barky napísal:... Este jedna otazka, nie su tie jedince s vacsimi bruskami samice (mohli by byt plne ikier)?
bolek napísal:A nemôže sa jednať o vnútorných parazitov zavlečených napr. kúpov nových rýb, prípadne živou potravou..?
denis napísal:... prisavnik je nejaky cudny, stal len za filtrom a nehybal sa....
bolek napísal:Ak to pomohlo potom si aplikoval liečivo včas, ale aj tak by som si asi nerobil predčsné závery... uvidíš cca. po 2 týždňoch... skús im ešte spestriť jedálniček o čerstvú zelenú stravu a po liečbe Sera odporúča pridať vitamíny pre ryby... možno na tom niečo bude...
trimm napísal:Mal som podobný problém, tiež som to liečil so Sera Bactopur D., z troch Ancistrusov prežil len jeden, dvaja uhynuli. Je to určite nejaký vnútorný parazit. Neviem, čo je na tom pravdy: vraj to spôsobuje nevhodná strava.
3mm napísal:... Každopádne daj vedieť či zaberá liečba. Veľa zdravia
hrubka asi 5-10mmtonket napísal:Tie uhorky davas len tak nastruhane, surove platky....?
bolek napísal:Ja kŕmim prísavníkov hrubšími šupkami(šupka + dužina) z domácich šalátových uhoriek o ktorých viem, že neboli striekané.... pekne to vyžerú až do šupky.......
mozu byt aj nakladane?
trimm napísal: Čerstvé uhorky dávam priečne narezané na 3-4 mm plátky, ale oplatí sa skúsiť aj hrubšie ako píše nino_q. Keď sa na to naučia, tak by to mali "baštiť". Niekto vraj dáva Ancistrusom aj sparenú žihľavu, ale s tým nemám skúsenosti.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.