Trošku sem zaspamujem, lebo prvý krát v živote vidím aj na vlastné oči, čo je to riadny biely zákal, vo vlastom akváriu. A svojim jednoduchým sedliackym rozumom mám na to aj svoje vysvetlenie. Neodvážim sa sem napísať, že sa akvaristike venujem desaťročia, ale akvárium bolo vždy súčasťou môjho života. Základy, ktoré ma naučil otec sú čistota a trpezlivosť. Hodiny som musel prať piesok a umývať novú nádrž slanou vodou pred založením. Prvý deň sa vložil piesok a napustila voda a až tretí deň sa sadili rastliny. A ja si pamätám, že ma bavilo aj sledovanie čistého piesku vo vode

Kryptokoriny mi dával z vlastného akvária, ale musel som si ich prekontrolovať a očistiť od nežiadúcich častí a súčastí. Nasledovali ďalšie tri dlhé dni a vždy mi dal jednu obrovskú polcentimetrovú gupku, aby som zábeh akvária v klude prežil

Ak to drasticky zhrniem, tak som zarybňoval na šiesty deň a predsa bolo vždy všetko v poriadku. Akvária zakladám až do dnes podobným spôsobom, ale teraz napíšem čo som urobil včera. Človek tu číta a sleduje Vaše umelecké diela a chce to skúsiť aj sám, ale vedomosti a skúsenosti buď nemá, alebo pozná len základy akvaristiky, ale džunglu by chcel mať hotovú za dva mesiace. Takže, včera som napustil, zasadil a samozrejme šprcol trochu hnojiva, lebo rastliny súrne potrebujú najesť a dnes ráno je voda skoro ako mlieko. Nerobím si starosť, písali ste, že to zmizne, ale jednoznačne som presveďčený, že to spôsobilo neúmerné množstvo živín pri štarte.