Ahojte, ďakujem za vaše odpovede.
Strk - no áno, je to taká klasika 2-4mm. Mala som v minulosti aj rôzne drte, aj piesok, no dajako mi to nesedelo... uvidíme, keď toto nepojde, skúsime čosi iné... no zatiaľ sa mi vizuálne pozdáva, možno ma časom omrzí... a čo sa koberceka týka, tiež len uvidíme, idem štýlom pokus omyl...
Chihiros - zatiaľ som sa po ňom neobzerala, zaujal ma ten TWINSTAR, ale keď vravíš, že nad Chihirosom sa tiež oplatí pouvažovať, tak ho teda skuknem. Čo sa ceny týka, rátam s tým. Rozdiel je tam len nejakých 10-20€, cize sú obe porovnateľne. Povodne som rozmýšľala, že to nebudem komplikovať a kúpim ešte jedno rovnaké 7,2W svetlo od Diversy akurát len tu color verziu, avšak nebudem to už hore dole zliepat, dve tie Diversy už aj tak vychádzajú na cenu jedného poriadneho svetla, ktoré bude spĺňať všetky požiadavky, tak nebudem zbytocne investovať do blbosti, ktoré časom aj tak budem vymieňať... (tuto diversu už mám nejaký ten rôčik, vytiahla som ju z povale).
Ešte otázka na ten Chihiros - myslíš, že je vhodnejšie pokiaľ ma teda svetlo možnosti nastavenia cez apku a robíš si s tým čo chceš (možno správne, možno nesprávne), alebo či je lepšie už prednastavené z výroby podľa požiadaviek rastlín a je to tzv. blbovzdorne - mierim na ten TWINSTAR, keďže naň objavujem len dobre recenzie (okrem konštrukcie nožičiek, tam som našla nejaké negatívne ohlasy). Tak ma zaujíma tvoj názor na to nastavenie. Vďaka.
Hnojenie - áno, je v plane. Nejaké tie tablety aj vodička mi už boli doporučene. Práve riešim aj nejaký ten fľaškový setik CO2, čo si najskôr musím poriadne naštudovať a pochopiť cely systém, komponenty atd. V minulosti som hnojenie riešila biokvasom, cize toto bude pre mna novinka. Keď vravím v minulosti, tak aj dobrých 15-20 rokov, keďže posledné akva som rusila v 2015 - 250l Malawi a tam teda nebolo čo hnojiť... akurát tak len riasy

... joj nie, klamem... ešte cca v 2016-17 som mala akurát v tomto minicku jednu Betu pre radosť
snajprik - ďakujem za tipy, cením si tvoju odpoved, avšak k žiarovkám/žiarivkám sa už vracať nechcem, jednak z dôvodu spotreby a jednak aj z dizajnového hľadiska a už vôbec nechcem nejaké svetlo svojpomocne "na kolene" zmontovavat, z toho som už vyrástla. Podobne svetlo z prvého linku (aj keď určite nie tak výkonné) som mala kedysi davno, doba už pokročila, aj ľudia už majú trosku inakšie priority a áno, potrpim si už aj na tom, aby to nejak vyzeralo, keďže je to súčasť interiéru, neschovavam akva dakde v pivnici

prosím neber to osobne, proste to sú moje subjektívne názory a priority. Radšej zainvestujem do poriadneho hotového svetla, ktoré bude spĺňať požiadavky, bude výkonné a bude aj nejak vyzerať.Chápem, že pre teba je možno pohľad na to moje minicko úsmevný, že načo na take akvarko vôbec nejaké svetlo, no prosím maj na pamäti, že je to akvarko v procese, že este nemá ani týždeň od založenia, čo bol čisto spontánny nápad z minuty na minútu, poväčšinou z toho, čo som vytiahla z povale, a že sa teda bude pomaly postupne vyvíjať.