Milan666 napísal:a čo tak kúpiť v akva obchode tubu silikonu za dva €, najsť stare sklo a dať vyrezať rozmer dna a prilepiť na to staré prasknuté dno, šak aspoň v tom nech ti pomôže otec, popripade kamarát, alebo poprosiť suseda alebo sa milo pozrieť na sklenára a dohodnúť si cenu. Keby si bola tu tak ti to zrobím zajtra zadara, no žiaľ.Ja si takto opravujem akváriá a roky v pohode
To ti zabeh iba urychli. Mozno tak skrati na 1/2. Ale ako uz bolo napisane, musela by si preliat vodu priamo z akva do akva. Ide tam totiz o chemolitotrofne bakterie ktore tam vlastne "preockujes", cize sa rychlejsie vytvoria dostatocne velke kolony, co je vlastne princip zabehu.renatte616 napísal:mam jednu otazku... ak v novom akva pouzijem vodu zo stareho... mam zabeh pocitat od zaciatku, alebo len pokracovat...?
Cize ak tomu rozumiem tak to bolo v podstate len vymenenie nadrze nanajvys behom par hodin?renatte616 napísal:bolo to priamo z akva do akva spolu so strkom aj filtrom... nic som nedolievala z vodovodu
Drack napísal:Ty brdo, to musi byt strasne. Mne sa to stalo skoro presne pred rokom, 26.12.2009 som bol 200 km od domoa a zavola mi suseda pod nami "pan sused, nam tecie z lustra voda"....Uz som to predychal, ale bola to sila. Sadli sme do auata a isli hned domov. Medzitym otec a svagor "upratali" ryby do kybla a vyutieralo co sa dalo. Bolo to 240 L AQ a asi 2/3 vytiekli,odlepila sa bocna stena, rpicom spodok drzal a vrch bol asi 1/2 cm odlepeny. Vsetky ryby prezili, susedia ma uz zdravia vo vytahu, ale ten blby pocit ostal. Akvaristike sa venujem 29 rokov. Bolo to o to strasnejsie, ze mi manzelka nedovolila uz dalsie akvarko. Nastastie nam ostalo este jedno male 40L a po pol roku sme si kupili nano 10 L. Je mi to luto, ze asi uz nebudem mat vacsie akva, ale ideme dalej renatte616, nekoncime. Casom si kupis druhe, dovtedy skus nieco mensie lacnejsie. Drzim palce vsetky. Ak si naozajstna akvaristka, tak ti bude stacit aj mensie lacnesie-potrebujes mat akvarko a nie cakat na peniaze. A pojde to aj s mensim. Raz si mozno kupime vacsie. Zdravim a naozaj drzim palce !!!
Tomas54 napísal:Myslim, ze tema je uz aj zbytocna, kedze pokracujes
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.