david85 napísal:Mam v nom 27 rybyciek skoro od zaciatku, ziadne uhynutie som nezaznamenal,
david85 napísal:.......
Mix ryby, v tom mas jedine pravdu, pretoze to je zatial moj jediny problem, nieco sa tam deje, pretoze gupky mi niekto postupne zoziera, ale neviem kto. Kazdy ma iny nazor, kohokolvek som sa opytal tak mi nevie podat normalne vysvetlenie, ale pocas celej doby zalozenia akvarka mi uhynuli tri gupky, ale nie samovolne, nejaka ryba ich pekne pacifikuje.
Ale ty vyzeras na velkeho odbornika, pomoz mi a prezrad, ktora to je?
dedojozef napísal:david85 napísal:Mam v nom 27 rybyciek skoro od zaciatku, ziadne uhynutie som nezaznamenal,
O tom, kto tu klame resp. zavádza by sa dalo polemizovať!
Mám pre teba návrh. Sadni si doma do svojho predraženého kresla, vylož nohy na predražený stôl a pozeraj na predražené akva ako ti kapú ryby. Veď ak neide o image neide o nič.
palo9167 napísal:david85 napísal:.......
Mix ryby, v tom mas jedine pravdu, pretoze to je zatial moj jediny problem, nieco sa tam deje, pretoze gupky mi niekto postupne zoziera, ale neviem kto. Kazdy ma iny nazor, kohokolvek som sa opytal tak mi nevie podat normalne vysvetlenie, ale pocas celej doby zalozenia akvarka mi uhynuli tri gupky, ale nie samovolne, nejaka ryba ich pekne pacifikuje.
Ale ty vyzeras na velkeho odbornika, pomoz mi a prezrad, ktora to je?
Odpoved je Monster Beta Spledens. Samcov gupiek moze brat ako konkurenciu
dedojozef napísal:david85 napísal:Mám pre teba návrh. Sadni si doma do svojho predraženého kresla, vylož nohy na predražený stôl a pozeraj na predražené akva ako ti kapú ryby. Veď ak neide o image neide o nič.
whatisis napísal:to palo 9167: rozhodne by som nenapisal ze "monster" betta splendens. bojovnice su spolocenske ryby a neznasanlivost je len vnutrodruhova. ine druhy ryb si nevsimaju (venujem sa prave chovu betta splendens
). moze sa ale stat, ze zautocia na samceka gupy prave pre zavoj, ako pises. myslim si skor, ze okusovanie plutiev ma na svedomy v tomto pripade tetra kolumbijska (ak sa nemylim v nazve) je to ta vysoka ryba s cervenymi plutvami.
to david85: rozhodne ta nechcem urazat, ale po precitani tvojich prispevkov, si ma tiez pekne vytocil. ak si zaciatocnik (co perdpokladam, ze si), inak by si si to nekupil, tak si prestuduj zaklady akvaristiky (najdes toho pozehnane). casom ale prides na to sam (teda pokial zmenis svoj postoj k zivotu, ako takemu), ze toto nebola dobra volba a uz vobec nie presadzovat ju. taketo tvrdenia mozu viest k dezinformacii zacinajucich akvaristov, ktory v dobrom umysle a s odhodlanostou sa budu chciet venovat tomuto uzasnemu konicku a nakoniec pri kupe tohoto zistia, ze nemozu robit uz nic viac, len nahradit zive ryby umelimi, tak ako je v nom umele vsetko, pretoze nic v nom dlhodobo neprezije a nemale investicie, ktore doslova premrhali v dobrej viere, vyjdu navnivoc (nehovoriac o zivotoch ryb). ako ti naznacil aj Dedo. nabuduce bud korektny a neprikrasluj svoje veci a nepokladaj nic o co sa "nemusis starat" za privilegium. vacsinou je to len reklamny trik a podvod (i ked mozno zamer by mohol byt mysleny dobre) O VSETKO SA TREBA STARAT A NIC NIE JE LEN TAK!!! kto sa nestara, tak aj dopada. najhorsie je ale, ze vacsinou na to doplati niekto iny...
