Bojovnica uz 3 dni lezi na hladine na boku



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Bojovnica uz 3 dni lezi na hladine na boku

Odoslaťod Zuzanaval » 29 Mar 2019 23:13 pm

Prosim poradte mi. Uz som zufala. Mame bojovnicu uz skoro 2 roky v 20l akvarku bez filtra, kyslika a bez teplomeru. Nikdy nebol problem. A pred 2 tyzdnami sme jej kupili prisavnika kamarata, tak sme kupili bublinkovac vzduchovy, rastlinku zivu, nove kamene a zacala sa divne chovat. Predtym bola v takej skale umelej skoro stale a plavala aj dole aj hore a par dni dozadu som ju nasla lezat na boku na hladine. Tak sme si mysleli ze sa jej kamosi nepacia a dali sme ju do noveho akvarka cca 22 litrov do podmienok v akych predtym nemala problem. Vyzeralo to ze to preslo ale zasa stale len lezi na hladine na boku a len sem tam sa vyrovna ale hned ju sklati nabok. Ked tuknem na akvarko ci zije, tak sa vyrovna a kusok sa pohne ale pochvili je zasa naboku ako mrtva. Videla som vcera ako pada na dno a ked zistila ze klesa, tak vystrelila k hladine ako diva a je len na hladine uz niekolko dni. Dala som jej aj omnipur a bezozmeny. Papat papa. Kupila som jej pre zmenu aj larvicky, ale nechce ich. Papa len svoje vlocky. Nikdy nemala ohrievac, ani filter a bola tak skoro 2 roky spokojna. Tak teplotou vody to asi nebude. Myslite ze je to staroba? Alebo ten plynovy mechur? Da sa to liecit? A teraz som ju fotila a zda sa mi ze ma ine plutvy. Take tusim predtym nemal. Moze to byt aj ten rozklad plutiev?
Prílohy
Screenshot_2019-03-29-22-16-08.png
Zuzanaval
 
Príspevky: 14
Založený: 17 Mar 2019 10:54 am

Reklama

Re: Bojovnica uz 3 dni lezi na hladine na boku

Odoslaťod matte » 31 Mar 2019 22:22 pm

nepises to najdolezitejsie, ako sa staras o akva, ale ak ti zije v pohode 2 roky v 20l sa asi nemala zle, tak mozno staroba
umele dekoracie :(
voda vyzera kalna oproti tomu bielemu na fotke
Obrázok používateľa
matte
 
Príspevky: 2086
Obrázky: 56
Založený: 05 Feb 2018 21:22 pm

Re: Bojovnica uz 3 dni lezi na hladine na boku

Odoslaťod Zuzanaval » 01 Apr 2019 22:23 pm

A to tie umele dekoracie urcene do akvarií su take skodlive? Vo vode je omnipur, preto ma taky nadych do zelena.
Zuzanaval
 
Príspevky: 14
Založený: 17 Mar 2019 10:54 am

Re: Bojovnica uz 3 dni lezi na hladine na boku

Odoslaťod matus.galan » 01 Apr 2019 22:46 pm

Ja len tak v kratkosti, ta bojonica vyzera dost zle ale to,ze u teba je dva roky neznamena, ze nema aj viac. Takze staroba je velka pravdepodobnost.

Ale pojdem tak bod po bode co som si vsimol. 20l akva nie je problem. Bojovnica nepotrebuje filtraciu vody, potrebuje stabilnu teplotu aspon 25c a pravidelnu vymenu vody. Taktoez potrebuje zive rastliny aby sa mala kde schovat. Plastove rastliny niesu jemne, mozu poskodit telo bojovnice a nastava problem. Tiez si do postele nedas naskrobene pradlo lebo vies,ze by to nebolo prijemne, rovnake to je pre bojovnicu ale reklama a obchody predavaju a bojovnice tam su v kelimkoch, povedia ti ze ti staci mala 1l krabicka a hotovo. Pravda je vsak ina aj ked bojovnice sa daju uspesne chovat aj v 5l to je ale uz lever pre niekoho kto vie ako na to.

Takze davat do akva rozne pripravky bez toho aby si vedela co jej asi je je take nase, sirokospektralne antibiotika na vsetko.

Takze ak nevieme v akych podmienkach ryba zije je tazko povedat kde je problem. Je vela clankov o tom ako chovat bojovnice a ake min poziadavky pre nich splnit nehovoriac o kvalitnej potrave.

To,ze prezila u teba dva roky neznamena,ze zila, mohla len prezivat a to nie je zivot aky by asi chcela.

Takze ak tak daj viac info a uvidime co dalej.


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2421
Obrázky: 0
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Bojovnica uz 3 dni lezi na hladine na boku

Odoslaťod I.P. Pavlov » 03 Apr 2019 12:05 pm

Bojovnice majú krátku dĺžku života (2-3 roky), pričom sa najlepšie rozmnožujú do jedného roka. Pri ich kúpe si preto overte aké sú bojovnice staré. Vajíčka kladú do penových puzdier vznášajúcich sa na hladine, takže nepotrebujú špeciálne vybavenie.
viac tu
https://www.chovatelahospodar.sk/clanok ... kvaria-275
Obrázok používateľa
I.P. Pavlov
 
Príspevky: 2661
Obrázky: 9
Založený: 19 Jan 2016 23:39 pm


Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.