Sanko2 napísal:Peter guramy som mal aj ja uz pred mnohymi rokmy a oni vzdy ked hniezdo postavili tak sa aj vytreli...
to ti moc neodporucam, ja som to skusala, a samicky vyskocili vonDexter napísal:Planujem do malinkeho akva parik Betta splendes, len neviem, ci mozu byt az v tak malinkom akva ako si predstavujem - chcel by som ich dat do 12l akva bez krytu (aky by tam bol asi kryt, ze ano). A osvetlenie by bolo zo stolovej lampy so ziarivkou. Len neviem, ci je tych 12 litrov na 2-3 rybky (teda asi dve samice, mozno nejaky mali prisavnik) dost.
Dexter napísal:Planujem do malinkeho akva parik Betta splendes, len neviem, ci mozu byt az v tak malinkom akva ako si predstavujem - chcel by som ich dat do 12l akva bez krytu (aky by tam bol asi kryt, ze ano). A osvetlenie by bolo zo stolovej lampy so ziarivkou. Len neviem, ci je tych 12 litrov na 2-3 rybky (teda asi dve samice, mozno nejaky mali prisavnik) dost.
Peter napísal:Dexter napísal:Planujem do malinkeho akva parik Betta splendes, len neviem, ci mozu byt az v tak malinkom akva ako si predstavujem - chcel by som ich dat do 12l akva bez krytu (aky by tam bol asi kryt, ze ano). A osvetlenie by bolo zo stolovej lampy so ziarivkou. Len neviem, ci je tych 12 litrov na 2-3 rybky (teda asi dve samice, mozno nejaky mali prisavnik) dost.
No chudiatka rybky..... samicku samec utyra, mal by ich mat dve, ale casom sa tam aj tak nezmestia. Filtrovat prip. vzduchovat budes ako? Rastliny budu? Samicka vyskocila preto, lebo nemala kam prchnut pred samcom. Samec si okrem toho samice vybera... ked chce, tak samicu aj zabije. Takze kryt by mal byt... Ked uz mikroakva, tak aj mikrorybky, nie betty
Gupky jsou na 12 l akvárium hodně velké - resp. akvárium je pro ně hodně maléDexter napísal:Ake rybky (chcel by som nejaky parik) da do takeho maleho akva? Dal by som tam filter penovy a samozrejme aj nejake rastlinky a tak. Len mi neporad gupky, tie uz mam
a tiez papaju riasy? Totizto mam tam osadenstvo:Raviolka napísal:U Caridina japonica bych se toho taky bála - mně z miniakvária neutíkají, ale z jiného (většího) akvária vyskákaly všechny. Takže je to dost riskantní. Ale měla jsem na mysli spíš neocaridiny, ty jsou menší a určitě neutíkají.
Raviolka napísal:Gupky jsou na 12 l akvárium hodně velké - resp. akvárium je pro ně hodně maléDexter napísal:Ake rybky (chcel by som nejaky parik) da do takeho maleho akva? Dal by som tam filter penovy a samozrejme aj nejake rastlinky a tak. Len mi neporad gupky, tie uz mamHledej opravdu trpasličí rybičky maximálně do 3 cm - moc jich není a špatně se shánějí. Ale než tam trápit větší ryby, co třeba zkusit akvárium jen s krevetkami?
Na to ti už přece barky jinde odpovídal, že řasy papajúbettina napísal:a tiez papaju riasy?
"Mini" rybek na řasy moc není - nejspíš nějaká "miniživorodka" by mohla být to co hledáš. Endlerky řasy nežerou? Jinak menší je taky Otocinclus affinis, ale i když se mi ta rybka hodně líbí, neměla jsem to srdce si jí do 12 l akvária pořizovat. A co takhle zkusit na řasy šneky?bettina napísal:Aku rybku by si mi odporucila? - nieco "mini", co by trosku strazilo riasy)
Nejsou. http://sweb.cz/maniakva/krevetky.htmDexter napísal:Neviete niekto, ci su neocaridiny hermafrodity?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.