Priklanam sa k tomu, aby sa tu pouzivali civilizovane sposoby vyjadrovania....o gramatiku sa snazit radsej nebudem, aj tak nepochodim
Ale k problemu...podla mna klasicky pripad toho, ked niekto "nasvaca" do akvaria vsetko mozne a nakoniec mu to nefunguje.
Rado1121, mas tam x faktorov, takze sa z toho ani nemozes vysomarit. Preco nezacnes najprv jednoducho, bez vsetkej tej krkolomnej techniky a chemie a postupne nepridavas nieco pri vyskyte problemu? Ako pisali aj predomno....niektore veci sa navzajom vylucuju (O2 vs. CO2) atd. Ako si prisiel na to, ze to co tam do akva lejes, aj naozaj treba? Zmeral si si napr. hladinu Fe? Hodnotenie: "voda je po tych 4 dnoch ovela cistejsia je ako cerstva" je uplne subjektivne, podla vzhladu vody sa predsa neda hovorit o jej kvalite. Dalej...treba si najprv nastudovat v akych podmienkach ktore druhy rastlin a zivocichov ziju a aj ako sa volaju, inak to nejde. S konstatovanim: "rastliny mam tie travovite" alebo "machovite gulky" sa daleko nedostanes, lebo pod tymto nazvom ich napr. na internete urcite nenajdes
Dufam, ze som Ta prilis neznechutil

neviem, ake mas skusenosti s akvaristikou, iba som chcel, aby si nerobil chyby za drahe peniaze hned od zaciatku. Este raz....skus to jednoduchsie.
Peter: Sanil je pripravok na viazanie chloru z vody po napusteni z vodovodu. Nevidim vyznam pouzivat tento pripravok, pretoze neviem, ci vobec funguje. Ale ked mi ryby aj po vyse 30% vymene vody priamo z vodovodu spokojne mavaju plutvickami, mnozia sa a chuti im zrat, tak je asi vsetko v poriadku.
Ak by boli pochybnosti, treba vodu nechat par dni odstat.