odbornik, ako si napisal som zial neni, ale stale sa snazim byt. prajem ti vela zdaru.
david85 napísal:a este popros nech ta na leteckej zakladni naucia pisat..."neide"
to si kde vydel? ci si madar
Vlado21 napísal:david85 klidek, ja menim v 100l akva 20% vody max. 1 x za mesiac (rovnako cistenie fltra). Akva sice nevyzera sterilne, ako tvoj "3-mesacny" biorb, ale zas nevyzera ani zanedbane. Hlavne je, ze rastliny (zasadne zive, nie umele!) celkovo prosperuju, rybickam sa dari, riasy vidno v minimalnej miere... IMHO, ked vytvoris v akva prirodzenu rovnovahu (rastliny, zivocichy, svetlo, ziviny), vodu urcite casto menit nepotrebujes. Vseobecne plati zakladne pravidlo akvaristiky: periodicita vymeny vody a celkovo udrzba akva su priamo umerne velkosti nadrze, hustote rastlinneho porastu v nej a kvalite filtrovania v pomere k poctu a velkosti (moze byt aj druhu) zivocichov v nej zijucich.
Ja osobne marketingovym bombam typu Biorb ("instantne akva" pre netrpezlivych a deti) velmi neverim, som za klasicke akvarko, kde mozes rozbehnut prirodzenu rovnovahu, aj ked to trva nejaky cas a peniaze (nie viac ako v biorbe), a moze to prinasat aj pociatocne neuspechy. Biorb sa len tvari ako "hi-tech" sklena gula (aj ked tvary su uz rozne). Ked si vsak pozornejsie prejdes stranky predajcov, zistis, ze jeho hlavnou vyhodou nie je to, ze ultra-modernymi technologiami zazracne vytvara prirodzenu bio-rovnovahu v nom, ale to, ze ma stylovy zagulateny dizajn (vraj 10 x viac zivotneho priestoru ako klasicka gula!), nie je zo skla, ale lahsieho plexiskla (wow!
), ma pribalene vyhrievacie teleso (len v tropickej verzii) a originalny podstavec (!!!, teda pri najnovsej verzii), LEDky simulujuce vychod a zapad slnka (bomba-spica, ale treba si priplatit), a dokonca verzia Baby BiOrb (co ma uz posadilo na zadok!) ma pribalene aj krmivo (!!!) pre rybicky!
![]()
Ked si to tak cele zhrniem, pomer cena / vykon je u tejto hracky dost nizky, radsej by som dcere kupil lacnejsieho pipajuceho tamagociho alebo jej obcas pustil akva-setric obrazovky na PC. Kazdopadne, Tebe drzim palce, nech sa tvojmu Biorbu dari a tesim sa na buduce forky zo zivota akvarka a obyvatelov v nom. Fotky mojho (klasickeho) akva mozes najst v galerii...
mystka napísal:Myslim, že každy si spraví názor sám![]()
mystka napísal:OFF TOPIC:david85 napísal:a este popros nech ta na leteckej zakladni naucia pisat..."neide"
to si kde vydel? ci si madar
Myslim, že každy si spraví názor sám![]()
playman22 napísal:na http://www.psychologia.sk je jeden zaujimavy clanok s nazvom: KOMPLEX MENEJCENNOSTI A AKO SA HO ZBAVIŤ
jeden uryvok z neho: Je precitlivenejší, preto každú kritiku, aj konštruktívnu, smerujúcu k odstráneniu nedostatku, pokladá za osobný útok proti svojej osobe, prežíva ju ako nezaslúženú krivdu a reaguje vzťahovane. Okolie chce presvedčiť, že sa mu krivdí, ponosuje sa, usiluje sa obhájiť si svoje práva, ktoré však nikto nijako neporušil. Stáva sa z neho konfliktná osoba, schopná narobiť v kolektíve mnoho nepríjemností.
Naspäť na Začínam s akvaristikou
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.