Raz som nedala nove ryby do karanteny a hned som na to doplatila...

No takze co sa stalo: kupila som 4 gupky a 5 neoniek, hned som ich dala do spolocnej nadrze s 2 neonkami, gupkami, panciernickami, mecunami a prisavnikom. Asi tyzden bolo vsetko uplne v pohode. Az som raz nasla na dne uhynutu rybku- neoniek ostalo len sest. V priebehu troch dni skapali dalsie tri neonky- z toho jedna stara, dalej tri gupky a jeden samcek mecuna. Liecenie som odkladala z viacerych dovodov, bolo by to na dlhe pisanie...
Spravanie rybiek pred uhynom: problemy s udrziavanim rovnovahy a rovneho drzania tela, rybky plavali kolmo, hlavou dole. Jedna neonka mala aj asi 4 mm velky bledy flak na chvoste- myslela som, ze sa spamäta, ale rano uz len na hladine bola hore bruchom

Druhy samcek mecuna ma vypulene oci a tiez problemy s rovnovahou, ked plava rovno, prevaluje sa mu telo raz na jednu a raz na druhu stranu. Inak plava vcelku normalne, neplava dole hlavou. Vsetky mrtve rybky som z akvaria odstranila, len ten prvy samcek mecuna sa mi zda, ze zmizol tak davnejsie... Aj som rukou prehladala cele dno, ale neviem ho najst. Inak je tam dost vela slimakov, takze tie ho hadam aj zozrali, neviem...
Ked uz bolo uhynu ryb na tych par dni dost, rozhodla som sa pouzit chemiu. V sobotu som im dala predpisanu davku Sera Bactopur-u... voda bola "pekne" zelena. Bohuzial v nedelu sme isli na navstevu k babke, ked sme sa dnes (pondelok) vratili, nasla som na dne jednu z polovice slimakmi rozozratu gupku. Inak ten samcek mecuna si stale v pohode plava (ten s tymi ocami).
Kedze podla navodu na Sera Bactopur treba dat 1. a 3. den predpisanu davku a potom je mozne vymenit vodu, dala som im pred chvilou opät Bactopur.
Ak mate nejaky napad, co by to mohlo byt alebo co by som mohla pre moje rybky este urobit, budem rada za vase rady.