Takže, našla som 3 mŕtve krevetky. Naskôr 1 a potom na druhý deň 2. A tak som skúšala prísť na to že prečo. Tak som mala hypotézy:
1) hodnoty vody: merala som NO2-0,025, Ph-7,3, NO3-0 (to NO3 ma teda nepotešilo, hlavne kvôli rastlinám), takže hodnoty by mali byť v poriadku (a žiadna krevetka ani helenky sa nesnažili ujisť z vody). Kyslík by mali tiež mať, lebo mám rastliny tak to hádam stačí.
2) staroba: krevetky čo umreli boli tie z veľkých. Malinké krevetky som mŕtve nevidela.
3) predátor: nič ako planarie som nevidela. Mám len v akvárku maličkých hnedých červíčkov, ale nemajú trojuholníkové hlavičky. Na to mi mamin známi povedal že keď tam nemám žiadne ryby, tak jasné že mám červíkov. A tak mám od mami jednu jej platu, kým nebudem mať imbellisky. Plata (volám ju platička

) je v akvárku týždeň a vyzerá to že už si zvykla.
Od vtedy som žiadnu ďalšiu mŕtvu krevetku nevidela a červíčkov je už len zopár, skoro ich nevidno.
Začali mi odchádzať kryptokoryny a nymphoides, ale keď som odmerala NO3, tak sa ani nedivím. Fe a iné som ani nemerala, lebo keď NO3 je na nule, tak ostatné prvky na tom tiež nebudú dobre. Tak som trochu prihnojila.
Ale myslela som si že keď mám v akvárku dosť sušených listov a šištičky a botanicals, tak tým že sa budú rozpadať, tak aj oni budú tvoriť odpad a bude to náhrada hnojenia.
No a takto vyzerá akvárko teraz