A aku tam mas teplotu? Podla mojich skusenosti sa prave blackmolam viac darilo pri vyssej teplote.MaximusSk napísal:...teplota v akvariu nekolise kedze pravidelne kontrolujem teplotu a v akva je kurenie
gorky nemyslim si ze je to sposobene vymenou vody..pred tym som mal tiez strasne vela blackmoll a bolo im jedno ci maju vodu cistu vychlorovanu alebo spinavu...niekedy som aj mesiac a pol nemenil vodu a vsetky zili..zostalo mi z nich 15 kusov a dalsich 18 kusov som dal TTjopovi..takze chyba bude niekde indegorky napísal:Nuz az na tu vymenu vody by som povedal ze je vsetko v poriadku, 30-40 litrov zo 70 litroveho akvaria je polovica a viac, kedze treba odratat dekoraciu a strk..
teplota je okolo 25stupnov..ale taktiez pochybujem ze to bude tym ...pretoze varka blackmol predtym si vytrpela ovela horsie stavy a ziju dodnes a su to zdrave a silne jedince..martin_s napísal:A aku tam mas teplotu? Podla mojich skusenosti sa prave blackmolam viac darilo pri vyssej teplote.MaximusSk napísal:...teplota v akvariu nekolise kedze pravidelne kontrolujem teplotu a v akva je kurenie
barky napísal:K soli a zivorodkam napisem len vlastnu skusenost - chovam/rozmnozujem viacero druhov zivorodiek - vratane Black Molly a v zivote som sol do vody nepridaval. Myslim si ze pridavanie soli je mozno potrebne v oblastiach, kde je voda maksia, inak na to nevidim dovod.
dusik napísal:cau ja sa snazim mat len cisto zivorode akvarko -mam tam mecuna mexickeho ,mecuna, black moli a este par rybiek ktore som dostal ale nie su zivorode-ale je mi luto ich zlikvidovat.prosim skus mi nejako poradit ako by sa mi podarilo ich rozmnozit.dakujem
jankoo napísal:pekný večer chcel by som sa spýtať do môjho akvaria 140 litrov kde mám gupky a neónky červené by som chcel dať párik Black Moly a chcem sa spýtať či tam musí byť (stará voda s prísadou morskej soli) nemohla by byť bez tej soli?
Mariok napísal:Potratila - predčasný pôrod, dôvod ti nepoviem...neviem. (žeby to, na čo sa vždy odvoláme? STRES?)
Mariok napísal:Pôrodnička stresovať priamo nemusí, ale ak si tam nedal vodu z pôvodného akva, tam môže byť príčina - nie vždy je úplne čestvá voda dobrá - má inú "kvalitu" (zloženie,teplota) ako voda v akva a to môže spôsobiť aj tvoj problém. Stres v "pôrodničke" sa dá kompenzovať napr. kúskom jávskeho machu, prípadne inej rastliny (napr. stonkové - Elodea /Egeria), prípadne plávajúce - napr. Pistia, Lymnobium (- ak sa tam zmestia), Salvinia,Riccia.
Mariok napísal:Podľa mojich skúseností sú molly "viac ľakavé" takže tie rastliny by mohli pomôcť. Malý priestor podľa mňa určite stresuje každú rybu, osobne som podobné pôrodničky nikdy nepoužil, môj názor je, že sa tu práve "využíva" niečo ako umelé urýchlenie pôrodu stresom - tak to radšej 10l vytieračka plná rastlín...
Ak si precitas tuto temu tak zistis ze porodnicka nie je nutna. Moze teda rodit aj v neznom (aj ked neviem ake to jejankoo napísal:chcem sa spýtať potrebuje molly pôrodníčku? alebo može rodiť v nežnom akva?mne gupka rodí v bežnom akva a pohoda.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.